Azure Virtual Desktop

Nu er steeds vaker buiten de muren van kantoor wordt gewerkt, is er dringend behoefte aan een veilige IT-aanpak voor werken op afstand. De digitale werkplek van nu bestaat bovendien niet meer alleen uit devices die beschikbaar worden gesteld door een organisatie. Steeds vaker werken we op onze eigen devices, zoals iPads, laptops, Android tablets of zelfs vanaf een telefoon. Met de juiste security-instellingen zijn deze namelijk prima te gebruiken. Met Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) maak je op efficiënte en vooral veilige wijze van ieder device een complete werkplek. Heb je jouw eigen device niet bij de hand? Dan kun je zelfs via een moderne webbrowser bij je werkplek komen. Azure Virtual Desktop is de door Microsoft gemanagede oplossing die dit alles mogelijk maakt.

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop is een uitgebreide Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-oplossing op het Microsoft Azure-platform. AVD biedt de gebruiker dezelfde ervaring als een laptop of bureaublad op de bedrijfslocatie, doordat applicaties op dezelfde manier kunnen worden gebruikt. Bovendien is het eenvoudig te implementeren, snel op en af te schalen, gemakkelijk te beheren, kostenbesparend én veilig.

De 5 voordelen van Azure Virtual Desktop:

 1. Veilig en productief werken op elk apparaat
 2. Verlaag de kosten van licenties en infrastructuur
 3. Verbeter de continuïteit van je organisatie
 4. Data van applicaties en gebruikers is beter beveiligd
 5. Vereenvoudigd IT beheer

Lees meer over de voordelen van AVD

Leer meer over AVD en Smarter 365

Wil jij meer leren over Azure Virtual Desktop of Smarter 365? Lees dan onze blogs, bekijk het on-demand webinar over AVD of vraag een gratis en vrijblijvende demo aan van Smarter 365.

Azure Virtual Desktop en Smarter 365: een toekomstbestendige werkplek

Moderne mkb’ers moeten overal en altijd kunnen werken en toegang hebben tot alle belangrijke bestanden en applicaties. Vaak werken nieuwe tools wel goed op afstand, maar de oude kernapplicaties niet. Is jouw organisatie afhankelijk van legacy toepassingen (client server applicaties)? Dan is Azure Virtual Desktop (AVD) de ideale digitale werkplek voor jouw organisatie. Met AVD bied je alle tools aan in de cloud. Met onze Smarter 365 oplossing is het mogelijk om vanuit de Store in de Smarter 365 portal snel en eenvoudig één of meerdere Azure Virtual Desktop applicaties aan te schaffen. Na het plaatsten van een order rollen wij volledig automatisch een complete Azure Virtual Desktop omgeving uit en krijgen gebruikers een seintje dat ze in kunnen loggen. Smarter 365 klanten hoeven zich dus niet druk te maken over de techniek die hierbij komt kijken.

In onze whitepaper laten we je zien hoe zo’n toekomstbestendige werkplek op basis van Azure Virtual Desktop en Smarter 365 eruit ziet.

Download whitepaper

"Eshgro ziet Azure Virtual Desktop als de logische opvolger van Remote Desktop of Citrix om de legacy bedrijfsapplicaties te benaderen. Het beschikbaar stellen van legacy applicaties in Azure Virtual Desktop is schaalbaar, flexibel, kosten efficient en transparant."

Thijs Bisseling, Solution Consultant

Microsoft Partner

Wij werken al jaren samen met Microsoft en zijn gecertificeerd Gold Partner. Veel van onze technologie is ondergebracht op Microsoft systemen en onze cloud experts zijn hier uitgebreid op getraind. Daarnaast beschikt Eshgro over de Microsoft Advanced Specialization Azure Virtual Desktop. Dit betekent dat Microsoft ons als geschikte partner ziet met diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van het inzetten, schalen en het beveiligen van de virtual desktop infrastructuur in Azure. We zijn nu één van de vier partijen in Nederland die deze status behaald heeft.

 • Gold: Application Integration
 • Gold: Cloud Platform
 • Gold: Cloud Productivity
 • Gold: Collaboration and Content
 • Gold: Communications
 • Gold: Datacenter
 • Gold: Data Platform
 • Gold: Messaging
 • Gold: Project and Portfolio Management
 • Gold: Small and Midmarket Cloud Solutions
 • Gold: Windows and Devices
 • Silver: Application Development
 • Silver: Data Analytics

Neem contact op

Digitale transformatie heeft invloed op de manier waarop we het werk inrichten. Plaatsonafhankelijk en op elk gewenst apparaat werken wordt de gangbare norm, een ontwikkeling die is versneld door de coronapandemie. Werken doen we steeds meer op afstand, bijvoorbeeld in ons eigen thuiskantoor in plaats van in de klassieke kantoortuin.

Een toekomstbestendige, flexibele én veilige werkplek waarmee je op ieder apparaat  kunt werken, is dan ook een must. Met Azure Virtual Desktop en Smarter 365 werkt iedereen met alle tools op elk platform: soepeler, veiliger, beter en met veel minder beheerlast. Wil je weten hoe dit werkt en welke voordelen het heeft voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

 

 • Velden met een * zijn verplicht
  Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacyverklaring.