04 juli 2017
Blog

Drie tips voor software vendors voor het genereren van meer klantwaarde

Wanneer je een bedrijf hebt dat software ontwikkelt die van groot belang is voor je klanten wil je natuurlijk te allen tijde op de wensen van je klanten en de technologische ontwikkelingen blijven inspelen. Dat biedt uiteraard kansen, maar zeer zeker ook uitdagingen. Want hoe speel je als softwareleverancier in op nieuwe mogelijkheden en zorg je ervoor dat je toegevoegde waarde blijft bieden aan je klanten, terwijl je zelf meer recurring revenue blijft genereren? Door je strategie onder de loep te nemen kun je als independent software vendor in enkele stappen het maximale uit Cloud diensten halen.

Analyseer je productportfolio en stap over naar Cloud diensten

Wanneer je als independent software vendor meer toegevoegde waarde wilt bieden aan je klanten is het zaak om allereerst te inventariseren welke software je uit de Cloud wilt leveren. Daarbij dien je de wensen van je afnemers in kaart te brengen, zodat je zeker weet dat je Cloud applicaties aanbiedt die je klanten ook daadwerkelijk willen afnemen. Door je huidige business-model te analyseren kun je als ISV ontdekken waar je kansen en bedreigingen op dit gebied liggen.

Wanneer je als software vendor vast blijft houden aan een business-model met eenmalige verkopen, dan heb je kans dat je klanten overstappen naar een andere partij die op pay-per-use basis werkt. Dat soort bedreigingen kun je voorkomen wanneer je bijvoorbeeld overstapt op een innovatief Cloud platform wat door een Cloud broker als Eshgro wordt aangeboden. Jouw klanten profiteren in dat geval van voordelen zoals betaling per maand, flexibel op- en afschalen, altijd en overal de mogelijkheid om in te loggen en veiligheid en beheer van de server zonder daar zelf iets voor te hoeven doen.

Vergroot je marge door je software te integreren

Als je er eenmaal voor hebt gekozen om over te stappen op het aanbieden van Cloud diensten, genereer je een bepaalde recurring revenue per gebruiker per maand. Voor jou als ISV wordt dit pas echt interessant wanneer je daar bovenop nog eens extra diensten aan gaat bieden. Op die manier bied je niet alleen meerwaarde aan je klant, maar profiteer je zelf ook van extra marge bovenop het bedrag dat je per maand al genereerde. Dankzij de samenwerking met een Cloud broker heb je de mogelijkheid om een applicatie aan te bieden via een online desktop. Daarmee is je eindklant voordelig uit, genereer je als ISV extra inkomsten per gebruiker per maand en hoef je geen investeringen te doen in datacenters en platformen. Bovendien is alles volledig schaalbaar, zijn de kosten transparant en voldoe je aan alle security- en compliancy eisen.

Een voorbeeld: Met behulp van een virtueel bureaublad, zoals dat door een Cloud broker in samenwerking met bijvoorbeeld een partij als HP wordt aangeboden, heb je in één klap de beschikking over tal van nieuwe applicaties die beschikbaar zijn op het platform van de Cloud broker. Op die manier kun je extra diensten aanbieden aan je klanten zoals een back-up service, een audit verklaring van een onafhankelijke derde, 24/7 ondersteuning van de servicedesk, MS Office en vele andere extra’s. Zo bied je als independent software vendor een volledige dienstverlening aan en haal je nog meer uit uw software, terwijl je ondertussen meer waarde levert aan je klant en je omzet per maand stijgt.

Optimaliseer je marketing- en salesstrategie

Als ISV weet je ook dat er altijd een groep klanten is die staat te springen om innovatie en er dan ook weinig moeite mee heeft om over te stappen. De uitdaging zit hem in het overtuigen van de groep klanten die daarna komt. Een Cloud broker kan je ondersteunen op het gebied van marketing- en sales. Zo kan de Cloud broker met je meedenken bij het opstellen van een verkoopplan, kan deze jouw verkopers verkooptraining bieden, training in de tooling bieden en informatie verstrekken in de vorm van whitepapers en sales sjablonen. Met behulp van de sales- en marketingtools van de Cloud broker kunnen je medewerkers het maximale uit elke verkoopkans halen. Je verkoper kan daardoor, zonder zelf al te diep in de Cloud services materie te hoeven duiken, succesvol Cloud diensten verkopen. Op die manier maak je als ISV een geslaagde kickstart met Cloud diensten.