Chat with us, powered by LiveChat
Blog

Waarom moet mijn data altijd in Nederland staan?

Werken vanuit de cloud, een ideale oplossing die ervoor zorgt dat je altijd en overal mobiel kunt werken en bij je gegevens kunt. Maar waar worden jouw gegevens opgeslagen? En staat je data daar wel veilig of zijn er ook anderen die toegang hebben tot uw gegevens? Bij Eshgro hoef je je hier geen zorgen over te maken. Onze servers staan namelijk gewoon in Nederland. Maar waarom is dat nou zo belangrijk?

 

Patriot Act

Veel bekende cloud providers zijn Amerikaanse organisaties of hebben hun datacenters in Amerika staan. Hierdoor vallen zij onder de Amerikaanse wetgeving en daarmee ook onder de Patriot Act. Dit houdt in dat de Amerikaanse overheid verstrekkende bevoegdheden heeft om gegevens van derde partijen te doorzoeken die opgeslagen zijn in de cloud. Deze wet is sinds 2001 actief, als directe actie op de aanslagen van 9/11 om terroristische aanslagen te voorkomen.

Aangezien Eshgro haar servers in Nederland heeft staan en een Nederlands bedrijf is, dat onder de Nederlandse wetgeving valt, hebben zij hier niets mee te maken. Zo ben je gegarandeerd van een veilige IT-omgeving en veilige opslag van je data. Daarnaast is Eshgro in het bezit van de ISAE3402 type I en II certificering, waarmee de werkwijze op het gebied van opslag, verwerking en het beheer van de gegevens periodiek getoetst wordt door auditors van o.a. PwC en Baker Tilly Berk. Dit maakt Eshgro tot een betrouwbare partner en leverancier.

 

Wanneer in Nederland opslaan?

Ben je een overheidsinstelling, zorginstelling of heb je op een andere manier te maken met persoonsgevoelige of klant informatie? Juist dan is het van groot belang dat je data in Nederland wordt opgeslagen. Of je nu kiest voor een private, hybrid of public cloud, bij Eshgro worden alle gegevens altijd beveiligd opgeslagen.

Bekijk hier alle voordelen van werken met Eshgro