23 april 2018
Blog

Een stap voor op de concurrentie door Industry 4.0

De naam Industry 4.0 is een trend van automatisering en gegevensuitwisseling. Industry 4.0 noemen we ook wel Smart Industry. We gebruiken dit bij industriële technieken. Industry 4.0 laat (eind)gebruikers, producten en processen met elkaar communiceren. Hoe helpt dit jouw fabriek? En hoe ben jij je concurrentie een stap voor?

Industry 4.0 of Smart Industry maakt machines slim. De machines in fabrieken worden niet alleen uitgelezen, maar ook gekoppeld met elkaar. Hierdoor kan een goed inzicht verkregen worden in wat er werkelijk in de fabriek gebeurt.

Binnen Industry 4.0 zijn alle onderdelen van een fabriek aangesloten op een netwerk. Machines vertellen binnen dit netwerk hoeveel ze maken en wat de status is. Ook producten praten met het systeem. Via sensoren geven ze door waar ze zijn en of ze in goede staat verkeren. Bovendien kan van buitenaf aan de fabriek verteld worden hoeveel er geproduceerd moet worden, waarna de machines zich automatisch aanpassen.

Doorlooptijden worden verkort, omdat machines met elkaar ‘praten’. Problemen of storingen zijn eenvoudig en snel opgelost. Zo werk je efficiënter. Ook op het gebied van service zijn er systemen die onderhoudswerkzaamheden voorspellen. De machine geeft aan welke onderdelen vervangen moeten worden of zullen gaan slijten.

Kostenoptimalisatie

De kosten maak je door smart te werken voorspelbaar. Je schaalt eenvoudig op en af. Treden er nieuwe medewerkers in dienst? Dat schaal je snel op. Ook kan een nieuwe applicatie eenvoudig in het systeem toegevoegd worden.

Security

Bescherming van bedrijfsgegevens is van essentieel belang. Door onze certificeringen (ISO 27001, ISAE 3402, type 2 en NEN 7510) garanderen wij dat jouw gebruikersdata, processen en applicaties beveiligd zijn. Bouw op een veilige en vertrouwde cloudomgeving.

Graag meer weten over Industry 4.0? Bezoek onze branchepagina of neem contact met ons op.

Contact