Als je een auto uitzoekt, doe je dat op basis van functionele eisen. In een interview met ChannelConnect legt Anton Loeffen waarom dat voor IT net zo werkt. Dit artikel werd gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 6.
Veel bedrijven die applicaties naar de cloud willen verplaatsen, hebben moeite om goed te begrijpen wat ze nodig hebben en hoe ze de IT-omgeving moeten inrichten. Cloud Service Provider Eshgro heeft software ontwikkeld waarmee hun business partners samen met klanten stap voor stap de transitie naar de cloud kunnen uitstippelen.
Eshgro gaat uit van het zogenoemde build-to-order model. “Traditionele IT is vaak engineer-to-order”, zegt Anton Loeffen, CEO van Eshgro. “Met als gevolg dat een overstap naar de cloud snel een technische lijst met beheertaken wordt. En dan gaat de klant een model in waar hij eigenlijk geen grip op heeft en geen verstand van heeft.” Bij het build-to-order model gaat het om de functionele eisen die de klant heeft. “Als je een auto uitzoekt, doe je dat op basis van functionele eisen, bijvoorbeeld de motorinhoud, het brandstofverbruik et cetera; bij onze software werkt het net zo.”
Loeffen is met zijn bedrijf in 2004 begonnen met het schrijven van software, omdat klanten de transitie naar de cloud vaak niet begrijpen. “Een klant wil iets afnemen wat hij begrijpt. Een klant weet bijvoorbeeld wel welke applicaties hij wil gebruiken, hoeveel medewerkers hij heeft, hoe lang data bewaard moet worden en aan welke wet- en regelgeving hij moet voldoen. Wij hebben de bouwblokken gemaakt waarbij de klant met de partner de functionele wensen en eisen van de klant bespreekt. De software genereert vervolgens automatisch wat er geproduceerd moet worden aan infrastructuur, licenties, deployment en management om dat te realiseren.
‘Een klant wil iets afnemen dat hij begrijpt’
.
Partner onboarding
Eshgro werkt vooral samen met specialistische partners. “Onze partners zijn vaak ISV’s”, vertelt Loeffen. “Ze hebben een product of dienst die helemaal is toegespitst op een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld een oplossing voor veilig printen of mailen of een managed firewall. Wij vinden het belangrijk dat de partner specialistische kennis heeft, of van een vertical of ander specialisme die waarde toevoegt voor de klant.
Dat product of die dienst van de partner integreren wij in een totaaloplossing voor de klant. Daarmee komt hun oplossing bij een heleboel klanten in beeld en zo doen wij ook voor hen acquisitie. Eshgro genereert dus ook leads en sales voor de businesspartners. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
Die software zit in de zogenoemde CSB Suite, die onder meer bestaat uit een Cloud Configurator met een catalogus van ruim 800 business applicaties. Door de zeven stappen in de configurator te doorlopen, kunnen organisaties hun eisen en wensen van hun specifieke business kenbaar maken en krijgen ze direct inzicht in de voordelen en maandelijkse kosten per gebruiker. “Ze zien dus direct wat een bepaalde applicatie per gebruiker kost en kunnen dan afwegen of ze het dat waard vinden”, vertelt Loeffen. De software van Eshgro maakt ook licentiebeheer een stuk inzichtelijker en beter beheersbaar. “Daarmee helpen we partners om meer toegevoegde waarde te bieden in hun support en services.”
Daarnaast heeft Eshgro ook Smarter Workplace ontwikkeld. Dat is software waarmee klanten met een paar muisklikken een hele digitale omgeving uitrollen, waaronder Microsoft Office 365 licenties, applicaties, gebruikersprofielen en Active Directory, waarbij alles is gebaseerd op Microsoft Azure. Het voordeel voor klanten is dat ze niet te hoeven nadenken over technologie of de inrichting ervan, stelt Loeffen. Bovendien is de Smarter Workplace geschikt voor legacy applicaties die nog ergens in het eigen bedrijf draaien. “Onze doelstelling is dat de Smarter Workplace net zo gemakkelijk moet zijn als Netflix.”