04 juli 2017
Blog

Cloud beveiliging wordt zaak voor het management

Steeds meer bedrijven zetten de stap om hun systemen en data naar de cloud te verhuizen, maar dat leidt ook tot toenemende bezorgdheid rondom de veiligheid. Dat concludeert ‘the Cloud Security Alliance’ (CSA), een non-profit organisatie die bekijkt hoe bedrijven de cloud benaderen, uit recent onderzoek.

 

Cloud-beveiliging agendapunt in bestuurskamer

Het onderzoeksrapport van de CSA bevat reacties van meer dan 200 IT- en beveiligingsprofessionals van uiteenlopende ondernemingen uit de hele wereld. Uit het onderzoek blijkt dat besluiten met betrekking tot beveiliging van data in de cloud steeds vaker bij het management komen te liggen, in plaats van bij de IT-afdeling waar dit soort zaken voorheen werden besloten. Bij maar liefst 61% van de bedrijven wordt een senior manager betrokken bij het nemen van dit soort beslissingen.

 

Veiligheid vormt barrière voor veel bedrijven

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat veiligheid voor veel bedrijven de belangrijkste barrière vormt voor cloud-adoptie. Dat weerhoudt bedrijven er echter niet van om vooruit te denken. 74% van de onderzochte bedrijven geeft namelijk aan stappen te willen maken met betrekking tot cloud-adoptie. Een andere, veelgenoemde reden waardoor dit proces wordt vertraagd is gebrek aan kennis bij IT- en business managers.

 

Kleinere bedrijven eerder geneigd te investeren

Wat ook van invloed is op de adoptie van cloud-computing is de grootte van het bedrijf. Uit het CSA onderzoeksrapport blijkt dat vooral grote bedrijven wat terughoudender zijn als het gaat om investeren in cloud-diensten. Slechts 36% van de ondervraagde bedrijven met meer dan 5000 werknemers spendeert meer dan 5% van het IT-budget aan cloud-diensten, waar dat al 49% van de ondervraagde bedrijven onder de 5000 werknemers betreft.

 

Bekijk hier alle voordelen van werken met Eshgro.

 

Lees hier het volledige rapport van de Cloud Security Alliance.