15 april 2021
Blog

De nieuwste features voor online meetings in Microsoft Teams

Microsoft Teams blijft volop in ontwikkeling. Onze Teams-expert Thijs Bisseling zet in deze blog graag de nieuwste features rondom online meetings voor je op een rijtje. Van Dynamic View, een vernieuwde presentatiemodus en de PowerPoint Live functie tot het geven van live reacties tijdens vergaderingen en het aanmaken van webinars. Het komt allemaal voorbij in deze round-up van Microsoft Teams functionaliteiten die binnen nu en de komende maanden uitgerold zullen worden. 

Door Thijs Bisseling

Automatische rangschikking met Dynamic View

Dynamic View rangschikt op intelligente wijze de beelden in een vergadering. Dit gebeurt aan de hand van het aantal deelnemers en de instelling die jij als gebruiker kiest. Terwijl mensen deelnemen, de camera inschakelen, beginnen te spreken of te presenteren, past Teams automatisch de lay-out aan.


Weergave wijzigen met View Switcher

Met de nieuwe “View Switcher” kun je in de menubalk van je Teams scherm nu eenvoudig instellen welke weergave je wilt gebruiken tijdens een online meeting. Met de Together Mode kun je op een natuurlijke manier met elkaar vergaderen. Deze functionaliteit is bedacht om het “dichterbij” gevoel tijdens een online meeting te vergroten. Je kunt ook kiezen voor Gallery at Top (Gallerie Bovenaan). Met de Focus weergave verberg je alle videoschermen waardoor je jouw aandacht kunt richten op de inhoud die op dat moment wordt gepresenteerd. De optie Full Screen (Volledig Scherm) helpt om andere afleiding op je scherm te voorkomen.


Betere presentaties met nieuwe presentatiemodus

Met de nieuwe presenstatiemodus kun je nog beter presenteren aan collega’s of externe deelnemers. Met de modus Standout (Inhoud delen op achtergrond) ben je zelf als een silhouet zichtbaar “bovenop” de inhoud van je presentatie. Net alsof je voor een scherm staat te presenteren. Je kunt ook de Side-by-side (Naast elkaar) modus gebruiken. Hierbij wordt jouw camera naast de inhoud van de presentatie die je deelt geplaatst.


Meer controle met PowerPoint Live

Eindelijk wat meer controle over de PowerPoint presentaties die je vanuit Teams geeft (dus niet vanuit PowerPoint zelf ?). De presentatie werkt nu een stuk soepeler en de deelnemers hebben daardoor een betere ervaring tijdens een online meeting. Zo kunnen zij zelf alvast in hun eigen tempo door slides bladeren. Verder is er een “voorleesfunctie” toegevoegd voor mensen met een visuele beperking. Als presentator heb je ook wat extra voordelen. Denk hierbij aan de presentatieweergave waarbij je ook jouw notities bij de hand hebt. Wil je meer weten over PowerPoint Live? Klik dan hier.


Live reacties via emoji’s

Alle deelnemers kunnen nu met emoji’s live reacties geven op iets wat tijdens een online meeting wordt gezegd. Dit zorgt voor meer interactie. Deze nieuwe feature is vanaf nu beschikbaar in Microsoft Teams. Klinkt goed, toch? ??❤️?


Webinars geven via Microsoft Teams

Het wordt binnenkort heel eenvoudig om webinars op te zetten vanuit Microsoft Teams. Deelnemers kunnen zich eenvoudig inschrijven voor jouw webinar, waarbij je zelf de gewenste registratiegegevens kunt aanpassen. Na registratie ontvangen deelnemers automatisch een bevestigingsmail en kunnen zijn vervolgens eenvoudig het webinar bijwonen. Let op: deze functionaliteit is niet hetzelfde als een Live Event en betreft dus een nieuwe toevoeging aan Microsoft Teams.


Meer weten?

Wil je meer weten over online vergaderen of andere functionaliteiten binnen Microsoft Teams? Neem dan gerust contact met me op of boek eenvoudig en vrijblijvend een Teams Q&A in mijn agenda via Microsoft Bookings