07 april 2021
Nieuws

Eshgro aanwezig tijdens de Accountancy Expo 2021

Op 21 en 22 juni 2021 neemt Rob Schennink namens Eshgro deel aan de Online Accountancy Expo — hét innovatie event voor accountants. Dankzij diverse sessies van ondernemers, presentaties en masterclasses van interessante sprekers en de ervaringen van accountantskantoren en vakmensen, maken bezoekers kennis met de beste tools en nieuwste innovaties en systemen voor de accountancy branche. Dit jaar vindt de Expo online plaats vanwege Covid-19. Wij gingen met de organisator in gesprek over trends binnen de branche.

Schrijf je direct in voor de ExpoWelke belangrijke trends zien jullie in de accountancy of bij administratiekantoren?

Momenteel verschuift de rol van accountants van controlerend naar adviserend. Mede hierdoor ontstaat de behoefte om online samen te kunnen werken in multidisciplinaire teams. Die behoefte brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. Zo zien we dat er vragen ontstaan over de inrichting van veiligheid. Hoe richt je de datastructuur goed in op basis van rollen en rechten? Andere trends die we signaleren zijn de behoefte aan smart (voorspellende) data, een volledig digitale werkplek, een snellere implementatie van nieuwe functionaliteiten en meer inzicht in kosten en verbruik.

Hoe speelt Eshgro in op deze trends?

Wij adviseren organisaties in de accountancy branche over de inrichting van een moderne, slimme werkplek op basis van de Microsoft Modern Workplace. De applicatie Teams is onderdeel van deze online werkplek. Hiermee kunnen organisaties gemakkelijk samenwerken in multidisciplinaire teams. Daarnaast maken we het beheer van de IT-omgeving eenvoudiger middels ons Smarter 365 platform. We maken het IT-verbruik inzichtelijk, waardoor organisaties grip hebben op de kosten. Daarnaast kunnen zij met dit platform snel en centraal nieuwe functionaliteiten uitrollen voor alle gebruikers. Ook biedt Smarter 365 op device niveau inzicht in compliance per gebruiker, waarbij je eenvoudig rollen en rechten inregelt.

Waar laten kantoren nu nog waarde liggen?

Accountantskantoren maken nu nog te weinig gebruik van een volledige online werkplek die zorgt voor flexibiliteit, schaalbaarheid, gebruikersgemak en veiligheid. Het gaat dan om Microsoft Azure met een ontsluiting via Windows Virtual Desktop. Ook op het gebied van voorspellende (smart) data liggen grote kansen voor de branche. Advies uitbrengen aan de hand van slimme data voegt namelijk veel waarde toe. Een gesprek is hierdoor makkelijker te sturen en je kunt klanten zo voorzien van het beste advies. Hiermee creëer je een positieve impact op commercieel gebied.

Welke resultaten heeft de inzet van jullie product of dienst opgeleverd bij klanten?

Voor onze klant Bol Adviseurs hebben wij onder meer de maandelijkse IT-kosten vooraf transparant en inzichtelijk gemaakt. Hierdoor hebben zij grip op de kosten en is het voor hen mogelijk om te werken met een maximaal bedrag in euro’s aan IT-kosten per declarabel uur. Daarnaast hechten wij veel waarde aan compliance. We beschikken onder andere over ISO 27001, ISAE 3402 type 2 en ISAE 3000A. Deze certificeringen en assurances helpen ons om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen en om onze klanten aan wet- en regelgeving te voldoen. ISAE 3402 type 2 is bijvoorbeeld essentieel voor accountants bij de jaarrekeningcontrole.

Ook zorgt de inzet van een moderne werkplek ervoor dat een accountantskantoor een aantrekkelijke werkgever is. Dit komt onder andere door de flexibiliteit van werken en de moderne tools die zo’n werkplek met zich meebrengt.


Welke innovaties in jullie product komen er dit jaar?

Tijdens de Accountancy Expo laten wij bezoekers kennismaken met onze moderne accountancy werkplek. Hierbij maken we traditionele applicaties toegankelijk als virtuele desktop of published app binnen een Windows 10-omgeving (Windows Virtual Desktop). Daarnaast laten we bezoekers zien hoe je deze omgeving beheert als het gaat om:

  • security en compliance;
  • het gecentraliseerd aanmaken van nieuwe gebruikers en installeren van applicaties bij deze gebruikers;
  • de rollen en rechten van gebruikers;
  • inzicht in de IT-kosten per applicatie, gebruiker en afdeling.

Op welke manier heeft de huidige situatie invloed op de markt en het werk van de accountant?

Wij merken dat accountants het extra druk hebben. Juist nu wordt duidelijk hoe belangrijk real-time inzicht in data is om klanten een juist inzicht van de impact te geven. Daarnaast wil je hen een aantal prognoses kunnen voorleggen, waarbij je advies geeft over welke stappen zij op welk moment kunnen zetten. Advies is daardoor nog meer dan ooit van belang geworden. Daarnaast zien we dat Microsoft Teams in versneld tempo is uitgerold, de medewerkers het vertrouwen van thuiswerken aankunnen en de volgende stap mogelijk is. Die stap is het inrichten van een volledig digitale werkplek waarbij elke applicatie overal toegankelijk is en je echte samenwerking realiseert. Kostenbesparing komt dan ook om de hoek kijken. Heeft een kantoor nog wel honderd fysieke werkplekken nodig of kan het kantoor kleiner als er vaker thuisgewerkt wordt?

Wil jij tijdens de Accountancy Expo met ons in gesprek over een slimme werkplek voor jouw accountants- of administratiekantoor? Boek dan hier een ticket. Uiteraard kun je jouw vragen ook direct aan ons stellen. Hopelijk zien we je de 21e of de 22e! 

Neem contact op