14 mei 2022
Blog

13 tips voor een veilige e-mailomgeving

In het snel veranderende IT-landschap van vandaag schieten traditionele oplossingen voor het beveiligen van e-mailverkeer vaak tekort. In deze whitepaper belichten we de belangrijkste bedreigingen die via de mailbox jouw IT-netwerk bedreigen. Daarnaast tonen we hoe Artificial Intelligence (AI) en API-gestuurde inboxbeveiliging de gaten in je toegangspoorten en netwerkverbindingen kunnen dichten. Zo zorgen wij voor een totaalplaatje op het gebied van mailbeveiliging. Let wel: elke organisatie is anders. Dit zijn tips, geen vereisten. Soms is het niet mogelijk, of zorgt een andere oplossing ervoor dat je e-mailomgeving zo veilig mogelijk is.

Steeds complexere aanvallen bestrijden

De omvang, complexiteit en gevolgen van moderne bedreigingen op het gebied van mail en phishing zijn variabel. Soms loopt het met een sisser af, soms is de impact op een bedrijf, zorginstelling of overheidsdienst enorm. De belangrijkste bedreigingen voor een veilige e-mailomgeving zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Spam bestaat uit ongevraagde, meestal commercieel getinte berichten die in grote aantallen op mailboxen worden afgevuurd. De identiteit van de ontvanger speelt meestal geen rol.

  • Malware is een stuk kwaadaardiger en bewust ontworpen om schade aan apparatenen netwerken toe te brengen, processen te ontregelen, gevoelige data buit te maken of ongeoorloofd toegang te krijgen tot systemen, documenten of programma’s. Malware zit meestal verstopt in bijlagen bij e-mails of achter links die u doorleiden naar een kwaadaardige website.

  • Data-exfiltratie behelst het kopiëren of vergaren van data uit een systeem op afstand zonder toestemming van de eigenaar.

  • Phishingmails proberen de ontvanger ervan te overtuigen dat een e-mail afkomstig is van een bekende of betrouwbare organisatie.

Veiligheid begint met bewustwording. Doe je voordeel met deze 13 tips om je e-mailomgeving te beschermen tegen de gevaarlijkste en vaakst voorkomende bedreigingen.