03 juli 2017
Nieuws

Exact en Eshgro gaan samenwerking aan met HPE voor private cloud-oplossing in MKB

Delft, 3 februari 2016 – Exact kondigt een samenwerking aan met Hewlett Packard Enterprise (HPE) en cloud provider Eshgro gericht op MKB-bedrijven wereldwijd. De private cloud-oplossing maakt gebruik van het HPE VPC-platform en de Bits Fabric cloud-diensten van Eshgro. Deze combinatie biedt Exact-klanten wereldwijd een flexibele en veilige private cloud-oplossing.

Wereldwijde en veilige ondersteuning
De Exact-applicaties in de private cloud sluiten naadloos aan op het Open Source HPE VPC-platform en de Bits Fabric cloud-oplossingen van Eshgro. Deze combinatie maakt eenvoudige uitbreiding van infrastructuur, computing en storage mogelijk. Door de samenwerking worden MKB-bedrijven ondersteund bij het beheren en beveiligen van de bedrijfssoftware, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. De gezamenlijke cloud-oplossing voldoet tevens aan de hoogste eisen op security-gebied, doordat Eshgro sinds 2012 in het bezit is van een ISAE 3402 type II certificering. Deze certificering geeft aan dat zij hun interne processen goed op orde hebben waardoor het uitbestedingsrisico voor klanten zo laag mogelijk blijft.

80 procent ziet private cloud als veilig
Uit een onderzoek dat Exact heeft gedaan onder circa 400 klanten, blijkt dat de interesse naar private cloud-oplossingen in het Nederlandse MKB stijgt. Van de ondervraagde organisaties staat dertig procent open voor meer verdieping rondom private cloud-oplossingen. Daarnaast ziet tachtig procent van de ondervraagden de private cloud als veilig.

Paul Ramakers, Managing Director Exact Software: “Uit het onderzoek blijkt ook dat de bedrijven ondersteuning zoeken bij ‘het naar de cloud gaan’ met hun applicaties. We zijn dan ook zeer verheugd met het partnership. Wij halen met de inzet van de private cloud de IT-complexiteit uit een bedrijf waardoor MKB-bedrijven zowel lokaal als internationaal geen zorgen meer hebben over de continuïteit, beheer en beveiliging van hun applicaties.”

Exact kiest voor expertise en ervaring van Eshgro
Exact kiest voor het private cloud platform van Eshgro omdat Eshgro als leider in cloud applicaties de expertise en ervaring heeft die aansluit bij de strenge kwaliteitseisen die klanten van Exact vragen. Anton Loeffen, CEO bij Eshgro, is enthousiast over het nieuwe partnership: “Deze samenwerking biedt nieuwe mogelijkheden voor de klant, zij kunnen nu gemakkelijker Exact-applicaties met Office 365 en andere bedrijfsspecifieke applicaties integreren. Ook met het partnership blijven wij de hoogste continuïteitsgarantie voor business-applicaties in de cloud garanderen.”

Robert Wigger, EMEA Service Provider Business, VP van HPE vult aan: “Exact-klanten kunnen nu hun ERP-software gebruiken in de cloud, zonder zich zorgen te hoeven maken over vereisten of onderhoud van de infrastructuur. Daarnaast zorgt de samenwerking met Eshgro en HPE ervoor dat Exact nieuwe markten bereikt met nieuwe business-modellen.
Veel Europese ISV’s vertrouwen al op het HPE Service Provider Partner Ecosystem en het ISV2SaaS-programma om gezamenlijk cloud-producten te ontwikkelen en te publiceren. We zijn zeer verheugd met dit partnership.”

Partnership Exact en Eshgro in beeld

Onze COO Guido Wouters en product manager Jarno van Hurne Exact software vertellen in een business update van Executive People over het private cloud partnership. Bekijk de video:

Over Exact
Daadkrachtige business software, dat is wat Exact maakt. Voor meer dan 200.000 organisaties wereldwijd. Voor ondernemende doeners die hun dromen nog dezelfde dag in daden willen vertalen. Exact heeft diezelfde mentaliteit. Dertig jaar geleden startten zes studenten een bedrijf in een garage, nu zijn we een internationale onderneming met 1.550 collega’s in 15 landen met een omzet van €188 miljoen in 2014. Dankzij Exact kunnen bedrijven snel reageren op veranderingen in de markt en kansen grijpen wanneer ze zich voordoen. Onze business software zorgt ervoor dat klanten zich kunnen richten op het volgende doel, de volgende uitdaging. Voor meer informatie over Exact, ga naar www.exact.nl.
Terug