16 februari 2023
Blog

Microsoft Teams update | Januari 2023

Microsoft Teams verandert de manier waarop we gewend zijn te werken. Als alles-in-één platform overbrugt Teams de kloof tussen fysiek en remote samenwerken door een groot aantal tools en functies samen te brengen. Door de naadloze integratie van chatten, videomeetings, het delen van bestanden en meer maakt Teams het gemakkelijker dan ooit om verbonden en productief te blijven. In de snel evoluerende wereld van technologie is het belangrijker dan ooit voorop te blijven in het spel. Microsoft is dan ook continu bezig haar tools te verbeteren en bugs eruit te halen. In dit maandelijkse blog duiken we in de nieuwste updates en functies die Microsoft heeft uitgebracht voor Teams.

Meetings

Bekijk video-opnamen en aanwezigheidsrapporten in LMS

Docenten en leerlingen krijgen toegang tot video-opnamen en aanwezigheidsrapporten in hun eigen LMS (Learning Management System). Deze functies zullen beschikbaar zijn voor gebruik in alle LMS’en waarin de Teams Meeting LTI-app is opgenomen.

Keuze welke video je ziet

Wanneer je in de Galerij modus bevindt en er zijn meer video’s dan er maximaal getoond kunnen worden (maximum hangt af van je apparaat en internetbandbreedte), krijg je voortaan onderin je beeld navigatieknoppen te zien. Deze knoppen kun je gebruiken om te kiezen deelnemers je in beeld krijgt.

Verbetering van de Meeting-menubalk

De menubalk die je standaard te zien krijgt tijdens Teams meetings heeft een gebruiksvriendelijkheid upgrade gekregen. Nieuwe features laten je nog eenvoudiger ‘je hand opsteken’, wisselen tussen weergaven en navigeren naar je volgende meeting. Lees meer over deze update via deze link.

Livestream Teams meetings

Met behulp van de nieuwe Workplace Live-app integratie stream je voortaan je Teams meetings of webinar rechtstreeks naar Meta Workplace. Deelnemers kunnen hierdoor meetings en webinars live volgen of later terugkijken via hun Workplace-groepen.

 

Webinars

Verbeterde omgeving voor webinar beheerders

Wanneer je nu de webinar template selecteert, zie je een nieuwe structuur met uitgebreide opties om registratiedetails en instellingen voor ieder event specifiek aan te passen. Met deze nieuwe omgeving zijn de volgende instellingen aan te passen voor je webinar:

Het opzetten van je webinar

  • Details: Wijs eenvoudig mede-organisatoren aan om je webinar nóg gestroomlijnder te laten verlopen.
  • Sprekers: Highlight de sprekers van je webinar door bijvoorbeeld zijn of haar portretfoto, bedrijfsnaam, functietitel en meer te tonen.
  • Thema: Breng je bedrijf of merk meer onder de aandacht door een bedrijfsbanner, je logo en kleurenpalet toe te voegen aan je event. Dit is niet alleen terug te zien tijdens de webinar, maar wordt ook gebruikt op de registratiepagina en andere event communicatie.

Registratie

  • Configuratie: Het is mogelijk om een limiet van maximaal 1000 in te stellen op het aantal deelnemers van je webinar. Daarnaast kun je een uitgebreide vragenlijst toevoegen om relevante informatie over potentiële bezoekers te verzamelen. Ook is het voortaan mogelijk algemene voorwaarden te uploaden in het registratieformulier.
  • Status deelnemer: Bekijk relevante details over de status van je potentiële deelnemers: wie heeft zich geregistreerd en wie heeft de registratie geannuleerd?

Rapportage

  • Deelnemersrapportage: Krijg eenvoudig toegang tot bestaande en nieuwe rapportages en analyses vanuit één centrale plek.

 

Bellen

Groepsgesprekken met mensen buiten je organisatie

Start eenvoudig een Teams meeting vanuit een chat met collega’s buiten je organisatie, inclusief video- en schermdeling, via een internetverbinding zonder PSTN-gebruikskosten.

 

Teams Rooms

Whiteboard starten vanuit een Teams meeting voor Teams Rooms op Windows

Met behulp van de one-touch in meeting functie kunnen gebruikers van Teams Rooms op Windows heel eenvoudig een Microsoft Whiteboard starten.

Verbeterde melding tijdens vergaderingen voor Teams Rooms op Windows

De meldingen die je als gebruiker van Teams Rooms op Windows krijgt zijn verbeterd en liggen voortaan meer in lijn met de vertrouwde Teams-dekstopervaring. Kritieke meldingen die een actie van de gebruiker vereisen, blijven beschikbaar.

 

Chatten en samenwerken

Bekijk het volledige chatgesprek na klik op zoekresultaat

Wanneer je in Teams een zoekopdracht invoert en vervolgens een chatbericht aanklikt krijg je voortaan de volledige context van het gesprek te zien, ongeacht hoe oud dit gesprek is.

 

Beheer

Ondersteuning voor het bewerken en verwijderen van gebeurtenissen voor berichten in user:bot-chats

Met deze functie kunnen developers gebeurtenisupdates in berichten in user:bot-chats openen, bewerken of verwijderen.

Upload bestanden naar goedkeuringsverzoek via de Power Automate-portal

Bestanden die worden geüpload binnen de Power Automate-portal worden nu weergegeven in het venster ‘details bekijken’ van een goedkeuringsverzoek binnen Teams.

Wijzigen type meldingen

Beheerders kunnen Intune gebruiken om te bepalen welke typen inhoud een gebruiker te zien krijgt in een melding op het vergrendelingsscherm van hun mobiele apparaat.

 

Eerstelijns medewerkers

Meer opties voor eerstelijns medewerkers op Android toestellen

Met de modus voor gedeelde apparaten van Microsoft kunnen eerstelijns medewerkers zich eenvoudig authenticeren door gebruikers automatisch in en uit te loggen bij alle apps die deze functie hebben ingeschakeld. Naast dat Teams en Managed Home Screen algemeen beschikbaar zijn en Edge en Yammer in openbare preview, zijn nu ook Outlook en de Power Apps-applicaties op Android beschikbaar in openbare preview.