20 november 2017
Blog

Wat zijn de voordelen van het overstappen naar Office 365?

Office 365 is de cloud versie van het alom bekende en vertrouwde Office pakket. Steeds meer bedrijven stappen over naar Office 365 en weten daarmee hun resultaat te vergroten of kosten te besparen. Als je nog niet bekend bent met Office 365 vraag je je waarschijnlijk af wat de voordelen nu precies zijn. De belangrijkste voordelen van overstappen naar Office 365 zetten we hier voor je op een rij.

Office 365In Office 365 vind je allereerst de welbekende toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, maar bijvoorbeeld ook Skype for Business. Office 365 maakt, in tegenstelling tot het traditionele Office pakket, gebruik van cloud. Dat betekent onder andere dat je altijd, overal en op ieder apparaat toegang kunt krijgen tot je bestanden, e-mails en agenda. Maar overstappen naar Office 365 biedt nog meer voordelen.

Office 365 werkt op basis van een maandelijks abonnement

Office 365 maakt het leven makkelijker. Je maakt en bewerkt immers op ieder apparaat direct bestanden en deelt deze met anderen. Of je nu op kantoor bent of onderweg, dat maakt niet uit. Het mooie aan Office 365 is dat het werkt op abonnementsbasis. Voor een paar euro per gebruiker per maand heb je toegang tot alle bekende Office producten. Omdat het een abonnement is, schaal je deze eenvoudig op en af. Wanneer je nieuwe werknemers krijgt, schaf je een nieuw abonnement aan en zodra iemand je bedrijf verlaat, zeg je zijn of haar abonnement even eenvoudig weer op. Zo betaal je nooit te veel.

Eenvoudig instappen zonder grote investeringen

Het werken op abonnementsbasis is een groot voordeel van Office 365. Het Office pakket zoals we dat oorspronkelijk kennen, vergt een behoorlijke investering qua aanschafprijs. Daarnaast moet je voor zakelijke toepassingen zoals e-mail of Skype alsnog nog een server (of meerdere) inrichten. Vervolgens werk je lokaal aan je documenten. Met Office 365 kun je nog steeds lokaal werken zoals je gewend bent. Maar daarnaast er is ook een online versie van Word en Excel beschikbaar die je in staat stelt online data op te slaan. Met Office 365 combineer je dus on- en offline werken zonder dat je vooraf grote investeringen moet doen in licenties, hardware, installatie van servers en dergelijke.

Office 365: De kracht van cloud optimaal benut

Naast de makkelijke instap biedt Office 365 nog meer voordelen ten opzichte van het traditionele Office pakket:

  • Doordat je in de cloud werkt worden je applicaties automatisch geüpdatet. Daardoor ben je altijd voorzien van de nieuwste Office versies zonder extra kosten.
  • Eenvoudiger online samenwerken met anderen. Je kunt tegelijkertijd aan documenten werken, meekijken met een collega, in no-time een conferentie organiseren, beeldbellen en meer.
  • Office 365 is op meerdere apparaten per gebruiker te installeren. Met één abonnement installeer je Office op zowel je tablet, je laptop en je mobiel!
  • Office 365 biedt robuuste veiligheid dankzij ingebouwde beveiligingsmaatregelen en functies die Microsoft aanbiedt.

Met Office 365 gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Office 365 biedt namelijk veel meer functionaliteit dan het standaard Office pakket dat je kent. Bovendien profiteer je van kostenvoordeel. Zo hoef je vooraf geen grote investeringen te doen, schaal je makkelijk het aantal gebruikers op en af en kun je een Office 365 licentie op meerdere devices installeren. Vanuit een bestaande situatie stap je snel en eenvoudig over naar Office 365.

Op zoek naar meer informatie? Wij adviseren je graag over de toepassingen voor jouw organisatie en kunnen je in contact brengen met een van onze gespecialiseerde IT-partners.

Contact

  • Velden met een * zijn verplicht
    Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacyverklaring.