Eshgro Cloud Service Provider

Firewall beheer

Bescherm je bedrijfsnetwerk tegen cyberbedreigingen

De voordelen van Firewall beheer

Hoe wordt het geïmplementeerd?

Na akkoord zal een Security specialist van Eshgro een inventarisatie uitvoeren van de huidige omgeving en de bijbehorende wensen. Voor de inventarisatie rekenen we 2 uur. Op basis van de inventarisatie zullen wij een maatwerk offerte opstellen voor de benodigde werkzaamheden en het kunnen beheren van jullie firewall.

Eshgro - Start je aanvraag

Begin met je aanvraag voor Firewall beheer door het invullen van het onderstaande formulier.

Eshgro - bespreken

We zullen vrijblijvend contact met je opnemen om jouw specifieke behoeften en de implementatie te bespreken. Na akkoord starten we met het planningsproces.

Eshgro - voorbereiding

Onze security specialist voert een gedetailleerde inventarisatie uit van je huidige omgeving, wat ongeveer twee uur in beslag neemt. Op basis hiervan stellen we een maatwerk offerte op.

Na akkoord op de offerte beginnen we met de implementatie van de firewall.

Eshgro - Resultaten

Na de implementatie biedt Eshgro voortdurende ondersteuning en optimalisaties om je netwerkbeveiliging sterk te houden.

Veelgestelde vragen over Firewall beheer

Wat zijn firewall instellingen?

Firewall instellingen zijn de configuraties die bepalen hoe jouw firewall functioneert. Dit omvat regels voor welk inkomend en uitgaand verkeer is toegestaan of geblokkeerd, poortbeheer, en soms zelfs specifieke beveiligingsprotocollen voor bepaalde applicaties. Deze instellingen zijn cruciaal voor het effectief beheren van netwerktoegang en het beschermen tegen ongeautoriseerd verkeer.

De primaire functie van een firewall is het beschermen van jouw netwerken en computers tegen ongewenste en gevaarlijke netwerkcommunicatie. Dit omvat het blokkeren van ongeautoriseerde toegang terwijl legitiem verkeer wordt toegelaten. Firewalls kunnen ook deel uitmaken van een grotere beveiligingsstrategie, inclusief het loggen van verkeer, het identificeren van verdachte activiteiten en het verlenen van veilige toegang tot externe gebruikers.

Ja, een firewall is een essentieel onderdeel van de netwerkbeveiliging voor zowel individuen als organisaties. Het biedt een eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen zoals hacking, malware-infecties, en datalekken. Zeker in het huidige digitale tijdperk, waar cyberbedreigingen steeds geavanceerder worden, is een goed beheerde en geconfigureerde firewall cruciaal om je netwerken en gevoelige data te beschermen.

Om te controleren of je een firewall hebt, kun je de netwerkinstellingen van je systeem of router bekijken. Bij de meeste besturingssystemen, zoals Windows of macOS, is een basisfirewall ingebouwd. Deze kun je vinden in de beveiligingsinstellingen van je systeem. Voor meer geavanceerde netwerkconfiguraties kun je de instellingen van je router of een apart firewallapparaat controleren.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud