Eshgro Cloud Service Provider

DMARC/DKIM

Bescherm je bedrijf tegen e-mailfraude

De voordelen van DMARC/DKIM

Hoe wordt het geïmplementeerd?

Implementeer DMARC/DKIM om de e-mailbeveiliging van jouw bedrijf te verbeteren. Onze beproefde aanpak zorgt voor een soepele integratie en versterkte mailveiligheid.

Eshgro - Start je aanvraag

Vul het onderstaande formulier in om je aanvraag voor DMARC/DKIM te starten.

Eshgro - bespreken

Na ontvangst van je aanvraag nemen we vrijblijvend contact met je op om de implementatie te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Na akkoord starten we met de voorbereidingen.

Eshgro - voorbereiding

Onze Security specialist voert de basisinrichting uit in jullie omgeving. Dit proces neemt ongeveer vier dagen in beslag, gespreid over twee weken.

Eshgro - Resultaten

Na de implementatie biedt Eshgro ondersteuning bij vragen en verdere optimalisaties en evalueren voor een juiste werking.

Veelgestelde vragen over DMARC/DKIM

Wat is DKIM en DMARC?

DKIM (DomainKeys Identified Mail) en DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) zijn e-mailverificatietechnieken. DKIM gebruikt een digitale handtekening om te verifiëren dat een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van het gespecificeerde domein en niet onderweg is gewijzigd. DMARC gebruikt DKIM en SPF (Sender Policy Framework) om te bepalen wat er moet gebeuren met e-mails die niet aan de authenticatie-eisen voldoen, en biedt ook rapportage over verzonden en ontvangen e-mails.

DMARC helpt bij het bepalen of een e-mail legitiem is, door te controleren of het overeenkomt met het beleid dat is gepubliceerd door het domein van de verzender. Het biedt ook instructies aan de ontvangende mailserver over wat te doen als een e-mail niet aan de authenticatie-eisen voldoet – bijvoorbeeld het markeren als spam of volledig weigeren. Daarnaast genereert DMARC rapportages over e-mailverkeer, wat organisaties inzicht geeft in potentiële beveiligingsproblemen.

Om DMARC in te stellen, moet je een DMARC-record toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein. Dit record specificeert het DMARC-beleid en hoe de ontvanger moet omgaan met e-mails die niet aan de verificatie-eisen voldoen. Het instellen van DMARC vereist technische kennis van DNS-beheer en e-mailauthenticatieprocessen.

DKIM-instellingen worden geconfigureerd door een digitale handtekening toe te voegen aan de headers van uitgaande e-mails. Dit vereist het creëren van een openbare sleutel die in je DNS wordt gepubliceerd en een bijbehorende privésleutel die wordt gebruikt door je e-mailservers. Wanneer je een e-mail verzendt, wordt de DKIM-handtekening toegevoegd en gebruiken de ontvangende mailservers de openbare sleutel om te verifiëren dat de e-mail daadwerkelijk van jouw domein komt en onderweg niet is gewijzigd.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud