Eshgro Cloud Service Provider

Waarom goede cloud adoptie bijdraagt aan de digitale wendbaarheid van het MKB

cloud adoptie voor digitale wendbaarheid MKB

De digitale innovaties volgen elkaar in een steeds rapper tempo op. Het is en blijft lastig voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) om dit bij te houden. Toch moet je om de concurrentie voor te blijven mee kunnen bewegen met het veranderende IT-landschap en de bijbehorende innovaties. Door jouw bedrijf digitaal wendbaarder te maken zorg je ervoor dat je niet achter blijft. Een goede cloud adoptie kan hieraan bijdragen doordat je o.a. nieuwe innovaties makkelijker kunt toevoegen.

Vormen van cloud computing

Met cloud computing maak je software, hardware en data beschikbaar via een netwerk, meestal via het internet. Er zijn drie vormen beschikbaar: public-, private- en hybrid cloud.

1️⃣ Public cloud
Met een public cloud gebruik je resources, zoals opslag en servers, van een derde partij via het internet. Deze cloud service provider blijft eigenaar van zowel de resources, als de hardware, software en ondersteunende infrastructuur en houden deze ook voor je in beheer. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het onderhoud.

2️⃣ Private cloud
Bij private cloud maak je exclusief gebruik van de resources. Het kan zich fysiek bevinden bij je datacenter (on-premise), maar kan ook worden beheerd door een derde partij. Toch blijven bij deze vorm de resources en hard- en software voor jou alleen. Zo kun
je een hoger niveau van controle en privacy uitoefenen op jouw omgeving.

3️⃣ Hybrid cloud
Hybrid cloud combineert de infrastructuur van onpremise of private cloud met die van de public cloud. Met hybrid cloud zorg je ervoor dat data en software verschoven kunnen worden tussen de twee verschillende omgevingen. Zo kun je bedrijfskritische gegevens privé houden en andere taken uitvoeren in de public cloud.

Digitale wendbaarheid met de cloud

Je wilt natuurlijk dat jouw infrastructuur mee kan groeien met jouw bedrijf. Door gebruik te maken van de cloud maak je jouw bedrijf direct digitaal wendbaarder. Zo kun je nieuwe applicaties en licenties toevoegen, deze op- en afschalen en kun je je huidige IT-infrastructuur uitbreiden. Dit kan allemaal heel snel en wanneer je een nieuwe applicatie toevoegt, hebben al je werknemers hier direct toegang toe. Wanneer je een nieuwe werknemer toevoegt kun je je licentie(s) gelijk opschalen en wanneer een werknemer je bedrijf verlaat kun je, vice versa, ook gelijk afschalen. Zo betaal je nooit te veel voor licenties die je op dat moment niet meer gebruikt.


Cloudwatervrees

Veel midden- en kleine bedrijven hebben last van cloudwatervrees, maar dat is helemaal
niet nodig. Wanneer je het ziet als een digitaal avontuur wordt het al een stuk leuker! Om een goede cloud adoptie te faciliteren, loop je een paar stappen door, waar Eshgro je overigens goed bij kan helpen.

Stap 1: Status quo
Je maakt eerst de huidige status op: waar sta je nu? Welke hardware, software en infrastructuur gebruik je op dit moment?

Stap 2: Toekomstplannen
Bedenk waar je graag naartoe wilt met je bedrijf en welke infrastructuur je daar het best bij kan ondersteunen. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld veel nieuwe applicaties toevoegen om je interne processen te vergemakkelijken?

Stap 3: Kies je cloud
Op basis van stap een en twee kies je welke cloud het best bij jouw toekomstplannen past. Kies je voor weinig omkijken naar onderhoud met een public cloud of ga je voor meer controle en privacy met een hybrid- of private cloud?

Stap 4: Betrek je werknemers
Bij de adoptie van iets nieuws zul je altijd iets van weerstand merken bij je werknemers, maar wanneer je hen vanaf het begin betrekt bij het proces voelen zij zich minder alsof hen iets wordt opgelegd. Je kan hiervoor een aantal enthousiaste ambassadeurs aanstellen die je als eerste traint in het gebruik van de cloud, die op hun beurt je andere werknemers kunnen enthousiasmeren en begeleiden tijdens het adoptieproces.

Stap 5: Initieer het adoptieproces
Nu al je werknemers op de hoogte zijn van de meerwaarde van de cloud, kunnen ze deze zelf gaan ervaren. Met behulp van je ambassadeurs houd je het proces in de gaten en stuur je bij waar nodig. Sommige werknemers zullen net iets meer begeleiding nodig hebben dan andere, ieders tempo is anders.

20184941 HC Eshgro 00029

Stap 6: Uitrollen van de cloud
Na initiatie kun je de cloud en al zijn mogelijkheden gefaseerd uitrollen. Te veel informatie
en veranderingen zullen je werknemers alleen maar overweldigen en dat werkt alleen maar averechts. Geef je werknemers een planning van de veranderingen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn en zij zich ook kunnen voorbereiden.

Stap 7: Procesbegeleiding
Tijdens het uitrollen van de verschillende veranderingen blijf je je werknemers begeleiden en bij- of aansturen waar nodig. Het is belangrijk om te weten dat de adoptie van de cloud geen eenmalige gebeurtenis is, maar een doorlopend proces. Je moet het in de gaten houden net zo lang tot het merendeel van je werknemers de cloud op de juiste manier gebruikt en de voordelen hiervan optimaal weet te benutten. Dan pas kun je het een succesvolle adoptie noemen.

Hoe kan Eshgro helpen met cloud adoptie?

Eshgro is een cloud service provider die helpt om jouw IT meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger te maken. Wij helpen jou je digitale wendbaarheid te vergroten en ondersteunen je bij het faciliteren van een succesvolle cloud adoptie. Met Smarter 365 krijg je een centraal platform dat al je bedrijfskritische applicaties naar de cloud brengt. Zo vergroot je jouw digitale wendbaarheid. Ook zijn applicaties gemakkelijker te beheren. Je kunt deze namelijk op afstand updaten en licenties op- of afschalen. Aan dit centrale platform kunnen ook applicaties die niet cloud-ready zijn toegevoegd worden door middel van Windows Virtual Desktop. Zo behoud je één centraal punt voor al je medewerkers waarmee ze toegang krijgen tot alle tools, ook vanuit huis.

Meer weten?

Wil jij ook dat jouw IT mee kan bewegen met veranderingen in de markt? Dan ben je bij Eshgro aan het juiste adres. Wil je meer weten over Smarter 365 of een van de andere oplossingen die wij jou kunnen bieden? Bel ons dan gerust op 0485 – 476 193 of stuur een mail naar sales@eshgro.nl.

 

Verken de wereld van IT

Ga naar de inhoud