27 november 2017
Nieuws

Het Admin Center breidt uit

Om jou als gebruiker en beheerder van Eshgro clouddiensten optimaal van dienst te zijn, vinden wij het doorontwikkelen van onze producten belangrijk. Daarom hebben wij een aantal nieuwe features aan het Admin Center toegevoegd waar je vanaf nu gebruik van kunt maken. Hieronder leggen we de nieuwe ontwikkelingen van het Admin Center aan je uit.

 De meeste van deze features zijn beschikbaar voor zowel gebruikers als IT-partners.

Snel overzichten exporteren
Deze nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om een export van gebruikers of groepen naar Excel te maken. In deze export zie je snel welke gebruiker waartoe gemachtigd is. Zo zie je makkelijk de toegang van gebruikers tot applicaties in. De vraag “Zijn de juiste gebruikers aan de juiste groepen gekoppeld?”, is op deze manier snel beantwoord.

Koppeling met Office 365
De licentie van Office 365 vind je nu terug in het Admin Center. Met slechts enkele muisklikken is deze licentie zichtbaar voor jou als beheerder Ook voor andere IT-gebruikers kan deze licentie zichtbaar gemaakt worden.

Maakt een mailbox gebruik van Office 365? Dan koppelt deze automatisch aan de juiste licentie. Hierdoor maak je makkelijk nieuwe mailboxen aan en voeg je aliassen toe aan gebruikers. Ook het wijzigen en verwijderen van Office 365 mailboxen is voortaan kinderspel.

IT-gebruikers met een eigen mailservice, die niet onder Office 365 valt, kunnen voortaan ook aliassen toevoegen aan gebruikers in het Admin Center.

Uitbreiden van gebruikersinfo
Voorheen was het al mogelijk om voor- en achternaam in te stellen bij de verschillende gebruikersaccounts. Met deze uitbreiding wordt het mogelijk om per account bijvoorbeeld een postcode of telefoonnummer in te stellen, wijzigen of verwijderen. Deze informatie wordt automatisch gekoppeld met je Active Directory.

Verder kan er een aanvullend veld ingevuld worden, zoals een handtekening. Deze handtekening wordt dan automatisch uit het Admin Center overgenomen naar de mailbox van jouw IT-gebruiker.

Exclusief voor partners: Eenvoudig logboeken uitlezen
Deze nieuwe functionaliteit stelt je in staat om logboeken uit te lezen. In deze logboeken vind je applicatie- en systeemmeldingen terug. Ook informatieve meldingen zoals een foutieve inlogpoging zie je snel terug.

Exclusief voor partners: In en uit productie halen van een server
Met deze nieuwe functionaliteit haal je eenvoudig een server in en uit productie. Je stelt een server buiten productie, zodat er bijvoorbeeld niemand meer kan inloggen op deze server. Dat is handig wanneer er onderhoud gepland staat.

Wil je meer weten over deze uitbreiding of over de mogelijkheden van het Admin Center? Neem contact op met je Eshgro accountmanager of vraag vrijblijvend een demo van de CSB Suite aan.