Referentie Case

Bol Adviseurs

Vijfenzestig jaar na de opening van het eerste accountantskantoor is Bol Adviseurs uitgegroeid tot een full-service advieskantoor voor ondernemers met circa 175 medewerkers met uiteenlopende vakdisciplines. Ondernemers kunnen bij Bol Adviseurs terecht voor accountancy, fiscale, juridische of grensoverschrijdende vraagstukken en voor corporate finance en HRM-advies.

Met kantoren in Boxmeer, Nijmegen / Wijchen, Veghel, Venray en een dependance in Amsterdam, begeleidt Bol Adviseurs met name ondernemers gevestigd in de driehoek tussen Venlo, Den Bosch en Arnhem. Daarnaast werkt Bol Adviseurs intensief samen met partners over de grens en bedienen zij een groot aantal internationale ondernemingen.

De veranderende rol van IT: de migratie naar de cloud

Bol AdviseursBol Adviseurs dacht al vroeg na over de mogelijkheden van de cloud. Met vooruitziende blik startte IT Manager Ruud Hofmans destijds het gezamenlijke migratietraject met Eshgro. Inmiddels werkt Bol Adviseurs al 10 jaar met ons in de cloud. Een langdurige samenwerking om trots op te zijn! Destijds werd gekozen voor een private cloud oplossing via een Remote Desktop. In 2019 werd device management geïntroduceerd en momenteel worden de mogelijkheden van de public cloud en het Smarter 365 platform onderzocht. “Doordat we onze IT hebben uitbesteed, wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen we op strategisch en tactisch niveau beslissingen maken over hoe we IT inzetten voor de toekomst”, aldus Ruud Hofmans. Ruud kijkt daarbij graag naar kansen voor de organisatie. “Door de samenwerking met Eshgro bieden wij onze medewerkers een moderne werkplek die voldoet aan onze eisen en wensen”.

In onze referentiecase lees je hoe Bol Adviseurs 10 jaar geleden de keuze maakte voor de overstap naar de cloud. Ruud vertelt onder andere over de vraagstukken van Bol Adviseurs en hoe de cloud daar invulling aan geeft. Je krijgt een kijkje in zijn beleving van het gehele traject.

Download de referentiecase

"Het is belangrijk om open te staan voor het optimaliseren van je IT omgeving. Het vak verandert niet, alleen de manier waarop je er tegenaan kijkt."

Ruud Hofmans, IT Manager Bol Adviseurs

Focus op functionaliteit i.p.v. techniek

“Als je je eigen IT wilt doen, blijf je afhankelijk van de kennis en kunde van je eigen mensen”, zegt Ruud Hofmans. De directie van Bol Adviseurs besloot om zich niet te verdiepen in de technische kant van IT, maar de focus te leggen op het functionele aspect en zich daarmee te richten op het nastreven van bedrijfsdoelstellingen.

“We vroegen onszelf af waar we naar toe wilden met de IT. De wens was er om met name praktisch om te gaan met applicaties en beheer. Het cloud traject biedt mogelijkheden voor het herinrichten en herstructureren van je IT omgeving.”

Benieuwd hoe jij jouw bedrijf kan laten groeien?

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan groeien met cloud? Stel zelf jouw unieke cloud samen. Je selecteert jouw organisatie, jouw applicaties en jouw eisen op het gebied van veiligheid, mobiliteit en support. Op basis daarvan ontvang je een transparante prijs per gebruiker per maand. Ontdek wat de Smarter Workplace voor jou kan betekenen.

Whitepaper Smarter Workplace voor Accountants