04 juli 2017
Blog

Onderzoek toegevoegde waarde Cloud voor MKB

Onderzoek: Cloud computing voegt waarde toe voor klein- en middelgrote bedrijven

Uit een nieuw onderzoek van Oxford Economics, dat uitgevoerd werd onder 350 bedrijfsleiders in alle regio’s van de Verenigde Staten, blijkt dat bijna tweederde van de zakenlieden gelooft dat hun cloud service provider aanzienlijke waarde toevoegt aan de bedrijfsresultaten. Deze informatie kan een nuttig verkoopargument vormen voor providers die op zoek zijn om hun klantenbestand uit te breiden via cloud computing en cloud-based file sharing services.

Meer voordelen door gebruik van cloud computing

Volgens de respondenten is het grootste voordeel van cloud-diensten de hogere snelheid en grotere efficiëntie van de productie. Daarnaast leverde het een onverwachte kostenbesparing op. Een ander voordeel dat genoemd wordt, is het ondersteunen van de IT- afdeling. Doordat kleinere bedrijven geen grote IT-afdeling hebben, kan de inzet van de cloud zorgen voor meer samenwerking en innovatie en dus een betere klantenservice. Daarnaast geven respondenten aan hun bedrijf geografisch gezien uit te kunnen breiden, doordat de cloud voor hogere rendementen zorgt.

Tot slot blijkt uit het rapport dat de cloud een integraal onderdeel van de lange termijn visie van het bedrijfsleven is.

Lees hier alle voordelen in het volledige artikel. De voordelen die het gebruik van Eshgro biedt zijn te vinden op onze pagina Wat biedt Eshgro!