Eshgro Cloud Service Provider

Single sign-on

Vereenvoudig en beveilig je toegang tot meerdere applicaties met één inlog

De voordelen van Single sign-on

Hoe wordt Single sign-on geïmplementeerd?

De implementatie van Exclaimer Cloud is een gestroomlijnd proces dat ontworpen is om jouw organisatie snel en efficiënt te voorzien van uniforme en professionele e-mailhandtekeningen. Van de initiële setup tot de volledige integratie, we zorgen ervoor dat elke stap nauwkeurig en met minimale verstoring voor jouw dagelijkse activiteiten wordt uitgevoerd. Hieronder volgt een overzicht van hoe we deze transformatie in jouw e-mailcommunicatie realiseren.

Eshgro - Start je aanvraag

Start je aanvraag voor Single sign-on door het onderstaande formulier in te vullen.

Eshgro - bespreken

Na ontvangst van je aanvraag, nemen we vrijblijvend contact op om een inventarisatie van de benodigde applicaties en websites uit te voeren. Dit gesprek stelt ons in staat om eventuele vragen te beantwoorden en te bespreken hoe Single sign-on het beste in jouw organisatie kan worden geïmplementeerd.

Eshgro - voorbereiding

Afhankelijk van de resultaten van de inventarisatie, voeren we de implementatie van Single sign-on uit. Dit proces duurt doorgaans ongeveer twee uur per applicatie. We werken nauw samen met jouw team om ervoor te zorgen dat elke applicatie correct is geconfigureerd voor Single sign-on en naadloos integreert met het Smarter 365 platform.

Na de succesvolle implementatie van Single sign-on, blijft Eshgro verantwoordelijk voor het maandelijks bijwerken en onderhouden van de koppelingen. We staan klaar om ondersteuning te bieden bij eventuele vragen of verdere aanpassingen, zodat Single sign-on altijd optimaal functioneert en toegankelijk blijft voor alle gebruikers.

Veelgestelde vragen over Single sign-on

Wat is Single sign-on en hoe werkt het?

Single sign-on (SSO) is een authenticatieservice die gebruikers in staat stelt om met één set inloggegevens toegang te krijgen tot meerdere applicaties en diensten. In plaats van afzonderlijke gebruikersnamen en wachtwoorden voor elke applicatie, kunnen gebruikers met SSO één keer inloggen en automatisch toegang krijgen tot alle gekoppelde systemen. Dit vereenvoudigt het inlogproces aanzienlijk en verhoogt de beveiliging, omdat gebruikers minder wachtwoorden hoeven te onthouden en beheren.

De belangrijkste voordelen van Single sign-on zijn onder meer verbeterde gebruikerservaring, verhoogde productiviteit, en versterkte beveiliging. Gebruikers hoeven minder wachtwoorden te onthouden en hebben minder kans op fouten bij het inloggen. Dit leidt tot minder wachtwoord-gerelateerde ondersteuningsverzoeken. Bovendien, doordat gebruikers niet voor elke applicatie afzonderlijk hoeven in te loggen, besparen ze tijd en kunnen ze efficiënter werken.

Single sign-on verbetert de beveiliging door de noodzaak van meerdere wachtwoorden te elimineren, wat vaak leidt tot zwakkere wachtwoordkeuzes of hergebruik van wachtwoorden. Met SSO kunnen organisaties sterke authenticatiebeleidsregels implementeren, zoals tweefactorauthenticatie, die voor alle toegangspunten gelden. Dit verkleint het risico op ongeautoriseerde toegang. Daarnaast maakt SSO het eenvoudiger om gebruikersrechten centraal te beheren en snel aan te passen, wat essentieel is voor het handhaven van de beveiligingsintegriteit.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud