Eshgro Cloud Service Provider

SOC/SIEM IT diensten

Geavanceerde beveiligingsoplossingen voor continue monitoring en bescherming tegen cyberdreigingen

Eshgro's SOC/SIEM diensten: UEBA, Server of Endpoint?

Eshgro biedt diverse SOC/SIEM-diensten die zijn afgestemd op specifieke behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om UEBA (User and Entity Behavior Analytics) voor diepgaande gebruikersanalyse, SOC/SIEM voor servers om kritieke systemen te beveiligen, of uitgebreide endpointbescherming, onze oplossingen zijn ontworpen om een naadloze beveiligingsdekking te bieden. Afhankelijk van jouw organisatorische vereisten en risicoprofiel, kun je kiezen voor een van deze diensten of een combinatie van alle drie voor maximale beveiliging.

cijfer 1

UEBA

SOC/SIEM UEBA vormt de eerste en cruciale stap in onze uitgebreide SOC/SIEM propositie, waarbij het de basis legt voor een robuuste en geavanceerde beveiligingsaanpak.

cijfer 2

Aanvullend: Server/Endpoints

Je kan er voor kiezen om extra lagen van beveiliging te creëren door een SOC/SIEM op Server én/of Endpoint niveau toe te voegen.

SOC/SIEM UEBA

SOC/SIEM Server

SOC/SIEM Endpoints

SOC en SIEM: wat zijn de verschillen?

In de complexe wereld van cybersecurity zijn SOC (Security Operations Center) en SIEM (Security Information and Event Management) twee cruciale begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar elk een unieke rol spelen in het versterken van de beveiligingsinfrastructuur van een organisatie. Het onderscheiden van deze twee termen en het begrijpen van hun onderlinge relatie is essentieel voor elke organisatie die haar digitale activa effectief wil beschermen. In dit gedeelte duiken we dieper in wat SOC en SIEM inhouden, hoe ze verschillen en waarom ze beide belangrijk zijn in het moderne beveiligingslandschap.

Wat is een Security Operations Center (SOC)?

Een Security Operations Center (SOC) is het hart van de beveiligingsstrategie van een organisatie. Het is een centrale entiteit die zich focust op het continu monitoren en analyseren van de beveiligingsstatus van een organisatie. SOC-teams gebruiken een reeks technologieën en processen om potentiële beveiligingsincidenten te detecteren, te onderzoeken en te reageren op cyberdreigingen. Hun werk omvat het verzamelen en analyseren van beveiligingsgegevens van verschillende bronnen binnen de organisatie, inclusief netwerkapparatuur, servers en endpoints.

Wat is Security Information and Event Management (SIEM)?

Security Information and Event Management (SIEM) is een technologische oplossing die helpt bij het verzamelen, analyseren en rapporteren van beveiligingsgegevens. SIEM-systemen bieden real-time inzicht in de beveiligingsstatus van een organisatie door gegevens uit diverse bronnen te aggregeren, zoals logbestanden, netwerkverkeer en andere beveiligingsgegevens. SIEM maakt gebruik van regels en algoritmen om deze gegevens te analyseren en potentieel schadelijke activiteiten te identificeren, waardoor organisaties sneller kunnen reageren op bedreigingen.

SIEM en SOC: een goede combinatie

SIEM en SOC vullen elkaar aan en vormen samen een sterke verdediging tegen cyberdreigingen. Terwijl SIEM de data en inzichten biedt, gebruikt het SOC deze informatie om proactief te reageren op beveiligingsincidenten. SIEM helpt bij het identificeren van patronen en abnormale activiteiten, terwijl het SOC deze informatie interpreteert en actie onderneemt. Deze combinatie zorgt voor een dynamische en effectieve aanpak om cyberaanvallen en bedreigingen snel en efficiënt aan te pakken.

SOC of SIEM: wat heeft jouw organisatie nodig?

Het kiezen tussen SOC of SIEM hangt af van de specifieke behoeften en capaciteiten van jouw organisatie. Grotere organisaties met de middelen en expertise kunnen ervoor kiezen om zelf een SOC en SIEM in te richten. Kleinere organisaties zouden kunnen profiteren van een managed SOC-service, waarbij ze toegang krijgen tot geavanceerde beveiligingsexpertise zonder de noodzaak van grote interne teams. Het belangrijkste is om een oplossing te vinden die past bij de grootte, complexiteit en het risicoprofiel van jouw organisatie.

Ontdek de voordelen van SOC/SIEM met Eshgro

Eshgro biedt geavanceerde SOC/SIEM-diensten, ontworpen om organisaties van elke grootte te beschermen tegen de steeds veranderende cyberdreigingen. Onze oplossingen zijn aangepast aan jouw specifieke behoeften. Met Eshgro’s SOC/SIEM-diensten ben je verzekerd van:

  • Continue monitoring en snelle reactie op beveiligingsincidenten.
  • Deskundige analyses en inzichten in jouw beveiligingsstatus.
  • Op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw organisatie.
  • Toegang tot state-of-the-art technologie en beveiligingsexpertise.

Ontdek hoe Eshgro’s SOC/SIEM-oplossingen kunnen helpen een robuustere, responsievere en meer geïntegreerde beveiligingsaanpak te ontwikkelen. Neem contact met ons op voor meer informatie en begin vandaag nog met het versterken van jouw cybersecurity.

Lees meer

Veelgestelde vragen over de SOC/SIEM diensten

Wat is UEBA?

UEBA staat voor “User and Entity Behavior Analytics”. Het is een type beveiligingsoplossing die geavanceerde analytische technologieën gebruikt, zoals machine learning en data-analyse, om het gedrag van gebruikers en entiteiten binnen een IT-netwerk te begrijpen en te analyseren. UEBA-systemen zijn specifiek ontworpen om abnormaal en potentieel schadelijk gedrag te identificeren, wat een indicatie kan zijn van een cyberdreiging, zoals een insider threat, een gecompromitteerde account of een externe aanval.

UEBA-oplossingen verzamelen en analyseren data over hoe gebruikers en entiteiten (zoals servers, endpoints en netwerkapparatuur) normaal gesproken opereren. Dit omvat activiteiten zoals inlogtijden, toegang tot bepaalde bestanden, gebruik van applicaties en netwerkactiviteiten. Door normale gedragspatronen te identificeren, kan UEBA opvallende afwijkingen signaleren die verdacht kunnen zijn.

Het grote voordeel van UEBA is dat het niet alleen afhankelijk is van vooraf gedefinieerde regels of handtekeningen (zoals traditionele beveiligingsoplossingen), maar zich voortdurend aanpast en leert van het voortdurend veranderende gedrag binnen een netwerk, waardoor het effectiever is in het detecteren van complexe en subtiele bedreigingen.

SOC staat voor Security Operations Center. Het is een team van IT-beveiligingsprofessionals die zich richten op het continu monitoren en analyseren van de beveiligingsstatus van een organisatie. SIEM, of Security Information and Event Management, is een oplossing die data verzamelt en analyseert van verschillende bronnen binnen een IT-omgeving, om ongewone activiteiten of potentiële bedreigingen te identificeren.

Een SOC houdt zich continu bezig met het monitoren van en reageren op cybersecurity-incidenten. Het team gebruikt een verscheidenheid aan tools en technologieën, waaronder SIEM, om bedreigingen en kwetsbaarheden te identificeren, analyseren en tegen te gaan. Ze spelen een cruciale rol in het proactief beschermen van de IT-omgeving van een organisatie.

SOC SIEM combineert de expertise van een toegewijd beveiligingsteam met geavanceerde technologie om real-time monitoring en analyse van beveiligingsdata te bieden. Deze combinatie stelt organisaties in staat om snel en effectief te reageren op dreigingen, waardoor de kans op beveiligingsincidenten en datalekken aanzienlijk wordt verkleind.

SIEM-software werkt door data te verzamelen van verschillende bronnen binnen de IT-infrastructuur van een organisatie, zoals logbestanden, netwerkverkeer, en beveiligingssystemen. Deze data wordt vervolgens geanalyseerd om patronen te identificeren die kunnen wijzen op een beveiligingsdreiging of -incident. SIEM kan ook worden gebruikt voor geautomatiseerde reacties op bepaalde soorten bedreigingen.

De SOC/SIEM UEBA dienst van Eshgro is een geavanceerde beveiligingsoplossing die organisaties helpt om hun IT-omgeving te beschermen tegen digitale dreigingen. Deze dienst omvat drie kerncomponenten:

  1. SOC (Security Operations Center): Dit is een team van beveiligingsexperts dat voortdurend de IT-omgeving van een organisatie bewaakt. Dit team is verantwoordelijk voor het detecteren, analyseren en rapporteren van beveiligingsincidenten.
  2. SIEM (Security Information and Event Management): Dit is een tool die beveiligingsgegevens verzamelt en analyseert uit diverse bronnen binnen de IT-omgeving. Het helpt het SOC-team om beveiligingsincidenten te identificeren door het correleren van deze gegevens en het detecteren van patronen van verdachte activiteiten.
  3. UEBA (User and Entity Behavior Analytics): Dit is een beveiligingsoplossing die kunstmatige intelligentie en statistische analyse gebruikt om normale gedragspatronen van gebruikers en entiteiten binnen de organisatie te identificeren. Het monitort bijvoorbeeld de Active Directory en Azure AD en het inloggedrag van accounts om afwijkend gedrag op te sporen. Zo kan het systeem bijvoorbeeld waarschuwen als een gebruiker in een ongewoon korte tijd eerst in Nederland en vervolgens in een ander land inlogt.


Samengevat biedt de SOC/SIEM UEBA dienst van Eshgro een alomvattende aanpak voor het bewaken en beveiligen van IT-omgevingen tegen een breed scala aan cyberbedreigingen, door real-time monitoring en snelle respons op verdachte activiteiten.

De SOC/SIEM Server dienst van Eshgro is een gespecialiseerd beveiligingsaanbod gericht op het monitoren en beschermen van serveromgevingen. Deze dienst implementeert geavanceerde SIEM-functionaliteit op serverniveau, waardoor real-time inzicht wordt verkregen in de activiteiten en mogelijke bedreigingen op de servers. Dit helpt bij het vroegtijdig detecteren van afwijkend gedrag of aanvallen en zorgt voor een verhoogd niveau van bescherming en controle.

De SOC/SIEM Endpoints dienst van Eshgro is een uitgebreide cybersecurity-oplossing gericht op het beschermen van de endpoints binnen uw IT-omgeving. Endpoints zijn apparaten zoals telefoons, laptops en tablets die toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerk. Deze dienst biedt een extra laag van beveiliging door middel van continue monitoring en analyse van de activiteiten op deze apparaten.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud