13 juli 2021
Blog

5 redenen om over te stappen naar Microsoft Azure

Met Microsoft Azure, het platform voor alle clouddiensten van Microsoft, kun je meer dan 200 producten en cloudservices toevoegen aan een cloudomgeving. Ontwikkelaars en systeembeheerders kunnen hiermee hun eigen cloudomgeving inrichten naar de behoeften van hun bedrijf. Omdat Microsoft grotendeels rekent op de vaardigheden van deze ontwikkelaars en systeembeheerders bieden ze weinig beheerde diensten aan. Daarom helpt Eshgro bedrijven die deze kennis en kunde niet zelf in huis hebben met de overstap naar Azure. Maar waarom zou je overstappen? Dat lees je in deze blog. 

Reden #1: Lagere kosten

De meeste bedrijven stappen over op Microsoft Azure vanwege de lagere kosten. Azure zorgt er namelijk voor dat je IT-infrastructuur geheel of gedeeltelijk in de cloud draait. Dit betekent dat je geen kosten meer hebt voor het aanschaffen van nieuwe hard- of software. Alledaagse taken kunnen met Microsoft Azure in de public cloud uitgevoerd worden, waardoor je kunt besparen op verschillende licenties van andere partijen. Ook kun je jouw data in Azure opslaan. Hierdoor kan je de – vaak duurdere – on-premise of private cloud dataopslag afschalen. De gegevens die je echt privé wilt houden, zoals persoonsgegevens, kun je uiteraard wel in eigen beheer houden.

Meer weten over besparen met Azure? Lees dan onze whitepaper:

Download whitepaper

Reden #2: Geen onderhoud

Een van de voordelen van het overstappen naar Microsoft Azure is dat je geen omkijken meer hebt naar onderhoud. Eshgro neemt dit namelijk geheel uit handen. Wij:

  • Zorgen voor het instellen en onderhouden van de servers met patches.
  • Downloaden en installeren de laatste updates en upgrades van de software.
  • Beveiligen jouw applicaties en software met firewalls en beveiligingsupdates.
  • Zorgen voor een goede netwerkinfrastructuur tussen de hard- en software.

Overstappen naar Microsoft Azure


Reden #3: Bijna onbeperkte schaalbaarheid

Met Microsoft Azure kun je precies aangeven hoeveel capaciteit en resources je wilt afnemen. Doordat je op- en af kunt schalen op basis van de vraag en behoefte van jouw organisatie, betaal je nooit te veel. Heb je in een bepaalde periode meer nodig, voor bijvoorbeeld een evenement? Dan kun je ook tijdelijk opschalen. In combinatie met
het Smarter 365 platform van Eshgro kun je het zelfs zo configureren dat er tijdens werkuren, wanneer de behoefte vaak hoog is, meer capaciteit en resources beschikbaar zijn dan daarbuiten.

Reden #4: Hoge betrouwbaarheid

Microsoft Azure beschikt over een uitgebreid netwerk van servers over de hele wereld. Het platform zorgt ervoor dat er back-ups worden gemaakt van jouw gegevens, zodat – mocht er een server uitvallen – het kan worden opgevangen door een ander. Zo hoeven je werkzaamheden nooit stil te staan en zijn je gegevens en applicaties altijd bereikbaar.

Reden #5: Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD), voorheen bekend als Windows Virtual Desktop (WVD), is een van de cloud services van Microsoft Azure. Het is een virtualisatieservice die het mogelijk maakt om zowel bureaubladen als applicaties in de cloud uit te voeren. Zo zorg je ervoor dat de werkomgevingen van jouw werknemers overal geopend kunnen worden en vanaf elk device. Azure Virtual Desktop maakt het ook mogelijk om legacy-applicaties die nog niet cloud-ready zijn, te blijven gebruiken. Bovendien stelt het je in staat om vanuit één overzicht beveiligingsinstellingen voor alle gebruikers te configureren, applicaties automatisch te laten updaten en Microsoft 365-apps te optimaliseren voor meerdere gebruikers.

Wil jij ook besparen op je IT-kosten met Azure? Download dan de checklist:

Download de checklist

Kosten besparen met Microsoft Azure


Het Smarter 365 platform

Wanneer je Microsoft Azure combineert met het Smarter 365 platform, maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden. Zo kun je met Smarter 365 je IT-beheer vereenvoudigen en in één platform medewerkers, afdelingen, applicaties en apparaten beheren en beveiligen. Door het platform te combineren met Microsoft Azure en Azure Virtual Desktop kunnen nieuwe werknemers direct starten in een veilige werkomgeving.
Wanneer zij voor de eerste keer inloggen op een laptop met Windows 10 Pro worden beveiligingsinstellingen en applicaties automatisch op de juiste manier geconfigureerd, zonder dat tussenkomst nodig is van een IT’er of IT-partner.

Zo maak je met Smarter 365 jouw IT meetbaar, sneller, eenvoudiger en veiliger. Ook biedt je het IT-team de ruimte om zich meer bezig te houden met innovatie en wordt het gehele bedrijf steeds flexibeler en productiever.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Azure? Eshgro helpt je graag met deze overstap. We ondersteunen onder andere bij het migreren van on-premise of legacy-applicaties, het moderniseren van applicaties en het algemene beheer van jouw cloud platform. Neem dan gerust vrijblijvend contact met onze adviseur Job Lefrandt. Mail naar j.lefrandt@eshgro.nl of bel 06 38 29 54 62. Hij helpt je graag verder met een persoonlijk advies.