Eshgro Cloud Service Provider

Corona als aanjager van digitale transformatie anno 2021

Corona als aanjager van digitale transformatie

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat veel medewerkers opeens vanuit huis kwamen te werken. Een trend die zich waarschijnlijk ook nog wel even voort zet. Volgens Gartner geeft zo’n 48% van de medewerkers aan dat ze van plan zijn om ook na de pandemie op afstand te blijven werken. 

Veel bedrijven moesten zich aanpassen aan de maatregelen die de komst van corona met zich meebracht. De tijd om een online werkplek in te richten is dan ook nu. Waarom digitale transformatie veel voordelen met zich meebrengt, met name in 2021, lees je in dit blog.

Digitale transformatie als drijver van thuiswerken

Nu het eind van het thuiswerken nog steeds niet in zicht is, moet er ingespeeld worden op de veranderde behoefte van je medewerkers. Een thuiswerkplek heeft immers andere benodigdheden dan een kantoorplek. Digitale transformatie kan hier mooie oplossingen in bieden, maar eerst moeten we kijken naar de uitdagingen die het thuiswerken met zich meebrengt.

De uitdagingen van thuiswerken

1️⃣ Afschakelen na werk
Volgens Visual Capitalist heeft 22% van de medewerkers moeite met het afschakelen na het werk. Doordat de lijnen tussen werk en privé steeds meer vervagen en het ‘thuis’ nu ook ‘kantoor’ is, wordt het steeds moeilijker om te bepalen wanneer het tijd is voor werk en wanneer het tijd is voor jezelf.

2️⃣ Eenzaamheid
Hetzelfde artikel van Visual Capitalist noemt eenzaamheid als tweede op de lijst van uitdagingen die medewerkers ervaren. 19% van de medewerkers zou zich wel eens eenzaam voelen. Met de huidige coronamaatregelen is het ook steeds moeilijker om menselijk contact te blijven houden. Terwijl dit wel een van de mens’ grootste behoefte is.

3️⃣ Samenwerken en/of communicatie
Op nummer 3 staat samenwerken en/of communicatie. 17% van de medewerkers zou hier last van hebben volgens Visual Capitalist. Nu je niet meer even langs iemands bureau kan lopen om iets te vragen of te delen ligt de drempel voor contact vrij hoog. Zeker nu iedereen constant in video- of belafspraken zit en je voor een simpele vraag nu vaak ook een afspraak moet inplannen.

De uitdagingen die medewerkers ervaren tijdens het thuiswerken zijn vaak persoonlijk van aard. De verschillende behoeftes van verschillende gebruikers maakt het lastig om te komen met één alomvattende oplossing. Met digitale transformatie kun je er in ieder geval voor zorgen dat de medewerkers van jouw organisatie zich meer met elkaar verbonden voelen, het samenwerken vergemakkelijken en de communicatie stroomlijnen.

Wat is digitale transformatie?

In essentie is digitale transformatie het transformeren van een bedrijf waarbij personeel en de mogelijkheden van nieuwe technologie optimaal worden ingezet om bedrijfsprocessen en informatiebeheer te verbeteren. Het doel is om met deze nieuwe technologie te voldoen aan de continu veranderende behoeften.

Dit is anders dan digitalisering, waarbij er meerdere processen gedigitaliseerd worden aan de hand van projecten. Het verschil is dat digitale transformatie naast de implementatie van nieuwe (digitale) technologieën ook een organisatorische verandering vereist. 

Zeker om een oplossing te vinden voor de grootste uitdagingen van je medewerkers zul je moeten kijken naar een verandering binnen je organisatie die collega’s meer benaderbaar voor elkaar maakt. Met digitale transformatie kun je ervoor zorgen dat:

Digitale transformatie

  • Bestanden makkelijker worden gedeeld
    Gegevens hoeven na digitale transformatie niet langer in een archiefkast te worden opgeslagen. Dit kan je dan doen met cloud oplossingen, wat het verzamelen en bewerken van deze gegevens veel makkelijker maakt. Doordat deze bestanden nu overal bereikbaar zijn en vanaf alle devices kunnen ze ook makkelijker worden gedeeld. Met collega’s, maar ook met andere stakeholders.
  • Taken efficiënter worden uitgevoerd
    Waar het afronden van overeenkomsten voorheen nog lang kon duren, kan je na digitale transformatie dit proces veel makkelijker uitvoeren. Met een elektronische handtekening is een overeenkomst zo getekend en kan het via mail worden verstuurd. Dit zorgt ervoor dat je documenten niet langer hoeft uit te printen en via de post moet versturen.
  • Werknemers meer met elkaar zijn verbonden
    Door middel van een interne chat-functie of het creëren van gemeenschappelijke to-do-lijstjes kun je werknemers sneller met elkaar laten samenwerken. Dit maakt het maken van een afspraak voor een simpele vraag, waarvoor je vroeger langs iemands bureau was gelopen, overbodig. Een informeel berichtje via de chat kan hiervoor al volstaan.

Smarter 365 en digitale transformatie voor bedrijven

Smarter 365 is een platform waarmee je een moderne digitale werkplek uit kunt rollen en verschillende applicaties aan elkaar kunt verbinden via de cloud. Smarter 365 geeft je de mogelijkheid om bestanden makkelijker te delen, taken efficiënter uit te voeren en collega’s met elkaar te verbinden. Bovendien maak je met Smarter 365 je IT meetbaarder, sneller, eenvoudiger en veiliger.

Meer over de Smarter Workplace

Digitale transformatie en Eshgro

Wij begeleiden organisaties bij hun digitale transformatie en het faciliteren van de cloud werkplek. Wil je ook jouw organisatie laten profiteren van de vele voordelen van Smarter 365 en ervoor zorgen dat jouw medewerkers ook echt online samenwerken? Voor een succesvolle digitale transformatie ben je bij Eshgro aan het juiste adres. Bel of mail ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking op 0485 – 476 193 of stuur een mail naar sales@eshgro.nl.

 

Verken de wereld van IT

Ga naar de inhoud