04 juli 2017
Blog

451 Research: “Eshgro is de toekomstige Netflix van business applicaties”

Als cloud broker streven wij er naar om applicaties en gebruikers op een zo eenvoudig mogelijke manier bij elkaar te brengen. Het gerenommeerde onderzoekbureau 451 Research, dat zich specialiseert in de IT markt, schreef onlangs een artikel over Eshgro. De conclusie? De aanpak en filosofie van Eshgro is in veel opzichten hetzelfde als die van Netflix. Wait.., what?

 

 

“Eshgro looks to become the Netflix of LoB applications in Europe” – 451 Research, maart 2016

 

Een catalogus met applicaties in plaats van films

Eshgro stelt IT partners en haar klanten in staat stellen om eenvoudig, op basis van hun unieke bedrijfsbehoeften, een cloud oplossing samen te stellen. Deze gedachte is een van de belangrijkste drivers achter de Eshgro Cloud Configurator. De Cloud Configurator biedt gebruikers een omvangrijke catalogus van applicaties, die eenvoudig aan een cloud werkplek toegevoegd kunnen worden. Een cloud werkplek die altijd en overal gebruikt kan worden. Op een vergelijkbare manier als je bij Netflix door series en films bladert, afgestemd op jouw voorkeuren, en deze kunt kijken waar en wanneer jij wilt. Voor een vaste, transparante prijs per maand.

Hybride content

Er zijn meer overeenkomsten. Om je favoriete serie op het scherm te krijgen is een complex systeem van servers, verbindingen en netwerken nodig. Maar als gebruiker heb je daar geen omkijken naar – gelukkig maar. Ook in de Cloud Configurator kies je de functionaliteit die je nodig hebt, zonder na te hoeven denken over de achterliggende techniek. Bij Netflix bestaat het aanbod uit zowel ‘nieuwe’ content (denk aan de eigen Netflix productie House of Cards) als ‘oude’ content (een film zoals Grease), allebei te bekijken op hetzelfde platform. Ook Eshgro biedt cloud-native applicaties aan in combinatie legacy applicaties, op hetzelfde platform. Op deze manier kun je naar eigen inzicht een geïntegreerde, hybride cloud oplossing samenstellen en gebruiken.

Jouw cloud partner

Vanzelfsprekend zijn er ook verschillen. Het aanbieden van een zakelijke ICT oplossing is nu eenmaal andere koek dan het streamen van een film. Bij software in de cloud is het belangrijk om een applicatie, of combinatie van applicaties, te kiezen die aansluit op je bedrijfsprocessen en strategie. Bovendien heb je te maken met factoren zoals integratie, dataveiligheid, continuïteit en ondersteuning. En juist dit zijn elementen waar een goede partner in cloud services het verschil kan maken.

Op basis van functionaliteit IT gebruiken

Uiteindelijk is ons gezamenlijke doel om gebruikers op een eenvoudige manier IT te laten consumeren. Veilig, betrouwbaar, en zonder hoge investeringen te doen in techniek. Ondanks de verschillen, is de vergelijking van 541 Research met Netflix dus terecht. De Eshgro Cloud Configurator laat organisaties op basis van functionaliteit een cloud desktop samenstellen. En dat biedt interessante kansen voor cloud resellers en andere IT partners.