Eshgro Cloud Service Provider

Microsoft Copilot nu ook beschikbaar voor MKB bedrijven

Copilot-voor-het-MKB

Als MKB’er is het belangrijk om bij te blijven met de nieuwste technologische ontwikkelingen, en Microsoft heeft gisteren (15 januari) een spannende update aangekondigd die je werkprocessen kan transformeren. Microsoft Copilot, voorheen alleen beschikbaar voor grote ondernemingen, is nu toegankelijk voor het midden- en kleinbedrijf. In deze blog ontdek je hoe Microsoft Copilot jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Wat houdt de update van Microsoft Copilot precies in?

Voorheen was Microsoft Copilot alleen beschikbaar voor grote ondernemingen. Maar nu heeft Microsoft aangekondigd dat Copilot beschikbaar is voor het MKB. Deze uitbreiding maakt Copilot nu toegankelijk voor een breed scala aan MKB-bedrijven, van eenmanszaken tot snelgroeiende startups. Voor MKB-ondernemers betekent dit een aanzienlijke verlichting van de dagelijkse taken en meer tijd om te focussen op bedrijfsgroei.

  • Verwijdering van de 300 licenties minimum: Microsoft heeft de eis van een minimum van 300 gebruikers voor Copilot for Microsoft 365 commerciële plannen verwijderd, waardoor het toegankelijker wordt voor een breder scala aan organisaties.
  • Beschikbaarheid voor MKB: MKB bedrijven kunnen Copilot nu gebruiken met een Microsoft 365 Business Premium en/of Business Standard licentie. Organisaties kunnen het programma aanschaffen voor 1 tot 299 gebruikers voor $30 per persoon per maand (op moment van schrijven is dit € 28,10 per persoon per maand).|

Wat is Microsoft Copilot precies?

Heb je ooit gewenst dat je een persoonlijke assistent had die je kon helpen met je dagelijkse taken? Iemand die je kon helpen met het schrijven van e-mails, het maken van presentaties, of zelfs het coderen van een nieuw softwareproject? Nou, die wens is nu werkelijkheid geworden met Microsoft Copilot.

Microsoft Copilot is namelijk een geavanceerde AI-assistent die geïntegreerd is in Microsoft 365-applicaties zoals Word, Excel, Outlook en Teams. Het helpt bij diverse taken zoals e-mailbeheer, planning van vergaderingen, documentbewerking, en zelfs het samenvatten van vergaderingen. Met Copilot aan je zijde wordt elk aspect van je dagelijkse werk efficiënter en innovatiever. Het is een natuurlijke taalinterface, wat betekent dat je met je Microsoft 365-apps communiceert, net zoals je met een collega zou chatten.

Tip: Ontdek meer over Microsoft Copilot in ons whitepaper

Copilot-voor-het-MKB

Hoe kan Copilot MKB helpen?

Met Copilot kunnen MKB-bedrijven efficiënter werken, innovatie stimuleren en betere besluitvorming bereiken. Denk aan het automatiseren van repetitieve taken, het genereren van creatieve content en het analyseren van gegevens in Excel met meer gemak.

Stel je voor dat je een drukke ochtend hebt met vergaderingen en e-mails. Met een simpel verzoek aan Copilot, zoals “Vertel mijn team over de productstrategie-update”, genereert Copilot een statusupdate op basis van je vergaderingen en e-mails. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die helpt bij een breed scala aan taken. Het kan de inhoud van een grote e-mailthread in Outlook samenvatten, een dia met veel tekst in PowerPoint veranderen in beknopte opsommingstekens voor meer duidelijkheid, of een alinea in Word herschrijven in een andere toon of stijl.

De voordelen van Microsoft Copilot voor het MKB

Het gebruik van Microsoft Copilot helpt om efficiënter te werken. Het kan je tijd besparen op routinetaken, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is voor je bedrijf. Bovendien kan het je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en je productiviteit te verhogen.

Voor MKB-bedrijven is Copilot een gamechanger. Het biedt:

  • Efficiëntie: Automatiseer routinetaken en bespaar kostbare tijd.
  • Creativiteit: Laat Copilot je helpen bij het opstellen van documenten zoals PowerPoints en meer.
  • Besluitvorming: Krijg snelle analyses en samenvattingen voor betere beslissingen.
  • Flexibiliteit: Werk naadloos op meerdere apparaten en platforms.
  • Klantenservice ondersteuning: Als je regelmatig klantenvragen beantwoordt, kan Copilot helpen door snelle, accurate antwoorden te genereren op basis van eerdere interacties en beschikbare informatie.

Deze toepassingen zijn slechts het topje van de ijsberg. Met Copilot aan je zijde, kun je je workflows stroomlijnen en meer tijd besteden aan wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf. Zie onderstaand een video van Microsoft Copilot in Microsoft 365.

Bron: Microsoft

Veiligheid en compliance

Met Microsoft Copilot hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid en privacy. Microsoft benadrukt dat Copilot is gebouwd met sterke beveiligings- en privacyprincipes, waardoor jouw bedrijfsgegevens veilig zijn. Copilot is namelijk gebouwd met enterprise-grade data beveiliging, wat betekent dat het de bestaande beveiligings-, privacy-, identiteits- en nalevingsbeleid van Microsoft 365 erft. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijfsgegevens veilig blijven binnen de vertrouwde Microsoft-omgeving.

Hoe Eshgro helpt

Microsoft Copilot MKB is niet zomaar een tool; het is een revolutie in hoe je werkt, communiceert en beslissingen neemt. Het brengt je bedrijf een stap dichter bij de toekomst van slim werken in de cloud en is een waardevolle aanvulling op je IT-infrastructuur.

Bij Eshgro begrijpen we dat de introductie van nieuwe technologieën vragen kan oproepen. Daarom bieden we uitgebreide trainingen en workshops om je te helpen het maximale uit Microsoft Copilot te halen.
Neem contact met ons op voor meer informatie, een licentie, of om je aan te melden voor een training. Onze specialisten helpen je graag om alles uit Microsoft Copilot te halen.

Contact opnemen

Bronnen: Microsoft 365, Expanding Copilot for microsoft 365 to businesses of all sizes 

Verken de wereld van IT

Ga naar de inhoud