Eshgro Cloud Service Provider

Honeypot

Slimme valstrikken om indringers te detecteren en te ontmaskeren

De voordelen van een Honeypot

Hoe wordt het geïmplementeerd?

Het implementeren van Honeypot binnen je organisatie is een slimme zet. De implementatie is snel te realiseren. Onze stappen zorgen voor een gestroomlijnde implementatie, waarbij jouw beveiliging onze hoogste prioriteit is.

Eshgro - Start je aanvraag

Start je aanvraag voor Honeypot door het onderstaande formulier in te vullen.

Eshgro - bespreken

Wij nemen vrijblijvend contact met je op om de implementatie van Honeypot te bespreken en beantwoorden graag al je vragen. Na jouw goedkeuring gaan we direct aan de slag.

Eshgro - voorbereiding

Onze beveiligingsspecialisten zullen de Honeypot(s) nauwkeurig in jouw omgeving implementeren en te gaan monitoren. De implementatie is snel te realiseren.

Eshgro - Resultaten

Na de implementatie staat Eshgro klaar om ondersteuning te bieden bij eventuele vragen of aanpassingen. We zorgen voor continue monitoring en optimalisatie van de Honeypot(s) om maximale beveiliging te garanderen.

Veelgestelde vragen over Honeypots

Wat betekent Honeypot?

Een Honeypot is een beveiligingsterm die verwijst naar een computernetwerkval die speciaal is opgezet om aanvallen te detecteren, af te leiden of op een andere manier tegen te gaan. Het is een systeem dat opzettelijk kwetsbaar is gemaakt om hackers en cyberaanvallen te lokken, zodat de beveiligingsstrategieën kunnen worden verbeterd en de aanvallers kunnen worden geïdentificeerd.

Honeypots werken door zich voor te doen als een legitiem deel van een netwerk, server of systeem met kwetsbaarheden die aantrekkelijk zijn voor aanvallers. Wanneer een hacker probeert toegang te krijgen tot of te interageren met de Honeypot, worden deze acties vastgelegd en geanalyseerd. Dit helpt organisaties om inzicht te krijgen in de methoden en technieken van de aanvallers.

Er zijn verschillende soorten Honeypots, afhankelijk van hun complexiteit en doel. Enkele voorbeelden zijn:

  • Research Honeypots: Gebruikt voor onderzoeksdoeleinden om de tactieken van aanvallers te bestuderen.
  • Production Honeypots: Geïmplementeerd binnen een organisatie om aanvallen in een echt netwerk te detecteren.

Honeypots zijn belangrijk omdat ze organisaties helpen om te begrijpen hoe aanvallers werken. Ze bieden waardevolle inzichten in aanvalsmethoden, helpen zwakke plekken in de beveiliging te identificeren en verbeteren de algemene verdediging tegen cyberdreigingen. Honeypots kunnen ook afleiding bieden, waardoor echte systemen veiliger zijn.

Hoewel Honeypots nuttig zijn in cybersecurity, zijn ze niet zonder beperkingen en kwetsbaarheden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  • Beperkte Dataverzameling: Honeypots verzamelen alleen data wanneer ze worden aangevallen. Dit betekent dat ze geen inzicht bieden in aanvallen die niet tegen hen gericht zijn.
  • Detecteerbaarheid: Honeypots zijn niet altijd geheim. Ervaren hackers kunnen een honeypot identificeren en vermijden.
  • Beperkt Bereik: Honeypots zijn niet in staat om aanvallen buiten hun eigen systeem te detecteren.
  • Netwerkrisico’s: Als honeypots niet correct worden opgesteld en geconfigureerd, kunnen ze onbedoeld dienen als een toegangspoort voor hackers naar andere systemen en netwerken.
  • Technische Tekortkomingen: Net als elk besturingssysteem, kan een honeypot zwakheden hebben, zoals gebrekkige firewall of encryptie, en sommige aanvallen misschien niet registreren.


Ondanks deze beperkingen worden honeypots vaak gebruikt om hackers te misleiden en inzicht te verkrijgen in hun werkwijzen. Het is echter raadzaam om het opzetten van een honeypot over te laten aan ervaren beveiligingsexperts. Onjuist beheerde honeypots kunnen een netwerk juist kwetsbaarder maken voor aanvallen. Daarom is het niet aan te raden om zonder de juiste kennis en vaardigheden zelf een honeypot op te zetten.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud