14 april 2022
Blog

Jolanda van Drunen, onze Manager Security Consulting

Jolanda van Drunen is sinds begin 2021 onze Manager Security Consulting. In deze blogpost deelt ze onze werkwijze, en haar eigen visie en stijl op het gebied van Security Consulting.

Oost West? 

Iemand vroeg me laatst of informatiebeveiliging door het thuiswerken nu niet meer nodig is. Niets is minder waar! Juist in deze tijd van thuiswerken, minder op kantoor zijn en een nog grotere afhankelijkheid van ICT-middelen moeten medewerkers nieuwe risico’s kunnen herkennen en zich ervan bewust zijn dat zij zorgvuldig omgaan met data! Artsen op de spoedeisende hulp zullen het beamen: de meeste ongelukken gebeuren thuis…

Wat wij doen

Al onze trajecten beginnen met een professionele nulmeting uitgevoerd door onze Senior consultants. Hiermee brengen we in kaart wat de status ten aanzien van informatiebeveiliging is binnen een organisatie. Deze analyse bieden we aan voor een vast bedrag. Dit bedrag is gebaseerd op het aantal medewerkers, de complexiteit van de organisatie en het aantal locaties. Hiermee verzamelen we de informatie die we gebruiken om een inschatting te maken van de activiteiten die nodig zijn om de informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen. Deze nulmetingen kunnen we desgewenst ook via Microsoft Teams op afstand uitvoeren!
Dankzij deze nulmeting kunnen we de ondersteuningsbehoefte van de klant concreet maken. Op die manier weten we hoeveel tijd er benodigd is en welke consultants binnen het projectteam het beste passen bij het klantprofiel. Vooral dat laatste vinden we belangrijk; er moet een klik zijn.

In het traject wat hierop volgt stellen we samen met de klant een plan van aanpak op waarin we alle stappen die nodig zijn opnemen. We richten ons daarbij niet alleen op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, dienstverlening of de informatiebeveiliging die nodig is om organisatie gereed te maken voor het behalen van een ISO 27001:2017/NEN7510 óf BIO certificering, maar juist op het probleem achter de vraag van de klant. Wij willen dé experts zijn op het gebied van governance, risk en compliance en dat kan alleen met maatwerk.

Voeten in de modder

Ik ben 12 jaar lang kwaliteitsmanager geweest bij een zorginstelling in Gelderland en daarna via andere consultancy bedrijven in dienst getreden bij Auditconnect, sinds 2019 onderdeel van Avensus. Dankzij de fusie nu bekend als Eshgro. Bij Auditconnect kwam ik direct in de productie terecht. Ik merkte meteen dat ik daar kon doen waar ik echt blij van wordt: klanten helpen. Het liefste ben ik de hele dag bezig om organisaties te helpen hun doelstellingen te bereiken.

Uiteraard doe ik dat niet alleen, maar ben ik onderdeel van een sterk team. Een team waar ik al jaren in werk, maar sinds kort de leider van ben. Dat is natuurlijk wel even wennen! Gelukkig was er wel een breed draagvlak voor mijn benoeming in deze nieuwe rol. Ik denk dat dat komt door mijn leiderschapsstijl: die zit heel erg aan de menskant. Ik doe dingen graag samen. Waar nodig sla ik met m’n vuist op tafel om bij te sturen, maar alleen als het echt moet. Als er iets moet gebeuren doe ik dat het liefste samen met mijn team. Op de achtergrond waak ik slechts om te zorgen dat de gestelde resultaten behaald worden.

Oog op de toekomst

Mijn interesse in de wijze waarop organisaties systemen en processen vormgeven is groot. Het verder helpen van organisaties om doelstellingen te bereiken, onder andere door middel van onderzoek en analyse, ten behoeve van systeemverbeteringen en borging is mijn grootste drijfveer. Om dit te realiseren heb ik natuurlijk een sterk team nodig. Dat is de basis. We zitten op dit moment goed, maar het doel is om dit jaar sterk te groeien en gedurende dat proces onszelf continu te verbeteren. En dat gaan we vanaf nu dus anders doen dan voorheen: niet meer met een klant-en-klaar pakken naar de klant, maar juist samen met de klant de pijnpunten lokaliseren en vervolgens ook samen aan de slag. Ik heb daar ontzettend veel zin in!

Met veilige groet,

Jolanda van Drunen

Meer weten?

Wil jij ook eens met haar om de tafel om te kijken wat ons werkterrein Security Consulting voor jouw organisatie kan betekenen? Bel Eshgro op +31(0) 55 30 10 100, mail naar info@eshgro.nl of gebruik ons online contactformulier. We helpen je graag verder!