Eshgro Cloud Service Provider

Servicedesk

Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Welkom bij de Eshgro Servicedesk

Bij Eshgro staan onze medewerkers klaar om jou te ondersteunen. Of je nu vragen hebt, technische hulp nodig hebt of advies wilt, wij zijn er om je te helpen.

Hieronder vind je de contactgegevens van onze verschillende helpdesklocaties:

Locatie Almere
Servicedesk: +31 (0)36 53 93 111

Locatie Apeldoorn 
Servicedesk: +31 (0)55 576 28 56

Locatie Arnhem
Servicedesk: +31 (0)26 33 97 969

Locatie Boxmeer
Servicedesk: +31 (0)485 56 33 44

Locatie Eshgro Productivity

Servicedesk: +31 (0)76 521 8846

Locatie Weert
Servicedesk Team A: +31 (0)85 020 00 72
Servicedesk Team B: +31 (0)85 020 00 73

Servicedesk team Eshgro

Onze experts staan klaar om je te helpen met al je IT-vragen en -behoeften. Neem gerust contact met ons op via bovenstaande telefoonnummers.

Wist je dat we veel meer doen dan alleen telefoontjes beantwoorden? We ontzorgen je met technische vraagstukken, bieden dag en nacht ondersteuning en hebben specialisten voor iedere branche. Bij Eshgro draait het niet alleen om technologie, maar ook om waardecreatie en klanttevredenheid. We delen graag onze brede kennis met jou!

Welke ondersteuning bieden wij?

Ontdek hoe onze servicedesk je kan ontzorgen op elk IT-gebied. Van dagelijkse technische uitdagingen tot proactief beheer van je IT-omgeving, wij staan voor je klaar.

Proactieve dienstverlening

In een ideale wereld wachten we niet op problemen om te reageren. Bij Eshgro nemen we deze filosofie ter harte. Onze proactieve dienstverlening is ontworpen om jouw IT-omgeving continu te monitoren en te optimaliseren, zodat we mogelijke uitdagingen kunnen identificeren en aanpakken voordat ze problemen worden. Dit proactieve model stelt ons in staat om de stabiliteit en betrouwbaarheid van jouw IT-systemen te garanderen, waardoor jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van jouw bedrijf.

Monitoring

We houden voortdurend de prestaties en beschikbaarheid van systemen en netwerken in de gaten. Dit stelt ons in staat om potentiële problemen te identificeren voordat ze zich voordoen, waardoor we proactief kunnen handelen.

Accountbeheer

We beheren gebruikersaccounts, toegangsrechten en beveiligingsinstellingen. Dit omvat het aanmaken, wijzigen en verwijderen van accounts, zodat medewerkers altijd toegang hebben tot de juiste bronnen.

Healthcheck

Periodieke gezondheidscontroles van systemen, servers en netwerken om te controleren of alles naar behoren functioneert. Eventuele afwijkingen worden tijdig opgemerkt en aangepakt.

Automatisering

We implementeren geautomatiseerde processen om repetitieve taken te stroomlijnen. Dit verhoogt de efficiëntie en minimaliseert menselijke fouten.

Reactieve dienstverlening

Ook met de beste voorbereiding kunnen onverwachte problemen zich voordoen. Onze reactieve dienstverlening is er om je te ondersteunen wanneer je ons het meest nodig hebt. Van technische ondersteuning op afstand tot snelle interventies op locatie, ons team van experts staat klaar om elk probleem snel en efficiënt aan te pakken. Met Eshgro aan je zijde ben je nooit alleen in het oplossen van IT-uitdagingen.

Support

remote en onsite
Onze deskundige technici bieden ondersteuning via telefoon, e-mail of chat. We lossen problemen op afstand op of sturen een technicus ter plaatse als dat nodig is.

Support netwerk

We staan klaar om netwerk gerelateerde problemen aan te pakken, zoals verbindingsproblemen, trage internetverbindingen en configuratieproblemen.

Single point of contact

Onze servicedesk fungeert als het centrale aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde vragen en problemen. Gebruikers kunnen bij ons terecht voor snelle en efficiënte ondersteuning.

Storingsdienst

Bij storingen of urgente situaties zijn we 24/7 beschikbaar om snel te reageren en de impact op de bedrijfsvoering te minimaliseren.

Security

We monitoren en reageren op beveiligingsincidenten, zoals verdachte activiteiten, malware-aanvallen en datalekken. Onze focus ligt op het beschermen van bedrijfsgegevens en het waarborgen van de integriteit van systemen.

Trots op onze klanten!

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud