Referentie Case

Lansigt accountants en belastingadviseurs

Eshgro helpt innovatief accountantskantoor Lansigt met toekomstbestendig platform

Lansigt is een breed georiënteerd accountantskantoor met drie vestigingen. Als accountantskantoor is Lansigt afhankelijk van twee dingen: personeel en technologie. Het is daarom altijd een bewuste keuze geweest om met een eigen IT-afdeling te werken. In de loop der tijd is het kantoor echter flink gegroeid en de technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Dat alles maakt het steeds complexer om IT-beheer in eigen hand te houden.

Toen het in 2020 tijd was voor een nieuwe IT-infrastructuur, koos Lansigt ervoor IT te gaan uitbesteden. Belangrijke doelstellingen waren beveiliging, optimale performance en een moderne werkplek die ook kon omgaan met hun legacy-applicaties. Uit het selectietraject kwam de Smarter Workplace van Eshgro als optimale en meest innovatieve oplossing uit de bus.

De uitdaging

Het team van Lansigt bestaat uit zo’n 170 professionals die ondernemers in elke fase van het ondernemerschap inspireren om de juiste afwegingen te maken en weloverwogen beslissingen te nemen. Samen groei en ontwikkeling aanjagen en sparringpartner en klankbord zijn, dat is wat het team drijft. Zij krijgen energie van innovatieve oplossingen die hun dienstverlening steeds weer een beetje beter maken.

Lansigt deed sinds de oprichting in 1946 het IT-beheer in huis. Naarmate de technologie verder ontwikkelde, was het IT-team van Lansigt steeds meer bezig met het oplossen van problemen. Eindgebruikers maakten met thin-clients – in combinatie met laptops – connectie met een RDS-server om mobiel te kunnen werken. Hun gemengde applicatielandschap, waarin legacy-applicaties, zoals MLE en Muis, moesten samenwerken met cloudbased SaaS-applicaties, zoals NMBRS en Qics, maakten de situatie complex. Daardoor kon het team zich niet meer bezighouden met wat ertoe doet: de drijvende kracht zijn achter IT vraagstukken gericht op de business van Lansigt. Dankzij de Smarter Workplace van Eshgro kan Lansigt zich weer richten op toekomstgerichte IT-oplossingen waarmee ze ondernemers kunnen faciliteren en inspireren.

'Wij willen samen groei en ontwikkeling aanjagen met onze klanten. Dankzij de Smarter Workplace die Eshgro voor ons heeft neergezet, zijn we hier met een innovatieve IT omgeving nog beter toe in staat.”

– Machiel Roos, Partner Lansigt

Effectief online samenwerken door betere meetings

De oplossing en het resultaat

Door te kiezen voor de Smarter Workplace van Eshgro heeft Lansigt afscheid kunnen nemen van hun on-premise servers en is het kantoor overgestapt naar de cloud. De medewerkers hebben toegang tot een moderne werkplek in de Azure-cloud, en ook de helpdesk en het technisch beheer is volledig uit handen gegeven.

Belangrijke doelstellingen voor Lansigt waren beveiliging, optimale performance en een moderne werkplek die ook kon omgaan met hun legacy-applicaties. De Smarter Workplace van Eshgro is toekomstbestendig, schaalbaar, flexibel en geeft Lansigt de zekerheid dat hun IT-processen voldoen aan alle security- en compliance-eisen binnen de accountancy.

Voor de implementatiefase vond een strategiesessie plaats, inclusief een roadmap van de reis naar de cloud, en voor de feitelijke migratie van start ging, heeft Eshgro een proof-of-concept uitgevoerd. Zo kon Lansigt ervaren dat er daadwerkelijk aan de doelstellingen werd voldaan. Tijdens de migratie kregen alle gebruikers een beheerde laptop.

Veilig werken, waar dan ook

Een belangrijk element in de oplossing is de optimale integratie van traditionele applicaties binnen de huidige en toekomstige Microsoft 365-functionaliteit. De Smarter Workplace combineert Microsoft 365 inclusief Azure Services met Eshgro’s Smarter 365 platform en process automation diensten.

Voor het ontsluiten van de traditionele legacy-applicaties die niet cloudgebasseerd zijn, zet Eshgro de Azure Virtual Desktop-oplossing van Microsoft in. Dit garandeert Lansigt de optimale werking van alle Microsoft 365-functionaliteit binnen de virtuele werkplek en de beschikbaarheid op elk apparaat (van laptop tot smartphone), zonder in te leveren op beveiliging, over alle apparaten heen. Zo kunnen alle medewerkers zo efficiënt mogelijk werken.

Bovendien biedt de Smarter Workplace de gewenste transparantie en grip op kosten. Zo kan het team van Lansigt zich weer focussen op productiviteit en het creëren van toegevoegde waarde voor de interne organisatie en hun klanten.

‘De samenwerking met Eshgro verliep vanaf dag één heel prettig. Al tijdens het allereerste gesprek hadden we een goed gevoel. De mensen van Eshgro weten hoe technologie zich ontwikkelt en wat je als bedrijf nodig hebt. Zij begrijpen dat wij ons willen focussen op waar we goed in zijn: ondernemers inspireren in elke fase van het ondernemerschap de juiste afwegingen te maken beslissingen te nemen. De strategiesessie en de proof-of-concept hebben zeker bijgedragen aan ons goede gevoel. Wat ons ook opviel was de positiviteit van de Eshgro-medewerkers. Kennis en positiviteit, een gouden combinatie wat ons betreft!’

Machiel Roos, Partner Lansigt

Een moderne cloud-werkplek met alles erop en eraan

Niet alleen de consument verwacht steeds meer van bedrijven, medewerkers ook. Mede door het Nieuwe Werken willen medewerkers graag altijd en overal veilig op hun werkomgeving kunnen inloggen. Snel reageren én voldoen aan alle verwachtingen vereist een slimme aanpak. Ontdek wat de Smarter Workplace voor je bedrijf kan betekenen en welke vorm het beste bij jou en je organisatie past.

Download whitepaper

Benieuwd hoe jij jouw bedrijf kan laten groeien?

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan groeien met cloud? Stel zelf jouw unieke cloud samen. Je selecteert jouw organisatie, jouw applicaties en jouw eisen op het gebied van veiligheid, mobiliteit en support. Op basis daarvan ontvang je een transparante prijs per gebruiker per maand. Ontdek wat de Smarter Workplace voor jou kan betekenen.

Neem contact met ons op