17 oktober 2018
Nieuws

Eerste editie Madurodam Marathon is een groot succes

De eerste editie van de Madurodam Marathon was een groot succes! Op 7 oktober werd door alle deelnemers een sportprestatie van formaat neergezet. Met steun van familie, fans, ambassadeurs, sponsoren en vrijwilligers is er maar liefst €51.868,- opgehaald voor het project ‘Samen naar School’.

De Madurodam Marathon wordt georganiseerd door Madurodam en de Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Deze sponsorloop voor het goede doel is de enige stadsmarathon zonder drempels; voor en door kinderen en voor iedereen toegankelijk, met of zonder handicap. Eshgro draagt dit initiatief een warm hart toe en leverde daarom een bijdrage aan de Madurodam Marathon.

De opbrengst van €25.934,- is door het Madurodam Kinderfonds verdubbeld tot €51.868,-. Hierdoor kunnen 3 nieuwe ‘Samen naar School’ klassen opgericht worden. Dit zijn aangepaste klassen voor kinderen met een ernstige beperking binnen een gewone basisschool. Ze krijgen onderwijs op maat in hun eigen klas, met alle ondersteuning en zorg die ze daarbij nodig hebben. Zo kunnen kinderen met en zonder handicap samen spelen en leren.

Op 6 oktober 2019 vindt de volgende editie van de Madurodam Marathon plaats. Kijk voor meer informatie op www.madurodammarathon.nl.

Foto’s: Studio Oostrom