25 november 2019
Blog

Een week uit het leven van cloud engineers Leon en Manfred: de Microsoft Ignite ’19 editie

Onlangs kwamen cloud engineers Leon Jansen en Manfred de Laat vol enthousiasme terug uit Orlando. Daar waren zij aanwezig bij Microsoft Ignite: het grootste jaarlijkse technologie event van Microsoft. Een week lang dompelden zij zich onder in de nieuwste technieken, spraken zij met Microsoft experts en wisselden zij kennis uit met anderen in de Microsoft community. In deze blog blikken Leon en Manfred met je terug op hun week tijdens Microsoft Ignite ‘19.

Door Leon Jansen en Manfred de Laat

Cloud engineers Leon en Manfred hadden de eer om Eshgro te vertegenwoordigen bij Microsoft Ignite in Orlando. In de weken voorafgaand aan Ignite zijn zij druk bezig geweest om door de duizenden sessies te spitten. Er is namelijk voor elk wat wils. Uiteindelijk hebben ze een mooie selectie kunnen maken. Onderstaand nemen zij je mee in de voor hen meest waardevolle sessies.

Satya Nadella in levende lijven

We begonnen de week met de keynote van Satya Nadella. Omdat slechts 10% van de totaal dertigduizend Ignite bezoekers bij de keynote aanwezig kon zijn, besloten wij om ruim twee uur van tevoren aanwezig te zijn. We dachten dat we vroeg waren vertrokken, maar toen bleek dat andere bezoekers het idee hadden om nóg eerder te komen. Dat betekende voor ons dat we Satya helaas niet in levende lijven mochten zien, maar dat we het op een scherm in een andere zaal moesten doen. Desondanks maakte dat de sessie niet minder interessant. Microsoft heeft zijn ‘The world’s computer’ weer uitgebreid met wat nieuwe features! Hieronder een korte opsomming van de highlights tijdens de keynote:

 • Azure Arc
 • Azure Synapse
 • Microsoft Endpoint Manager
 • Project Cortex
 • Power Automate (Voorheen Microsoft Flow)
 • Visual Studio Online
 • Project Silica

Hello, can I ask you a question? Where can I find this room?

Deze vraag hebben wij tijdens Ignite vaak moeten stellen, want wat was het groot! Van de ene kant van het Orange Country Convention Center, waar Ignite plaatsvond, naar de andere kant was het dik 15 minuten lopen! Gelukkig had de organisatie daar al rekening mee gehouden en waren er genoeg mensen aanwezig om ons de weg te wijzen. Na verloop van de conferentie wisten we steeds beter waar we voor bepaalde sessies moesten zijn. Vanuit Ignite werd de lunch en het ontbijt verzorgd. Hieronder een impressie van de gigantische ontbijt/lunch zaal.

Genoeg stof tot nadenken

Tijdens Ignite werden ook nieuwe features en updates van bestaande producten gepresenteerd. Omdat wij vanuit de basis bij ons Smarter 365 platform betrokken zijn, hadden wij vooral erg veel aan de directe contacten die we met de ontwikkelaars en product managers van Microsoft konden leggen. Voor ieder product had Microsoft een eigen stand waar je terecht kon voor al je vragen. Afzonderlijk en soms samen bezochten wij onder meer de onderstaande stands of bezochten wij één van de ruim 1400 beschikbare sessies. Bij ieder onderdeel hebben we wel iets opgestoken en punten mee terug naar Nederland genomen waar we mee aan de slag kunnen.

 • Windows Virtual Desktop
 • Azure Sentinel
 • Microsoft Defender ATP
 • MSIX & MSIX AppAttach
 • Azure Security Center
 • Azure Monitor
 • Azure Lighthouse
 • Microsoft Teams

Kennisdeling belangrijk

Al met al was het een hele leerzame, drukke, maar vooral ook leuke week geweest. De komende weken gaan wij druk aan de slag om de genoemde punten uit te werken en al snel in ons Smarter 365 platform te implementeren. Omdat kennisdeling ook binnen Eshgro belangrijk is, hebben we al een interne Microsoft Ignite recap sessie gehouden. Om wat dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, staan er de komende tijd nog een aantal interne workshops op de planning.

Wij gaan vol enthousiasme verder met de moderne werkplek en de ontwikkeling van het Smarter 365 platform dat daar ondersteunend aan is. Heb je vragen over deze blog of vind je het gewoon leuk om ons fantastische Ignite verhaal te horen? Kom dan een keer bij ons op de koffie!

Neem contact op