ISO 9001

Wat houdt ISO 9001 in?

ISO 9001 wordt wereldwijd gezien als dé standaard voor kwaliteitsmanagement. Deze norm kan worden gebruikt om te beoordelen of een organisatie in staat is te voldoen aan de eisen van haar klanten en de organisatie zelf, maar ook wet- en regelgeving die op hen van toepassing is. Door de bril van IT bekeken, heeft ISO 9001 in de kern betrekking op Service Level Management (afspraken in een Service Level Agreement (SLA) en Statement of Work (SoW)), maar ook in andere overeenkomsten, zoals de verwerkersovereenkomst en de dienstenovereenkomst. Ofwel, lever je de kwaliteit en hetgeen je samen bent overeengekomen in deze documenten.

Compliance - ISO 9001

Door de brede bekendheid en toepassing wordt ISO 9001 in veel uitbestedingstrajecten als vereiste opgenomen. Ook helpt ISO 9001 om aan te tonen dat onze processen worden beheerst. Aangezien jij onze diensten gebruikt om jouw diensten weer aan te bieden of te vermarkten, ben je gegarandeerd van een betrouwbaar en stabiel onderliggend proces dat voldoet aan relevante wet- en regelgeving.

De werking van ISO 9001 is altijd voor een toekomstige periode voor de geldigheid van het certificaat (3 jaar). Jaarlijks worden surveillance audits uitgevoerd met een diepgaande toetsing op enkele onderdelen uit de norm (focusgebieden).

✓  Dé internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagement
✓  Aantoonbare kwaliteit van processen, producten en diensten
✓  Van toepassing op alle typen organisaties

"Door de brede bekendheid en toepassing wordt ISO 9001 in veel uitbestedingstrajecten als vereiste opgenomen. Ook helpt ISO 9001 om aan te tonen dat onze processen worden beheerst."

Maik van de Graaf, Compliance Officer Eshgro

Neem contact op

Heb je een vraag over compliance of een van onze certificeringen of assurances? Wil je als klant of partner een certificaat opvragen? Neem dan contact op met onze Compliance Officer Maik van de Graaf via het contactformulier. Hij helpt je graag verder!

Compliance - Certificering - Assurance - ISO 27001 - ISAE 3402 type 2 - NEN 7510 - ISAE 3000A type 2 - ISO 9001

  • Velden met een * zijn verplicht
    Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacyverklaring.