Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Waarom Eshgro maatschappelijk verantwoord onderneemt

MVO staat bij ons hoog in het vaandel. We staan graag midden in de samenleving en dragen ons steentje bij aan een duurzame, toekomstbestendige wereld. Betrokken zijn zit in ons DNA en staat centraal in onze duurzame en menselijke aanpak. Dat uiten we in onze deelname aan United Economy, onze steun aan diverse goede doelen, de verduurzaming van onze panden en onze regionale betrokkenheid.

Wat is MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ondernemen met hart voor het milieu, duurzaamheid en sociale kwesties. Voor ons betekent dit dat wij tijdens onze missie om onze klanten te voorzien van een moderne werkplek rekening houden met mens en planeet. Daarom is Eshgro partner van Stichting MVO. Deze stichting wil de kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen vergroten onder ondernemers, organisaties, overheden en burgers. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een grote groep ondernemers die zich inzet voor deze nieuwe economie.

Duurzaam ondernemen met Sustainable Development Goals

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook duurzaam ondernemen. Wij denken daarin bewust na over onze duurzame impact en omarmen daarbij de Sustainable Development Goals. Dit zijn zeventien doelen die bijdragen aan een betere wereld in 2030. Deze doelen bieden een mondiaal kompas, doordat ze zijn opgesteld door landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. In onze werkzaamheden, in onze relaties en in onze uitgaven houden wij rekening met deze doelstellingen.

Partners

In de euro-economie maken de geldmarkten feitelijk de dienst uit. Geld komt weinig op de plekken waar het nodig is en lekt weg naar de speculatieve markten, waar het overgrote deel van het geld zit. Eshgro is partner van United Economy, een handelsplatform voor een circulaire economie. Alle leden en partners van United Economy betalen elkaar in Uniteds. Dat is een zuiver ruilmiddel, want de Uniteds blijven binnen het platform. Zo weet je dat jouw Uniteds altijd terecht komen bij een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Ook zijn wij partner van Solid Circle, dé specialist wanneer het aankomt op het verwerken en recyclen van IT apparatuur. Overtollig IT materiaal haalt Solid Circle met regelmaat bij ons op en zorgen er voor dat dit veilig en milieubewust wordt gerecycled of vernietigd. Daarbij besteden ze extra aandacht aan dataverwijdering, zodat onze klanten zich nergens zorgen over hoeven te maken. De opbrengst van het verwerken, verwijderen en recyclen kan vervolgens gedoneerd worden. Op deze wijze is Solid Circle een duurzame, maatschappelijk betrokken partner waar je op kunt rekenen.

Verduurzaming van onze kantoren

Al jaren zijn we bezig met het verduurzamen van onze kantoren. Dit begon in Arnhem, waar ze het goede voorbeeld geven aan de rest van de Eshgro-locaties. In Arnhem zorgen dak- en vloerisolatie en ledverlichting ervoor dat er 15% minder energie verbruikt wordt. Er wordt gebruik gemaakt van windenergie en er liggen er sinds 2020 zonnepanelen op het dak. Per jaar wekken deze zo’n 36 duizend kWh op. Afval wordt gescheiden en het wagenpark bestaat grotendeels uit elektrische auto’s. Zo zorgen wij er voor dat we bijdrage aan een schonere toekomst.

Meer over onze duurzame inzet

Goede Doelen

Midden in de samenleving staan betekent voor ons ook bijdragen aan de ontwikkeling van die samenleving. Dat doen wij onder andere door onze steun aan verschillende goede doelen. Zo zijn wij actief lid van de Ronald McDonald Breakfast Businessclub in zowel Arnhem als Nijmegen, met als één van de doelen meer initiatieven te stimuleren ter ondersteuning van ’t Huis Arnhem. Aan Stichting Het Gehandicapte Kind doneren wij met regelmaat, omdat elk kind het verdient om te kunnen genieten. Vanuit dat zelfde gedachtegoed sponsoren wij ook Stichting Gaandeweg, die vakanties verzorgen voor gezinnen die getroffen worden door kinderkanker. Daarnaast sponsoren we Stichting Leergeld door gebruikte PC’s en andere hardware een tweede leven te geven bij kinderen die het thuis niet breed hebben. Stuk voor stuk prachtige doelen, waar wij graag een steentje aan bij dragen.

Burgers' Zoo: Project Belize

Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Om bewustwording te creëren, heeft Burgers’ Zoo de grootste overdekte Mangrove ter wereld gebouwd. Daarnaast hebben zij Project Belize opgericht.  Via dit initiatief wordt geld ingezameld om de mangrove in Belize te herstellen. Samen met de inwoners en overheid van Belize zet Burgers’ Zoo projecten op om het natuurgebied te beschermen. Eshgro steunt dit project middels een jaarlijkse financiële bijdrage.

Je online werkomgeving onderbrengen bij een betrokken organisatie

Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd hoe wij voor jou een duurzame, online werkplek kunnen regelen? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Ik wil contact opnemen