03 juni 2021
Nieuws

Leaders of Cloud – interview met Dutch IT-channel

Onlangs was oprichter en CTO van Eshgro Anton Loeffen te gast in de studio van Dutch IT-channel. In de talkshow Leaders of Cloud blikt hij terug op hoe werken in de cloud in een stroomversnelling is geraakt door de wereldwijde pandemie. Ook vertelt Anton over de veranderingen binnen Microsoft, die van het verkopen van licenties bewoog naar het aanbieden van haar applicaties als SaaS-dienst, waarbij de hele gebruikersbeleving nu in één ‘doosje’ wordt aangeboden. Microsoft zet momenteel ook vol in op Windows Virtual Desktop om legacy-applicaties beschikbaar te maken binnen de moderne werkplek, waarmee de Remote Desktop ten einde is. Anton deelt zijn visie op deze ontwikkelingen en gaat dieper in op Smarter 365 en de Windows Virtual Desktop Advanced Specialization die Eshgro onlangs behaalde.

“De rol van de IT manager verandert enorm. Deze komt meer en meer in een regierol terecht. IT kruipt steeds dichter tegen de business aan. Dit betekent dat je alsmaar sneller en meer business vragen moet kunnen beantwoorden. Smarter 365 helpt organisaties daarbij. Door standaard IT processen te automatiseren, krijgt de IT manager namelijk meer ruimte voor innovatie en waarde creatie. Zo ontstaat ruimte voor 80% innovatie en 20% beheer in plaats van andersom”, vertelt Anton. “Smarter 365 heeft voordelen voor  zowel onze eindklanten als partners. De eindklant kan zijn IT net zo simpel managen als Netflix. Hij begrijpt waarover hij beslissingen neemt en kan sturen vanuit business needs. Het voordeel voor onze partners is de volledige integratie van Smarter 365 met Microsoft CSP en Microsoft Azure, plus alle API’s die al gekoppeld zijn. Ook kan een service provider zijn eigen service catalogus koppelen in Smarter 365.”

Meer weten?

Wil je meer weten over werken in de cloud, Smarter 365 of Windows Virtual Desktop? Of heb je vragen na het bekijken van het interview? Neem dan gerust contact met ons op of volg Anton Loeffen op LinkedIn, waar hij regelmatig zijn visie en updates deelt over ontwikkelingen rondom de cloud, Artificial Intelligence (AI), Smarter 365 en Microsoft.