26 juni 2017
Blog

Cloudleveranciers pikken banen in, of toch niet?

Met de komst van de Cloud zal de wereld van IT-security flink gaan veranderen. Wie een baan heeft binnen de IT-security hoeft zich nu nog geen zorgen te maken, maar dat kan binnenkort veranderen als Cloudleveranciers deze banen gaan inpikken.

Volgens Marcus Ranum, CSO van beveiliger Tenable, zullen bedrijven als Amazon en Google gaan investeren in configuratiemanagement, waardoor dit soort Cloudleveranciers de komende tien jaar flink wat banen gaan inpikken. Bedrijven zien namelijk het liefst zoveel mogelijk af van dit proces. Een reden hiervoor is dat de organisatie precies moet bijhouden wat werknemers doen, hoe het bedrijf functioneert, welke applicaties binnen het kantoor actief zijn en waarom er gekozen is voor een bepaalde technologie.

Ondanks de zorgen om minder banen in de IT-security is het aantal openstaande ICT-vacatures in Nederland eind 2014 gestegen tot bijna twintigduizend. Maar wie wil tegenwoordig nog een baan als tester, securityprofessional of database administrator? De jongere generatie gaat liever voor een baan die hen uitdaging biedt en waarbij zij het verschil kunnen maken.

Doordat steeds meer CEO’s kiezen voor een digital company, ontstaan er ook nieuwe en hippe IT-banen. Wat dacht je van een functie als user experience leader? In deze baan sta je te midden van de ontwikkeling van fysieke producten en digitale diensten, zoals websites, apps en digital services, waarbij de waardenpropositie en klantreis centraal staan. Of ga je het verschil maken door het analyseren en omzetten van big data, o.a. van social media, internet of things en mobiel, naar bruikbare informatie als data scientist? Andere mogelijk nieuwe functies in de IT-wereld zijn Business service manager, Cloud integration specialist, Digital ecosystem architect, Certified ethical hacker, VP multi-channel e-commerce en DevOps coach. Ook al zullen de klassieke IT-functies nog een tijdje voortbestaan; de leukste en best betaalde moderne IT-banen liggen al op de loer.

 

Lees hier het volledige artikel.