18 augustus 2021
Blog

De 8 beste cloudoplossingen voor jouw organisatie

Cloudoplossingen kunnen je helpen bij het efficiënter maken van jouw organisatie en de mogelijkheden binnen je organisatie uitbreiden. Of het nu gaat over het overal kunnen printen, security of efficiënt werken. Zoals eerst werd gezegd “There’s an app for that!”, zeggen we nu “There’s a cloud solution for that!”. Voor elk doel is er dus een cloudoplossing, maar welke oplossing kun je het best voor welk doel inzetten? We vertellen het je in dit blog.

1. Wanneer je privégegevens privé wilt houden

Wanneer je privégegevens echt privé wilt houden, maar ook in de cloud wilt werken, biedt de Hybrid Cloud een uitkomst. Ten opzichte van public- en private cloud biedt het namelijk meer flexibiliteit. Of je die flexibiliteit echt nodig hebt, hangt af van de werkzaamheden van je organisatie. Behandel je bijvoorbeeld persoons- of patiëntgegevens, dan zul je die op de best mogelijke manier willen beveiligen. Organisaties die omgaan met persoons- of patiëntgegevens moeten sinds de komst van de AVG bovendien voldoen aan strenge wet- en regelgeving. Wil je hieraan voldoen, maar wil je wel profiteren van de mogelijkheden van de cloud, dan is dit een perfecte oplossing.

Wanneer je organisatie al beschikt over een on-premise oplossing of private cloud, kan hybride werken ook een uitstekende oplossing zijn. Door de resources aan te vullen met die van de public cloud, kan jouw IT-infrastructuur gemakkelijk meegroeien met de organisatie. Je betaalt bovendien alleen voor wat je gebruikt, waarmee eenmalige grote aanschaffingen overbodig worden gemaakt.

Voor organisaties die diepe dalen en hoge pieken zien in de workload, kan de hybride werkplek ook een uitkomst zijn. Het is namelijk zeer gemakkelijk om resources op- en af te schalen op basis van (tijdelijke) behoefte.

2. Wanneer je altijd en overal veilig wilt kunnen werken

Er wordt steeds vaker op afstand gewerkt en er is een groeiende onzekerheid over de veiligheid hiervan. De werkplek bestaat nu namelijk niet meer alleen uit devices die door de werkgever worden uitgegeven en beveiligd. We maken steeds vaker gebruik van onze eigen devices. Met de juiste security-instellingen kan dit prima. Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) zorgt ervoor dat je online werkplek altijd op dezelfde veilige manier wordt ingesteld en gebruikt. Zo weet je zeker dat alle gebruikers voldoen aan de compliancy-voorwaarden van je organisatie. 

Azure Virtual Desktop is een virtualisatieservice die het mogelijk maakt om zowel bureaubladen als applicaties in de cloud uit te voeren. Zo zijn ze beschikbaar vanaf elk device. Dit kan ook met legacy-applicaties die eigenlijk niet cloud-ready zijn. Met Azure Virtual Desktop kun je deze applicaties alsnog (blijven) gebruiken.

Cloudoplossingen voor jouw organisatie

3. Wanneer je zelf jouw IT-omgeving optimaal wilt beheren

Met alle devices, applicaties en gebruikers die er worden toegevoegd aan een moderne IT-infrastructuur, wordt het steeds lastiger om het overzicht te bewaren. Ons Smarter 365 platform brengt daar verandering in. 

Smarter 365 creëert het overzicht van een Microsoft Modern Workplace, waarin je duidelijk kunt zien:

 • wat je maandelijks spendeert en aan wat;
 • wat de trends in kosten zijn per gebruiker, team en applicatie;
 • welke devices verbonden zijn met je netwerk en of deze op de juiste manier zijn beveiligd;
 • wie toegang heeft tot welke applicaties en of medewerkers deze applicaties ook daadwerkelijk gebruiken;
 • of er gebruikers zijn die niet meer werkzaam zijn voor je organisatie en daarom afgemeld kunnen worden.

Zo maak je jouw IT sneller, eenvoudiger en veiliger.

4. Wanneer je zelf jouw IT-omgeving optimaal wilt beheren

Ondanks de zeer hoge betrouwbaarheid van Office 365, zit een (menselijke) fout in een klein hoekje. Het verlies van data kan schadelijke gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Een oplossing als CloudAlly helpt je om jouw Office 365 data veilig te stellen.

CloudAlly zorgt voor:

 • Dagelijkse back-ups van e-mail, documenten en agenda (Exchange Online, OneDrive en SharePoint)
 • Onbeperkte retentie
 • Een non-destructive restore van back-up
 • Opslag van data binnen de EU
 • Het offline exporteren van data

5. Wanneer je overal veilig wilt kunnen printen

Met Eshgro Secure Cloud Printing kun je eenvoudig en veilig documenten printen. Het geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk de printers binnen jouw organisatie te beheren, op een veilige manier en zonder tussenkomst van een printserver.

 • Powered by Printix
 • Altijd en overal veilig printen
 • Follow-me functionaliteit (de gebruiker kiest zelf de printer, afhankelijk van zijn of haar locatie)
 • Autoriseer met SSO, op basis van Active Directory en/of G-Suite
 • Eenvoudig te implementeren
 • Geen eigen printservers nodig

6. Wanneer je de gehele beveiliging van jouw organisatie wilt versterken

De security binnen je organisatie is van groot belang. Cybercriminelen worden steeds vindingrijker in het vinden van zwakke plakken. Daarom kost het steeds meer tijd en specialistische expertise om je beveiliging goed op orde te krijgen en te houden. Eshgro Firewall as a Service helpt je hierbij. Met een volledig managed Fortigate Next-Generation firewall zijn jouw netwerk en apparaten goed beschermd tegen cyberaanvallen.

 • Powered by Fortinet
 • Totale ontzorging
 • Pro-actieve monitoring op bedreigingen
 • Bescherming tegen malware, exploits en onveilige websites
 • Vaste prijs per maand
 • Zonder initiële investeringen
 • Geautomatiseerde rapportages

7. Wanneer je hackers geen kans wilt geven

Om cyberaanvallen zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om zelf een externe partij in te schakelen om te kijken of zij in kunnen breken. Zo’n test heet een pentest, ook wel penetratietest genoemd. Door zo’n test te laten uitvoeren, krijg je inzicht in de kwetsbare plekken van je organisatie en hoe deze verholpen kunnen worden. De Eshgro Pentesten bestaan uit halfjaarlijkse ‘black box’ security testen van de infrastructuur componenten die in contact staan met het internet.

8. Wanneer je medewerkers beter wilt begeleiden in het gebruik van Microsoft 365

Is je organisatie onlangs gaan werken in de cloud met Microsoft 365? Dan wil je natuurlijk dat iedereen binnen jouw organisatie daar optimaal gebruik van leert maken. Daarom is goede ondersteuning bij de inzet van de nieuwe oplossing essentieel. Het Eshgro ‘Adoptie & Continuous Improvement’ programma helpt je organisatie bij het omarmen van de nieuwe manier van werken. Bovendien zorgen we ervoor dat je daarna continu blijft leren en verbeteren.

Onderdeel van het Adoptie & Continuous Improvement programma:

 • Aan de hand van een strategische sessie en kick-off zetten we de invulling van het programma in de steigers.
 • Door middel van diverse trainingen en sessies worden medewerkers meegenomen in de nieuwe werkwijze.
 • Governance sessie, training en instructie om het beheer van de moderne werkplek te borgen.
 • Waar adoptie vroeger een eenmalige gebeurtenis was, is het nu een continu proces. Daarom zorgen we binnen het adoptieprogramma voor terugkerende activiteiten en continue verbetering, bijvoorbeeld met opfristrainingen en een jaarlijkse roadmap.

Cloudoplossingen voor bedrijven van de toekomst

Hoe helpt Eshgro?

Of een cloudoplossing past bij je past, hangt af van je organisatie. Bij Eshgro kijken we graag met je mee. Staat er een cloudoplossing tussen die jij wilt toevoegen aan jouw organisatie? Wij laten je graag zien hoe je cloudoplossingen inzet om jouw bedrijf succesvoller te maken. Vraag een interactieve demo of persoonlijk advies aan door ons te bellen op 0485 – 476 193 of stuur een mail naar sales@eshgro.nl.