Belang van cybersecurity voor Non-Profit

Bescherm jouw missie in een digitaal tijdperk

Als professional in de non-profitsector zet je je dagelijks in om een verschil te maken. Echter, in de digitale wereld van vandaag zijn niet alleen commerciële bedrijven het doelwit van cyberaanvallen; Non-Profitorganisaties worden vaak gezien als aantrekkelijke doelwitten.

In een tijdperk waarin digitale connectiviteit centraal staat, is cybersecurity voor Non-Profitorganisaties, stichtingen en liefdadigheidsinstellingen van cruciaal belang. Jouw organisatie beheert gevoelige informatie die, indien gecompromitteerd, ernstige gevolgen kan hebben voor jouw missie en degenen die je dient.

Waarom zijn non-profits een doelwit voor cyberaanvallen?

Stel je voor dat je in de schoenen van een cybercrimineel staat. Je bent op zoek naar een gemakkelijk doelwit met waardevolle informatie. Je hebt de keuze tussen grote corporaties met geavanceerde beveiligingssystemen en Non-Profitorganisaties die zich met hart en ziel inzetten voor hun missie, maar wellicht minder aandacht besteden aan cybersecurity. Welke kies je?

Non-Profit organisaties hebben vaak

 1. Overvloed aan waardevolle data: Non-Profits beheren een schat aan gevoelige informatie, variërend van contactgegevens van donateurs tot persoonlijke details van degenen die ze ondersteunen.
 2. Beperkte cybersecurity budgetten: Met vaak beperkte financiële middelen kan het voor Non-Profits een uitdaging zijn om te investeren in geavanceerde cybersecurity oplossingen.
 3. Focus op missie, niet op technologie: Hoewel hun hart op de juiste plaats zit, kan een gebrek aan technische expertise Non-Profits kwetsbaar maken voor digitale dreigingen.
 4. Relaties gebouwd op vertrouwen: De nauwe banden met vrijwilligers, donateurs en partners kunnen door cybercriminelen worden misbruikt, met name via social engineering technieken als phishing.

In een wereld waarin digitale dreigingen voortdurend evolueren, is het voor Non-Profit organisaties essentieel om hun cybersecurity strategie te heroverwegen en te versterken.

De Gevolgen van een Cyberaanval

De gevolgen van een cyberaanval kunnen groot zijn, één enkele cyberaanval kan leiden tot:

 • Financiële verliezen
 • Juridische complicaties
 • Beschadigde reputatie
 • Verlies van vertrouwen van donateurs en begunstigden

Stel je voor: gegevens van jouw donateurs, openbaar gemaakt voor de wereld. Kan jouw organisatie dat risico nemen?

Wil je meer leren over hoe je jouw non-profitorganisatie kunt beschermen tegen cyberdreigingen? Meld je aan voor ons aankomende evenement en krijg inzicht in de beste praktijken en oplossingen.

Aanmelden voor het evenement

Wist je dat: 1 op de 4 Non-Profit organisaties risico loopt om gehackt te worden?

Exclusief evenement over cybersecurity voor Non-Profits

In het digitale tijdperk zijn Non-Profit organisaties niet immuun voor cyberdreigingen. Sterker nog, ze worden vaak gezien als aantrekkelijke doelwitten door cybercriminelen. Waarom? Omdat ze waardevolle informatie beheren en vaak beperkte middelen hebben voor geavanceerde cybersecurity.

We zijn momenteel, in samenwerking met Microsoft, bezig met het opzetten van het eerste non-profit event van 2023. Dit evenement belicht de cruciale aspecten van cybersecurity specifiek voor Non-Profits. Ontdek hoe je jouw organisatie kunt beschermen, de risico’s kunt minimaliseren en je missie kunt voortzetten zonder digitale onderbrekingen. Reserveer je plek nu en zorg dat je voorbereid bent op de digitale uitdagingen van morgen.

Naast cybersecurity worden alle ins en outs besproken die van belang zijn voor Non-Profit organisaties, denk hierbij aan:

 • Hoe bescherm jij je organisatie tegen hacks zonder imago schade als gevolg?
 • Hoe kun jij meer kosten besparen voor je IT?
 • Hoe kun jij optimaal gebruik maken van de Microsoft fundings voor Non-Profit?
 • Hoe kun jij je IT slimmer inzetten en je focussen op maatschappelijke betrokkenheid?

Via onderstaande formulier claim jij je plek, waarmee je als eerste op de hoogte wordt gesteld van alle informatie en ontwikkelingen.

Praktische informatie

Het event over het belang van cybersecurity voor Non-Profits vindt plaats in december 2023 op het prestigieuze hoofdkantoor van Microsoft in Amsterdam. Met slechts 60 beschikbare plekken voor dit exclusieve evenement, raden we je aan snel je plek te claimen. De informatie rondom het event zal zo spoedig mogelijk gedeeld worden, maar door je nu alvast in te schrijven, claim je alvast een plek.

 • Adres: Microsoft Hoofdkantoor, Evert van de Beekstraat 354, 1118 CZ Schiphol, Amsterdam.
Belang van cybersecurity Non profit event

Je bent er bijna!

Door dit formulier in te vullen, claim jij 1 van de 60 plekken. Super, want jij bent de eerste die alle informatie ontvangt en zo vooraf al op de hoogte wordt gesteld.

Wij verheugen ons op je deelname en je persoonlijk te ontmoeten!

Let op: er zijn maar 60 plekken te vergeven. Wees er daarom snel bij!

Pre-inschrijving event non-profit 2023

 • Velden met een * zijn verplicht
  Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacyverklaring.