04 juli 2017
Blog

Cloud28+ creëert nieuwe kansen voor het IT kanaal

Cloud28+ is een gevestigde community waar Europese bedrijven hun diensten kunnen publiceren en waar klanten gericht op zoek kunnen naar een passende cloudoplossing. Onder de leden van het door HPE opgerichte platform bevinden zich veel software vendoren en service providers.

 

 

 

Initiatief van Europese Commissie

Eshgro is als cloud service broker en strategisch partner van HPE sinds september 2015 als een van de eersten lid geworden van Cloud28+. De Europese markplaats is een initiatief van de Europese Commissie en wordt ondersteund door Hewlett Packard Enterprise (HPE). Het netwerk werd in september 2015 opgericht en biedt inmiddels meer dan 815 cloudoplossingen.

Cloud 28+ event

Tijdens het recente Cloud28+ partner evenement werd de nieuwste innovatieve updates van het platform gepresenteerd. De belangrijkste noviteit is de toevoeging van een volledig interactieve service catalogus, speciaal gericht op aanbieders en afnemers uit de EU. HPE stelt ISV’s en cloud providers in staat om direct via het platform diensten aan te bieden en te verkopen. Gebruikers worden in staat gesteld om, op basis van hun specifieke wensen en (compliancy) eisen, een passende oplossing te vinden.

 

Nieuwe kansen resellers en ISV’s voor samenwerking

Uniek is dat deze co-creatie van cloud- en software vendoren plaatsvindt zonder tussenkomst van HPE. HPE laat daarmee duidelijk zijn waarde voor cloud partners zien: vraag en aanbod worden aan elkaar verbonden om een levend cloud ecosysteem te creëren. Op dit moment lijkt het platform nog vooral gebruikt te worden voor hosting en infrastructuur diensten, maar het is een kwestie van tijd voordat ook ondernemers buiten de IT wereld hun weg naar Cloud28+ weten te vinden.

 

Co creatie Eshgro en Exact uitgelicht op podium

Tijdens het partner evenement werden verschillende business voorbeelden uit de praktijk aangehaald. Zo ook de succesvolle samenwerking tussen Eshgro en Exact, beiden lid van Cloud28+. Eshgro en Exact bundelt haar krachten om samen wereldwijd een flexibele en veilige private cloud-oplossing te kunnen bieden aan het MKB. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het HPE VPC-platform, de Bits Fabric cloud-diensten van Eshgro en de software oplossing van Exact. De uitdagingen van Exact en wijze waarop de co-creatie met Eshgro heeft geleid tot een innovatieve oplossing is een perfect voorbeeld van de vruchten die een community als Cloud28+ kan afwerpen.

Cloud28+ heeft laten zien zeer succesvol te zijn in het verbinden van organisaties en cloud oplossingen, en de ontwikkelingen die HPE heeft aangekondigd voorspellen een toekomst met nog meer kansen voor cloud partners.