04 juli 2017
Blog

Cloud verandert rol van CIO’s

Met de komst van de cloud zal de huidige rol van de CIO (Chief Information Officer) gaan veranderen, maar hoe? Een aantal IT-beslissers en technologie leiders gingen de discussie aan en gaven hun mening over de rol van de CIO zoals deze vandaag is en hoe deze rol zich zal ontwikkelen de komende tijd met een toenemend aantal cloud-diensten.

Volgens Derek Cockerton van HP zal de traditionele rol van de CIO niet innoveren. Hij geeft aan dat de rol van de CIO een grote transformatie ondergaat en misschien zelfs wel ophoudt te bestaan. Daarentegen zegt Martin Bishop van Telstra Global dat de rol van de CIO zal veranderen in Chief Compliance Officer. Deze zal zich moeten richten op compliancy en security, zodat de IT-systemen voldoen aan de regels en dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Echter, een aantal van de IT leiders gaat er van uit dat de rol zich zal ontwikkelen en nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee zal brengen. Zo geeft Jagdeep Singh, hoofd technologie in de Britse regering, aan dat de CTO en de CIO samen moeten werken om de integratie te vergemakkelijken. Deze rollen zullen zich dan combineren tot een hybride functie.

Verder zal de verschuiving naar de cloud ook nieuwe infrastructuur met zich meebrengen en uitdagingen in het beheer van de kosten. CIO’s zullen moeten kijken welke vorm van cloud het best bij hen past en wat de teams intern nodig hebben. ‘CIO’s moeten hun ambacht leren en hoe ze deze moeten optimaliseren’ zegt Graham Hobson van Photobox.

Eshgro helpt hier graag bij. Alle voordelen van werken met Eshgro vindt je op de pagina Wat biedt Eshgro?

Lees hier het volledige artikel.