Een duurzame aanpak

"We durven keuzes te maken. In wat we doen, maar ook in onze relaties: mensen staan centraal. We gaan altijd voor langetermijnrelaties met onze klanten, medewerkers en leveranciers – en daarin gaan we ver. Samen houden we rekening met de mensen en de wereld om ons heen."

Belang duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze relaties met klanten, partners en medewerkers gaan wij aan vanuit een duurzaam en toekomstgericht oogpunt. Daarnaast vinden wij het als een organisatie in IT, een sector die niet bekend staat om haar lage CO2-voetafdruk, onze plicht om ons in te zetten voor een groenere, gezonde wereld. Daarmee bedoelen wij een wereld met meer bossen en ruimte voor natuur. Aan de hand van het aantal bomen dat wij besparen, nemen wij je mee in de door ons genomen maatregelen.

Collega's

We investeren veel de duurzaamheid van onze medewerkers. Een duurzame medewerker is gezond en gelukkig en begint daardoor met een beter gevoel zijn dag. Zo voorzien we onze collega’s van een zit-stabureau. Deze zijn beter voor je houding, voorkomen rugklachten en verhogen de vitaliteit. Daarnaast ontvangen al onze nieuwe medewerkers een rietsuikerfles, die ze zowel op kantoor of onderweg kunnen gebruiken. Door geen gebruik te maken van plastic flessen, besparen we jaarlijks zo’n 70 kg plastic door heel de organisatie. Op locatie Arnhem wordt dagelijks samen geluncht. De Nationale Week Zonder Vlees in 2020 beviel zo goed, dat er sindsdien wekelijks 50% minder vleeswaren worden aangeschaft. Bij elkaar opgeteld besparen we met deze maatregelen 350 bomen en flink wat bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Onze kantoren

Al jaren zijn we bezig met het verduurzamen van onze kantoren. Dit begon in Arnhem, waar ze het goede voorbeeld geven aan de rest van de Eshgro-locaties. Op ons kantoor in Arnhem zorgen dak- en vloerisolatie en ledverlichting ervoor dat er 15% minder energie verbruikt wordt. Ledlampen zorgen ervoor dat elke ruimte goed verlicht is, er wordt gebruik gemaakt van windenergie en er liggen er sinds 2020 zonnepanelen op het dak. Bij elkaar opgeteld besparen we alleen in Arnhem hier jaarlijks al 65 duizend kilo CO2-uitstoot mee. De zonnepanelen wekken per jaar zo’n 36 duizend kWh op. We hebben afscheid genomen van wegwerpbekers en zorgen ervoor dat het afval dat we hebben, netjes wordt gescheiden. Al met al besparen we met het kantoor in Arnhem zo’n 4185 bomen!

Datacenter

Dat jouw gegevens veilig worden opgeslagen, is voor ons vanzelfsprekend. Met onze ISAE 3000A type 2 verklaring verzekeren wij jou ervan dat jouw data veilig staat in onze datacenters. Daarbij houden we rekening met het milieu. Onze datacenters zijn namelijk ISO 14001 gecertificeerd. Dit is de internationaal geaccepteerde standaard, waarbij eisen worden gesteld aan het milieumanagementsysteem. Door deze datacenters te gebruiken, reduceren we onze CO2 gebruik jaarlijks met ruim 450 duizend kilo. Dat staat gelijk aan maar liefst 23 duizend bomen!

Kilometers maken

Ongeveer een derde van ons wagenpark bestaat uit elektrische auto’s, en in totaal reden onze collega’s zo’n 1,5 miljoen kilometer niet elektrisch per jaar in 2019. Inmiddels werken veel collega’s thuis. Door allemaal 2 dagen per week thuis te werken, besteden we jaarlijks zo’n 650 duizend kilometer minder op de weg. De combinatie van meer thuiswerken en meer elektrisch rijden zorgt ervoor dat we ruim 23 duizend bomen compenseren. Als dat niet duidelijk weergeeft wat een impact je kunt hebben op de wereld als organisatie zijnde, dan weten wij het ook niet meer!

Bossen besparen

Als je mee hebt gerekend, weet je dat we met onze maatregelen in totaal meer dan 50 duizend bomen compenseren per jaar. Dat kun je zien als 50 bossen zoals we deze in Nederland kennen. Om het in perspectief te zetten: de Amazone bestaat uit 390 miljard bomen. We zijn dus maar voor een heel klein deel verantwoordelijk en willen graag andere organisaties inspireren om hun CO2-voetafdruk ook eens onder de loep te nemen.

Je online werkomgeving onderbrengen bij een duurzame organisatie

Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd hoe wij voor jou een duurzame, online werkplek kunnen regelen? Neem dan gerust contac met ons op. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact op