02 oktober 2018
Nieuws

Eshgro steunt de Madurodam Marathon

Op 7 oktober 2018 vindt in Den Haag de Madurodam Marathon plaats. Deze sponsorloop wordt georganiseerd door Madurodam en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Eshgro draagt dit initiatief een warm hart toe en levert daarom een bijdrage aan de Madurodam Marathon.

De Madurodam Marathon is de enige stadsmarathon zonder drempels: voor en door kinderen en voor iedereen toegankelijk, met of zonder handicap. Samen wordt geld opgehaald voor het goede doel: het project ‘Samen naar School’.

Samen naar School

In Nederland zijn er jaarlijks duizenden kinderen die wél kunnen leren, maar géén toegang hebben tot onderwijs. Vanwege hun handicap. NSGK vindt dat ieder kind zich, ongeacht zijn handicap, maximaal moet kunnen ontwikkelen. Daarom zijn zij in 2015 gestart met het project ‘Samen naar School’.

NSGK helpt bij het oprichten van ‘Samen naar School’ klassen in heel Nederland. Dit zijn aangepaste klassen voor kinderen met een ernstige beperking binnen een gewone basisschool. In hun eigen klas krijgen ze onderwijs op maat, met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. En waar mogelijk doen ze gewoon mee met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, gym of het speelkwartier.

Doneren

Er zijn inmiddels 23 ‘Samen naar School’ klassen in Nederland. Tijdens de Madurodam Marathon zorgen we er samen met alle deelnemers en sponsoren voor dat er geld wordt opgehaald om meer ‘Samen naar School’ klassen op te richten. Zodat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen en leren.

Wil je ook een bijdrage leveren? Kijk dan op www.madurodammarathon.nl.