15 juni 2020
Blog

De online werkplek van nu

Werken waar, wanneer en hoe je wilt; het wordt steeds meer de norm. Van 9 tot 5 je uurtjes draaien op een vaste werkplek maakt plaats voor een flexibele benadering. Deze is volledig gericht op het creëren van output en meerwaarde voor de klant. Bij ‘Het Nieuwe Werken’, dat steeds onafhankelijker wordt van plaats en tijdstip, hoort natuurlijk ook een moderne online werkplek. Maar hoe ziet die er nu concreet uit? En hoe worden organisaties en medewerkers beter van zo’n digitale werkplek 2.0? Lees verder om erachter te komen.

De historie van de moderne werkplek

Het ontstaan van de online werkplek

Het is 2007. Microsoft publiceert het whitepaper The New World of Work. Vanaf dit moment gebeurt het: ideeën over informatievoorziening en werkorganisatie veranderen. Ze zijn zelfs continu in ontwikkeling. Het ontstaan van de online werkplek is dan ook eerder een evolutionair dan een revolutionair proces. De opkomst van internet en moderne servertechnologie maakte de traditionele werkplek met desktop en pc al een stukje flexibeler.

Maar Het Nieuwe Werken vraagt meer. Online toegang tot de werkomgeving met elk apparaat en vanuit elke locatie is niet meer optioneel. Sterker nog: het is een must als je jouw klant goed wilt bedienen. De behoefte aan een virtuele werkplek 2.0 leeft ook sterk bij de moderne werknemer en ondernemer. Die professionals willen ook thuis hun zakelijke applicaties kunnen gebruiken. Op weg naar huis nog even de notulen van een vergadering checken op hun smartphone, dat ene verslag afmaken op hun laptop of een idee bespreken met een collega die tientallen – of duizenden – kilometers verderop zit.

Ook bij Eshgro zien we de online werkplek evolueren. De nadruk komt steeds meer op slimme technologie te liggen. Technologie die het gemakkelijker maakt om sneller, eenvoudiger en veiliger een digitale werkplek, die voldoet aan alle compliancy-richtlijnen, uit te rollen op diverse devices.

Smarter 365 is hier een goed voorbeeld van en maakt gebruik van slimme software om jouw IT eenvoudig te automatiseren. Hierdoor rol je eenvoudig en snel een moderne Microsoft-werkplek uit voor jouw medewerkers en heb je veilig toegang tot alle data op diverse devices.

De ideale online werkplek

De ideale online werkplek: voor elke branche anders

Vroeger was een accountant vooral bezig met het nalopen van de papierwinkel aan bonnetjes die mkb’ers jaarlijks aanleverden. Maar die klassieke accountant bestaat niet meer. Jaarrekeningen, belastingaangiften en facturen komen tegenwoordig vooral digitaal binnen. Een digitale werkplek 2.0 geeft je klanten de gelegenheid om alle stukken online in te dienen. En jij kunt als accountant alle documenten overal op je laptop of smartphone bekijken – of je nu comfortabel in je tuinstoel zit of geniet van een cappuccino bij de lunchroom om de hoek. De virtuele werkplek in de cloud zorgt bovendien voor de broodnodige veiligheid en AVG-compliancy.

Overheden en gemeenten kampen continu met de uitdaging om grote datastromen veilig en goed aan elkaar te koppelen. Niet altijd gemakkelijk, maar wel essentieel voor het verlenen van de dienstverlening die de moderne en mondige burger verwacht. Dankzij digitale werkplekken kun je met behulp van technieken als AI en IoT zogenoemde smart cities bouwen. Die informatie-omgevingen helpen je om verkeers- en bezoekersstromen te voorspellen, maar bijvoorbeeld ook om gemeentelijke websites en serviceportalen te verbeteren.

In de transportsector zijn duidelijke planningssystemen en inzicht in de kosten en baten juist weer belangrijk. Maar het is niet zo gemakkelijk om al die informatie bij elkaar te brengen in een traditionele, gecentraliseerde werkomgeving. Met een slimme online werkplek in de cloud kun je vanaf elke locatie ritten plannen, de administratie en gegevens van chauffeurs inzien en de data analyseren die leiden naar het best mogelijke routeplan. Bovendien kunnen chauffeurs on the road ook al die informatie raadplegen op hun met slimme applicaties uitgeruste mobiele apparaten. 

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een online werkplek

Hoe verschillend de behoeftes per branche ook zijn: 1 ding geldt voor ieder bedrijf. Een online werkplek in de cloud heeft veel voordelen. We zetten de belangrijkste pre’s voor je op een rij.

  • De moderne cloud-werkplek is schaalbaar. De resources en functionaliteiten die je afneemt zijn razendsnel aan te passen op basis van actuele behoeften.
  • Een moderne werkplek in de cloud zorgt ervoor dat een medewerker kan werken waar en wanneer hij of zij wil, met alle benodigde tools. Dit zorgt vaak voor een hogere productiviteit.
  • De digitale transformatie geeft medewerkers meer vrijheid om hun dagen en werkzaamheden naar eigen inzicht in te delen. Op die manier zet je talent optimaal in, geef je blijk van goed werkgeverschap en ben je zeker voor jonge medewerkers (millennials) een aantrekkelijke organisatie om voor te werken. 
  • De flexibele mogelijkheden van een online werkplek bieden kansen om klanten ook buiten reguliere kantooruren verder te helpen. Dat is goed voor je bedrijfsreputatie en de klantloyaliteit.
  • Downtime is een probleem dat in de cloud veel minder speelt dan een on-premise server.
  • Je hebt op de cloud-werkplek 2.0 geen kind aan beheer en hoeft je niet druk te maken over de veiligheid van de toepassingen die je gebruikt. De cloudprovider regelt deze zaken namelijk voor je.
  • Alle devices zijn altijd voorzien van de laatste software updates. Deze kunnen op afstand geautomatiseerd doorgevoerd worden. Hierdoor heb je altijd toegang tot de nieuwste functionaliteiten. 
  • Je hebt altijd zicht op de kosten, omdat de meeste online werkplekken worden ingericht volgens het pay-per-use-principe. Je betaalt dus alleen voor de functionaliteiten en opslag die je daadwerkelijk gebruikt.

Freemium Smarter Workplace

Naar een slimme digitale werkplek met Eshgro

Eshgro heeft ruime ervaring met het inrichten van online werkplekken met een toekomstbestendig karakter. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw medewerkers en organisatie? En wil je ervaren wat de cloud concreet voor jou kan betekenen? Wij helpen je graag met het vormgeven van de digitale transformatie binnen jouw organisatie. Neem gerust contact met ons op via sales@eshgro.nl of +31 (0)485 47 61 93.

Vraag een gratis demo aan