04 juli 2017
Blog

De opkomst van ‘Agility-as-a-Service’

Als het aan managementteams ligt dan worden diensten almaar sneller en flexibeler ingezet. Daardoor komen IT-managers onder grote druk te staan. De Business Value Scorecard van onderzoeksbureau Forrester wijst uit dat IT-managers hun succes steeds meer afmeten aan het percentage investeringen in innovatie afgezet tegen het percentage investeringen in ‘op de winkel passen’. Dit is dan ook één van de drijfveren van de snelle Cloud ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Cloud technologie biedt bedrijven namelijk toegang tot betere ‘agility’. Daarnaast hebben de Cloud ontwikkelingen geleid tot een gevarieerd en uitgebreid aanbod van Cloud diensten. Hierdoor hebben bedrijven de keuze en zijn ze in staat om te kiezen voor de cloudoplossing die het best aansluit bij de zakelijke doelstellingen.

Schaalbaarheid en relatief lage kosten drijfveer van Cloud oplossingen

Naast de investeringen in innovatie is klanttevredenheid ook een belangrijke maatstaf voor het succes van IT-initiatieven. Niet verrassend dus dat men verwacht dat de Software-as-a-service-markt tot 2018 elk jaar met 17 procent zal toenemen. Cloud oplossingen zijn met name interessant voor middelgrote en grote bedrijven. Deze bedrijven tonen dan ook niet voor niets flexibiliteit en groeiambities op het gebied van Cloud diensten. Door de schaalbaarheid van SaaS-applicaties kunnen dit soort bedrijven flinke stappen zetten zonder hoge kosten te maken.

Cloud platformkeuze afhankelijk van wensen en behoeften bedrijf

Hoewel veel bedrijven gebruik maken van SaaS, hebben andere organisaties juist behoeften waarbij een on-premise cloud-platform beter aansluit. De keuze voor een platform is dan ook afhankelijk van de wensen en vooral behoeften van een bedrijf, zowel qua breedte als customization-opties. Ook een combinatie van platformen is mogelijk en zorgt ervoor dat bedrijven in staat zijn om nieuwe diensten flexibeler te lanceren. Tot slot is het aan de managers om diensten en add-ons te ontwikkelen voor het platform waarmee ze zich kunnen onderscheiden en flexibel kunnen blijven, ongeacht de ontwikkelingen van de markt.

 

Meer weten over werken met de Cloud?  Bekijk de pagina Wat biedt Eshgro?
Lees het volledige artikel.