Welke rol speelt de cloud in digitale transformaties?

Moderne digitale technologie wordt steeds belangrijker voor bedrijven die hun klanten beter willen kunnen bedienen of hun bedrijfsvoering willen verbeteren. Dit vraagt meer van de IT en om nieuwe technologie. Alleen hebben niet veel bedrijven IT in het hart van de organisatie liggen. Voor die bedrijven biedt de cloud vele kansen. 

Met de cloud kan een bedrijf, dat niet gefocust is op IT, toch beschikken over de nieuwste software, technologie en cybersecurity. Op deze pagina lees je meer over de rol van de cloud in een digitale transformatie.

De rol van de cloud

Door de stap te maken naar de cloud, maak je al een grote stap in je digitale transformatie. Cloud-technologie kan je namelijk helpen bij het standaardiseren en automatiseren van processen, het faciliteren van een cloud thuiswerkplek, het verlagen van kosten en bij het verhogen van effectiviteit. 

Als je bedenkt dat de definitie van digitale transformatie het transformeren van een bedrijf is, waarbij personeel en nieuwe technologie optimaal worden ingezet om bedrijfsprocessen en informatiebeheer te verbeteren, zul je zien dat de cloud hier naadloos op aansluit. Je wilt tijdens een digitale transformatie namelijk niet alleen je technologie veranderen, maar ook de manier waarop er op de lange termijn in jouw bedrijf wordt gewerkt. De menselijke factor speelt hier dus ook een grote rol in.

Lees meer: Hoe Eshgro helpt bij de digitale transformatie naar de cloud

Digitale wendbaarheid met de cloud

Een van de doelen van een digitale transformatie is digitaal wendbaarder worden. De ontwikkelingen in IT volgen elkaar razendsnel op en dat zal de komende jaren nog wel zo doorgaan. Als je snel gebruik wilt kunnen maken van de laatste technologieën moet je hier snel op kunnen anticiperen.

Door gebruik te maken van de cloud maak je jouw bedrijf direct digitaal wendbaarder. Dit komt doordat je niet langer afhankelijk bent van eigen hardware, maar gebruik maakt van de resources en capaciteit van je cloud service provider. Zo kun je snel nieuwe applicaties en licenties toevoegen, deze op- en afschalen en kun je eenvoudig je IT-infrastructuur uitbreiden. 

Bovendien worden al je documenten, software, back-ups en e-mail bereikbaar via internet. Dit betekent ook dat je niet langer gebonden bent aan een computer, maar dat je met de nieuwe digitale middelen ook werk kunt uitvoeren op mobiele apparaten. Iets wat in het digitale tijdperk steeds normaler wordt en jou en andere werknemers ook mobieler maakt.

Blog: Waarom goede cloud adoptie bijdraagt aan de digitale wendbaarheid van het MKB

Welke rol speelt de cloud in digitale transformaties

Hoe helpt Eshgro bedrijven bij hun digitale transformatie?

Eshgro is een cloud service provider die bedrijven begeleidt in hun digitale transformatie naar de cloud. Onze dienstverlening draait niet om technologie, maar om het creëren van waarde. We zien IT als een middel om groei te realiseren. Hierbij stellen wij veiligheid, flexibiliteit en transparantie voorop.

Digitale transformatie naar de cloud met Smarter 365

 • Meetbaarder
  Met Smarter 365 breng je via dashboards nauwkeurig in beeld welke bedrijfsapplicaties per persoon per maand actief in gebruik zijn. Je krijgt dus zowel inzicht in de gemiddelde kosten per gebruiker als in het aantal aangemelde devices per gebruiker. Bovendien krijg je meer inzicht in de IT-kosten die de organisatie maakt. IT-managers, CFO’s en CEO’s krijgen een totaaloverzicht van de kosten en kunnen daardoor beter sturing geven aan het business- en IT-gedeelte van belangrijke bedrijfsprocessen.
 • Sneller
  Wanneer nieuwe medewerkers beginnen in hun thuiswerkplek wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Met Smarter 365 is dit makkelijker dan ooit. In een kwartier tijd rol je een moderne werkplek uit op alle devices. Binnen een paar minuten kun je nieuwe medewerkers toevoegen aan de juiste groepen, waardoor zij gelijk toegang krijgen tot alle relevante bestanden.
 • Eenvoudiger
  Met Smarter 365 beschik je over een centraal platform dat je toegang geeft tot alle belangrijke bedrijfsapplicaties. Denk aan alle applicaties, functionaliteiten en programma’s van het Microsoft 365-platform, maar ook aan populaire hr-applicaties en boekhoudprogramma’s.
 • Veiliger
  Bij het uitrollen van een moderne werkplek online checkt het Smarter 365-platform automatisch of alle applicaties en programma’s voldoen aan de benodigde veiligheids- en compliance-standaarden. Zo creëer en garandeer je een werkomgeving waarin je veilig communiceert en informatie deelt.

Eerste hulp bij digitale transformatie

Wij begeleiden organisaties bij hun digitale transformatie naar een toekomstbestendige werkplek. Wil je ook jouw organisatie laten profiteren van de vele voordelen van Smarter 365 en ervoor zorgen dat jouw medewerkers ook optimaal digitaal samenwerken? Voor digitaal transformeren ben je bij Eshgro aan het juiste adres. Bel of mail ons gerust voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking. Bel naar +31 485 – 47 61 93 of stuur een e-mail naar sales@eshgro.nl. Wij helpen je graag verder met een deskundig advies.