Firewall beheer
Bescherm je bedrijfsnetwerk tegen cyberbedreigingen
Veilige netwerken, sterke defensie
Spyware, hacking, identiteitsdiefstal en malware zijn veel voorkomende bedreigingen waarmee organisaties te maken kunnen krijgen. Helaas zijn deze aanvallen van buitenaf vandaag de dag meer regel dan uitzondering en zien we het aantal aanvallen toenemen.
Wat is Firewall beheer?
Omdat zowel grote als kleine organisaties steeds vaker getroffen worden door dergelijke aanvallen is het cruciaal om je IT-omgeving goed te beveiligen. Een firewall is hiervoor een ‘first line of defence’.
Een firewall is een beveiligingsapparaat of softwaretoepassing die tussen het interne netwerk van jouw bedrijf en het externe netwerk (meestal het internet) wordt geplaatst. Het controleert inkomend en uitgaand netwerkverkeer op basis van vooraf ingestelde regels en beleidsmaatregelen. Een firewall kan verkeer blokkeren dat niet aan de regels voldoet en alleen specifieke typen verkeer of bepaalde IP-adressen toestaan, afhankelijk van de configuratie. Hierdoor verkleint de kans dat ongeautoriseerde personen toegang krijgen tot je gegevens.
De voordelen van Firewall beheer
- Een firewall beheerd door Eshgro is altijd up-to-date en voldoet aan de laatste compliancy eisen
- Vergroot de bescherming tegen externe bedreigingen zoals hackers, malware, virussen, DoS-aanvallen en onveilige websites
- Geeft de mogelijkheid om je netwerk op te splitsen in verschillende segmenten, waardoor de controle groter wordt en de kans op aanvallen kleiner
- Een firewall kan logs bijhouden van netwerkactiviteiten en ongebruikelijke patronen identificeren. Dit helpt bij het detecteren van potentiële dreigingen en het monitoren van je netwerkverkeer
- Krijg controle en flexibiliteit op je verkeer door aan de hand van regels en beleidsmaatregelen in te stellen welk verkeer is toegestaan en welk verkeer wordt geblokkeerd
- Uitgebreid gecertificeerd door NSS labs, ICSA, Virus Bulletin en AV Comparatives
Hoe wordt het geïmplementeerd?
Na akkoord zal een Security specialist van Eshgro een inventarisatie uitvoeren van de huidige omgeving en de bijbehorende wensen. Voor de inventarisatie rekenen we 2 uur. Op basis van de inventarisatie zullen wij een maatwerk offerte opstellen voor de benodigde werkzaamheden en het kunnen beheren van jullie firewall.
Begin met je aanvraag voor Firewall beheer door het invullen van het onderstaande formulier.
We zullen vrijblijvend contact met je opnemen om jouw specifieke behoeften en de implementatie te bespreken. Na akkoord starten we met het planningsproces.
Onze security specialist voert een gedetailleerde inventarisatie uit van je huidige omgeving, wat ongeveer twee uur in beslag neemt. Op basis hiervan stellen we een maatwerk offerte op.
Na akkoord op de offerte beginnen we met de implementatie van de firewall.
Na de implementatie biedt Eshgro voortdurende ondersteuning en optimalisaties om je netwerkbeveiliging sterk te houden.
Versterk je netwerkbeveiliging met ons Firewall beheer
Het beschermen van je bedrijfsnetwerk is van cruciaal belang in het digitale tijdperk. Onze Firewall beheer service biedt niet alleen up-to-date bescherming tegen de nieuwste cyberbedreigingen, maar verzekert ook dat je netwerk is gesegmenteerd en gecontroleerd volgens de hoogste beveiligingsstandaarden.
Begin vandaag nog met het versterken van je netwerkbeveiliging door het invullen van het formulier naast deze tekst. Samen bouwen we aan een veiligere digitale toekomst voor jouw organisatie.
* Vereiste velden
Veelgestelde vragen over Firewall beheer
Wat zijn firewall instellingen?
Firewall instellingen zijn de configuraties die bepalen hoe jouw firewall functioneert. Dit omvat regels voor welk inkomend en uitgaand verkeer is toegestaan of geblokkeerd, poortbeheer, en soms zelfs specifieke beveiligingsprotocollen voor bepaalde applicaties. Deze instellingen zijn cruciaal voor het effectief beheren van netwerktoegang en het beschermen tegen ongeautoriseerd verkeer.
Wat is de functie van een firewall?
De primaire functie van een firewall is het beschermen van jouw netwerken en computers tegen ongewenste en gevaarlijke netwerkcommunicatie. Dit omvat het blokkeren van ongeautoriseerde toegang terwijl legitiem verkeer wordt toegelaten. Firewalls kunnen ook deel uitmaken van een grotere beveiligingsstrategie, inclusief het loggen van verkeer, het identificeren van verdachte activiteiten en het verlenen van veilige toegang tot externe gebruikers.
Heb je een firewall nodig?
Ja, een firewall is een essentieel onderdeel van de netwerkbeveiliging voor zowel individuen als organisaties. Het biedt een eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen zoals hacking, malware-infecties, en datalekken. Zeker in het huidige digitale tijdperk, waar cyberbedreigingen steeds geavanceerder worden, is een goed beheerde en geconfigureerde firewall cruciaal om je netwerken en gevoelige data te beschermen.
Hoe kan ik zien of ik een firewall heb?
Om te controleren of je een firewall hebt, kun je de netwerkinstellingen van je systeem of router bekijken. Bij de meeste besturingssystemen, zoals Windows of macOS, is een basisfirewall ingebouwd. Deze kun je vinden in de beveiligingsinstellingen van je systeem. Voor meer geavanceerde netwerkconfiguraties kun je de instellingen van je router of een apart firewallapparaat controleren.