04 juli 2017
Blog

Profiteer met je bedrijf van de voordelen van Cloud opslag

Continu verbonden

Met de toename in het aantal mobiele telefoons en tablets stijgt ook de vraag naar mobiele cloud computing. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat consumenten graag met het internet verbonden zijn en blijven, bijvoorbeeld voor het bijhouden van nieuws, mail en de social media updates. De combinatie van mobiele apparaten met een flinke dosis netwerkconnectiviteit vormt de mobiele cloud. Volgens het nieuwe rapport ‘The Mobile Cloud Market by Application & by User (2014 to 2019)’ zal de wereldwijde mobiele cloud markt voor apps groeien van ongeveer £ 6 miljard vorig jaar tot £ 30 miljard in 2019. Voor bedrijven is het van groot belang om continu met klanten, verkopers en leveranciers in contact te staan. Volgens een wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Equinix, zal de meerderheid van de zakelijke toepassingen in de komende twaalf maanden niet in één, maar in meerdere clouds in verschillende regio’s worden ingezet. Van de 659 respondenten is 77% van plan om meerdere clouds te gebruiken in de komende twaalf maanden en verwacht 74% om in 2015 een groter budget toe te wijzen aan cloud diensten. Wereldwijd zal 38% van de bedrijven volgend jaar drie tot vijf clouds gaan gebruiken en 11% is van plan om er meer dan tien in te zetten.

 

Waarom Cloud computing?

Waarom zou je als bedrijf gebruik maken van cloud computing? Ten eerste omdat je pas voor cloud diensten gaat betalen zodra je ze gaat gebruiken. Grote investeringen zijn dus niet noodzakelijk en daarnaast is het eenvoudig om in te zetten en te implementeren. Bovendien zijn cloud-diensten flexibel te gebruiken. Heb je namelijk even wat meer of juist wat minder bandbreedte nodig dan normaal, dan kan dat direct ingeregeld worden. Het helpt je als bedrijf geld te besparen, omdat je alleen betaalt voor wat je gebruikt doordat je dus flexibel kunt op- en afschalen in capaciteit.

Verder geeft dit software-as-a-service model kleinere bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van allerlei toepassingen die in eerste instantie alleen voor grotere bedrijven bereikbaar waren. Tevens is het voor werknemers efficiënter om de cloud te gebruiken. Zij hoeven hierdoor namelijk geen bestanden heen en weer te mailen en zij kunnen met meerdere personen aan één bestand of in één programma tegelijkertijd werken, waar ze ook zijn. Dit bevordert de samenwerking. Tot slot hoef je jezelf geen zorgen te maken als het voorkomt dat een laptop met een belangrijk document gestolen wordt. Wanneer je gebruik maakt van cloud diensten lost de cloud provider dit soort problemen immers eenvoudig voor je op.

 

Meer weten over werken met de Cloud?  Bekijk de pagina Wat biedt Eshgro?

Lees het volledige artikel.