13 juni 2019
Blog

Haal meer uit je online werkplek

Innovaties rondom de online werkplek volgen elkaar in hoog tempo op. Van nieuwe manieren om samen te werken, te communiceren en je mobiliteit te vergroten, tot technische innovaties zoals blockchain en artificial intelligence. Maar wat betekent dit voor jouw online werkplek?

Weg met de desktop

Als we het over een werkplek hebben, dan denken we vaak nog aan een desktop. Een traditioneel bureaublad met icoontjes voor jouw applicaties en bestanden. Maar werken in de cloud heeft hier verandering in gebracht. Belangrijke toepassingen zijn beschikbaar in een browser of zelfs via een app op je smartphone, zoals Teams en OneDrive. De rol van het bureaublad wordt daardoor steeds kleiner. Deze trend zet zich steeds vaker door tot het punt dat de browser en/of business apps zelf de belangrijkste werkplek worden. Met direct veilig toegang tot al jouw data, binnen de cloud en daarbuiten, vanaf ieder apparaat.

Hybride werkplek

Veruit de meeste organisaties gebruiken een combinatie van meerdere cloud toepassingen. Vaak zelfs een mix van publieke en private cloud platformen. Maar als gebruiker wil jij niet na hoeven te denken over welke toepassing in welke cloud is ondergebracht. Je wilt gewoon op een gemakkelijke manier overal veilig toegang hebben tot al je documenten en benodigdheden. En het liefst zonder dat je voor iedere applicatie opnieuw je wachtwoord moet invoeren. De moderne, online werkplek moet dus eenvoudig en snel toegang faciliteren tot applicaties en data uit meerdere bronnen. Zodat jij je als gebruiker zonder gedoe kunt richten op je eigen werkzaamheden.

De gebruiker weer centraal

Nog te vaak worden discussies over de online werkplek gevoerd vanuit het oogpunt van IT. Gesprekken gaan over server resources, netwerkprotocollen en andere technische zaken. Vreemd genoeg komen de gebruiker en de ondernemingsdoelstellingen dan weleens op de tweede plaats. Daar moet verandering in komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer hulpmiddelen beschikbaar waarmee je een werkplek kunt samenstellen op basis van functionele business behoeftes. In dienst van de ambities en groei van jouw bedrijf. Bovendien maken IT-managers en ‑dienstverleners met deze aanpak de toegevoegde waarde van hun werk veel beter inzichtelijk en meetbaar. Je weet bijvoorbeeld precies waar je aan toe bent met je IT-kosten. Eén vast bedrag, per gebruiker, per maand.

Online werkplek op maat voor ieder bedrijf

Iedere onderneming is uniek. Met een eigen visie, manier van werken en ambities. Het is dan ook vanzelfsprekend dat iedere organisatie zijn eigen moderne werkplek nodig heeft, toegespitst op jouw rol, organisatie en branche.  En dat wordt steeds laagdrempeliger. Met behulp van Eshgro’s Cloud Configurator kan elke organisatie eenvoudig in 7 stappen een online werkplek samenstellen op basis van functionele wensen en behoeftes. En dit voor een transparant bedrag per maand per gebruiker, waarbij je eenvoudig kunt op- en afschalen.

Benieuwd naar de ideale online werkplek voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Eshgro via sales@eshgro.nl en ontdek hoe jij meer uit je digitale werkplek haalt.