25 maart 2019
Blog

De reis naar de cloud

Steeds meer organisaties vragen zich af waar zij moeten beginnen met hun digitale transformatie. Legacy applicaties vormen een uitdaging, de business en haar gebruikers vragen om moderne gereedschappen en de concurrentie lijkt ook al veel verder te zijn. De huidige situatie is onhoudbaar, dat is duidelijk. Maar waar en hoe begin je aan jouw reis naar de cloud?

Door Job Lefrandt

Verschillende uitdagingen

Inmiddels is het besef er wel dat de reis naar de cloud voor ieder bedrijf anders is, afhankelijk van onder andere applicaties, processen en volwassenheid van de IT. Maar ook de uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen kunnen verschillen:

  • Een gebrek aan kennis en capaciteit en moeite met het behouden hiervan
  • De kosten voor IT en beheer daarvan stijgen en zijn niet transparant
  • Meer doen met minder: bezuinigingen op het IT budget
  • Jongere medewerkers beoordelen de organisatie als potentiële werkgever mede op de aanwezigheid van moderne toepassingen
  • Wet- en regelgeving dwingt de organisatie tot professionalisering van de IT
  • De IT afdeling kan niet (snel genoeg) leveren wat de business vraagt

Mede door deze uitdagingen twijfelen veel organisaties of ze al klaar zijn voor de inzet van alle fraaie technologische ontwikkelingen op het moment dat deze beschikbaar komen. Het ontbreekt aan inzicht welke business cases gediend zijn met de inzet van deze moderne tools. Bovendien wordt de noodzakelijke migratie naar de cloud als een grote drempel gezien.

Focus op functionaliteit

De reis naar de cloud is bij voorkeur een solide en goed voorbereid proces, waarbij de te realiseren doelstellingen helder gedefinieerd zijn. Daarbij is het van groot belang dat een IT partner deze facetten begrijpt en kan opdelen in overzichtelijke en haalbare fases. De gewenste functionaliteiten dienen daarbij centraal te staan, niet de manier waarop het technisch wordt gerealiseerd.

Voor iedere organisatie kan de cloud er uiteindelijk anders uitzien: private cloud, public cloud of een combinatie van beide. De kenmerken van de organisatie zijn hierin bepalend en vormen de rode draad tijdens de gehele reis naar de cloud. Van inventarisatie, migratie en implementatie tot en met optimalisatie. Als organisatie ben je gediend bij een IT partner die jou gedurende de hele reis ontzorgt en kennis inbrengt op het gebied van nieuwe ontwikkelingen.

Jouw ideale cloud

Eshgro helpt organisaties hun reis naar de cloud vorm te geven. Na een grondige inventarisatie stellen wij met onze unieke Cloud Configurator jouw ideale cloud samen. Deze catalogus bevat inmiddels meer dan 700 kantoorautomatisering- en bedrijfsspecifieke business applicaties. Gezamenlijk brengen we de IT van jouw organisatie in 7 stappen naar de cloud. Met als resultaat een stabiele, gecertificeerde en elastische cloudomgeving, waarbij de kosten per gebruiker per maand direct transparant en inzichtelijk zijn.

Meer weten?

Wil je weten wat onze dienstverlening specifiek voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseur Job Lefrandt. Mail naar j.lefrandt@eshgro.nl of bel 06 38 29 54 62. Wil je ons cloud platform zelf ervaren? Start dan eenvoudig een gratis proefperiode van 30 dagen.

Start proefperiode