Hoe maak je al je applicaties beschikbaar in de online werkplek?

Men werkt steeds minder op een vaste fysieke werkplek en steeds vaker in de cloud. Met een online werkplek biedt je je werknemers de mogelijkheid om overal en altijd hun werkzaamheden uit te voeren. Dit brengt vele voordelen met zich mee, maar niet alle applicaties zijn uit te voeren in de cloud. Toch is dit soms wenselijk omdat je al veel in een bepaalde applicatie hebt geïnvesteerd of geen andere applicatie wilt omarmen. Hoe maak je in dat geval al je applicaties beschikbaar in de online werkplek?

Lees ook: Wat is een online werkplek?

Wat zijn cloudapplicaties?

Cloudapplicaties zijn applicaties die in de cloud uitgevoerd worden. Deze applicaties worden vaak als een Software as a Service (SaaS)-abonnement aangeboden. Hierbij betaal je een vast tarief per maand, per gebruiker. De SaaS-aanbieder neemt voor dit bedrag vaak ook een stuk applicatiebeheer uit handen. Vanwege dit en de flexibele mogelijkheden van SaaS biedt zo’n abonnement vele voordelen:

 • Het is eenvoudig te beheren en vermindert de behoefte naar technisch beheer.
 • Updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd.
 • Patch management wordt automatisch uitgevoerd.
 • Gebruikers beschikken hierdoor altijd over dezelfde en meest recente versie van de applicaties.
 • De applicaties zijn wereldwijd toegankelijk.
 • De software en de resources zijn gemakkelijk op- en af te schalen.

Voorbeelden van typische cloudapplicaties zijn:

 • Microsoft 365 (voor e-mail en office-apps)
 • Salesforce (voor klantrelatiebeheer) 
 • AFAS Online (voor het automatiseren van bedrijfsprocessen)

Wat zijn legacy applicaties?

Legacy applicaties zijn applicaties die in eerste instantie niet in de cloud kunnen worden uitgevoerd. Deze applicaties zijn gebaseerd op het client server principe en werken meestal op de servers van de werkgever, die op een eigen locatie of in een datacenter staan. De werkgever heeft dan ook meestal eenmalig de applicatie aangeschaft en betaalt eventueel nog een jaarlijkse fee voor het onderhoud. De gebruikers starten (de vaak wat verouderde) applicatie op door middel van een client en het technische beheer wordt meestal verzorgd door de eigen IT-medewerkers. Veel leveranciers van zulke applicaties zijn al wel bezig met het ontwikkelen van een webgebaseerde versie, maar dit is in het algemeen best een lang traject. 

Een aantal applicaties zijn door hun eigenschappen minder geschikt als cloudapplicatie. Hierbij kun je denken aan zware grafische 3D CAD-applicaties en applicaties die enorm veel rekenkracht vereisen. Typische legacy applicaties zijn bijvoorbeeld:

 • SAP en Infor M3 (ERP applicaties, ter ondersteuning van bedrijfsprocessen)
 • SolidWorks en AutoDesk (CAD applicaties, voor het ontwerpen van constructies en apparaten)
 • Exact Globe Next (voor het integreren van bedrijfsprocessen met je financiële administratie)

Applicaties beschikbaar maken in de online werkplek

Hoe helpt Eshgro bedrijven om applicaties beschikbaar te maken in de online werkplek?

Tegenwoordig moeten je werknemers altijd en overal kunnen werken en toegang hebben tot alle belangrijke bestanden en applicaties. Cloud service provider Eshgro helpt je graag om dat te bereiken. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld afhankelijk van legacy applicaties? Dan is Windows Virtual Desktop (WVD) de ideale online werkplek voor jouw organisatie. Met WVD biedt je alle tools aan in de cloud en kun je het probleemloos draaien.

Windows Virtual Desktop heeft meerdere voordelen:

 1. Je kunt veilig en effectief werken op elk apparaat.
 2. Je verlaagt de kosten van licenties en je infrastructuur.
 3. Je verbetert de continuïteit.
 4. Je kunt de data van applicaties en gebruikers beter beveiligen.
 5. Je vereenvoudigt je IT-beheer.

Meer weten? Een toekomstbestendige werkplek met Windows Virtual Desktop en Smarter 365

Smarter 365

Met het Smarter 365 platform ondersteunt Eshgro het faciliteren van online werkplekken. Met dit platform kun je een online werkplek uitrollen en in combinatie met Windows Virtual Desktop kun je via de cloud verschillende applicaties, inclusief legacy applicaties, aan elkaar verbinden. Zo kunnen je werknemers met Smarter 365 en WVD eenvoudiger bestanden delen met elkaar, werkzaamheden efficiënter uitvoeren en kan je de werknemerstevredenheid verhogen. Op deze manier maakt Eshgro je IT meetbaar, sneller, eenvoudiger en veiliger.

Meetbaar
De dashboards in het Smarter 365 platform geven duidelijk weer welke bedrijfsapplicaties worden gebruikt: door wie, per maand en hoe actief ze worden gebruikt. In combinatie met WVD krijg je ook inzicht in legacy applicaties. Zo creëer je een helder overzicht van de applicatiekosten en het aantal devices dat je gebruikers aanmelden. Op deze manier krijg je gelijk ook meer inzicht in alle IT-kosten die je organisatie maakt, waardoor CEO’s, IT-managers en CFO’s beter sturing kunnen geven aan het business- en IT-gedeelte van de belangrijke bedrijfsprocessen.

Sneller
Nieuwe werknemers moeten natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag kunnen met hun online werkplek. Met Smarter 365 en WVD kun je een online werkplek razendsnel uitrollen op alle devices. En je werknemers daarna toevoegen aan de juiste groepen? Dit doe je binnen een paar minuten. Hierdoor krijgen alle medewerkers in een oogwenk toegang tot al de juiste informatie en bestanden.

Eenvoudiger
Met Smarter 365 en WVD zijn alle belangrijke bedrijfsapplicaties toegankelijk vanuit één centraal platform. Inclusief legacy-applicaties, functionaliteiten en programma’s van Microsoft 365, boekhoudprogramma’s en hr-software.

Veiliger
Het Smarter 365-platform controleert bij het uitrollen van de online werkplek automatisch of alle programma’s en applicaties voldoen aan de gestelde veiligheids- en compliance-standaarden. Zo weet je zeker dat je werknemers altijd binnen een veilige werkomgeving informatie delen en communiceren.

Ook in de cloud werken?

Wil je dat jouw bedrijf ook kan profiteren van de voordelen van online werkplekken met Smarter 365 en/of Windows Virtual Desktop? Dan ben je bij Eshgro aan het juiste adres. Bel of mail gerust met een van onze experts voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Mail: sales@eshgro.nl
Bel: 0485 – 476 193