17 december 2019
Blog

Op reis met Thijs: data, AI en de Modern Workplace tijdens Microsoft LEAP

Onlangs werd Eshgro door Microsoft uitgenodigd voor deelname aan het exclusieve LEAP programma. Dit is het jaarlijkse programma van Microsoft om partners te ondersteunen bij het bouwen van oplossingen en diensten op zowel technisch als business vlak. Afgelopen week reisden Anton, Edwin, Peter en Thijs namens Eshgro af naar de Microsoft Campus in Redmond (US). Daar woonden zij in kleine groepen diverse whiteboard sessies bij met de verschillende product teams van Microsoft. Het LEAP 1 programma in stond in het teken van Data & AI. LEAP 2 ging in op de Modern Workplace. In onderstaand verslag vertelt Thijs je over zijn ervaringen bij LEAP 2.

De reis naar Redmond

Dinsdag 10 december vertrekken Edwin en ik al vroeg naar Seattle. Na een vlucht van 10 uur landen we in de ochtend op Seattle Int. Airport. Vanaf het vliegveld vertrekken we vervolgens samen met alle LEAP deelnemers en begeleiding vanuit Microsoft Nederland met een bus naar het hotel. Daar hebben we een middag tijd voor onszelf en kunnen we onze jetlag verwerken ?.

LEAP: dag 1

Om 7.00 uur worden we verwacht in de lobby van het hotel. Vanuit hier vertrekt een shuttle met de andere LEAP deelnemers naar gebouw 33: Enterprise Briefing Center (EBC). In het EBC krijgen we onder het genot van een ontbijt een introductie door Bart van der Knaap van Microsoft, gevolgd door interessante, interactieve keynotes. De volgende onderwerpen komen deze ochtend aan bod:

 • Welcome and Briefing Objectives​
 • Digital Transformation for Partners​
 • Microsoft 365 Keynote​
 • Microsoft 365 Security & Compliance ​

Na de middag zijn er masterclasses met diverse productontwikkelaars van verschillende Microsoft divisies. Deze sessies vinden plaats in een ander gebouw, op loopafstand van het EBC. Ik woon de volgende sessies bij:

 • Windows Virtual Desktop Tech Deep Dive​
 • Azure Information Protection (Microsoft Information Protection)
 • Teams (Microsoft Teams Architecture)

Mijn indruk na dag 1: wat een toffe ervaring om samen met deze mensen in een kantoor te zitten en interactieve sessies bij te wonen! Je wordt meegenomen in de missies, visies en krijgt een indruk van de roadmap van verschillende producten. Ook onze input wordt gevraagd, zodat men dit kan meenemen bij de ontwikkeling van de producten. Vol energie sluiten we de eerste dag af!

LEAP: dag 2

Na een nacht van veel informatie verwerken, worden we wederom om 7.00 uur in de lobby verwacht. Ook dag 2 ziet er weer veelbelovend uit. In de ochtend staan de volgende sessies op het programma:

 • Keynote Dynamics 365​
 • Microsoft PowerPlatform: Building Business Solutions​
 • Dynamics 365 combined with Microsoft 365 & Demo’s​

Wederom geweldige sprekers die met veel passie over de producten spreken die zij onder hun hoede hebben. Ook het printen van het logo op een Cappuccino mag natuurlijk niet ontbreken ?.

De middag stond in het teken van enkele bijzondere masterclasses. Dat was in één woord: geweldig! Veel interactie tussen de spreker(s) en wij als gasten. We hebben veel informatie ‘opgezogen’ waarmee we de visie van Eshgro verder vorm kunnen geven.

 • Threat Management (Microsoft Threat Protection)​
 • AI in Modern Workplace (MyAnalytics: Help employees thrive with AI and productivity insights in Office 365)​
 • Azure Sentinel​

LEAP: dag 3

De laatste dag van LEAP is aangebroken. Deze staat in het teken van evalueren en een rondleiding door het Innovation Center. We beginnen op de 28e verdieping van het Microsoft kantoor in Bellevue. Hier evalueren we LEAP tijdens een heerlijk ontbijt, met op de achtergrond prachtig een prachtig uitzicht op de omgeving.

Vervolgens gaan we naar een ander deel van de Microsoft Campus: het Innovation Center. Hier hebben we een geweldige rondleiding over de innovatieve projecten waar Microsoft en verschillende industrieën en bedrijven mee bezig zijn. We zien hier hypermoderne supermarkten, de toepassing van de HoloLens2 in de industriesector, maar ook de combinatie van AI en Big Data in de gezondheidszorg. Conclusie: wat gaan we met z’n allen nog veel mooie technieken tegenkomen! ?

Al met al was het een week vol toffe innovaties, veel informatie, leuke contacten en bovenal: nóg meer energie om de wereld van de Modern Workplace verder te ontwikkelen. Ik heb er zin in! Leuke bonus tijdens onze reis: de kerstsfeer ? 

Wil je eens met mij sparren over een Modern Workplace voor jouw organisatie? Kom dan een keer op de koffie of boek een Smarter 365 demo in mijn agenda. Dan laat ik je live zien welke mogelijkheden ons platform jou te bieden heeft.