Eshgro Cloud Service Provider

Pentest

Ontdek kwetsbaarheden en krijg inzicht in de beveligingsrisico’s van jouw bedrijf

Voordelen van Pentesten

Hoe wordt de pentest uitgevoerd?

Een Pentest is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Na akkoord starten we direct met de voorbereiding en zodra alles hiervoor klaar is de daadwerkelijke pentest. De resultaten hiervan verwerken we in een rapport. Hierin zullen we ook enkele aanbevelingen doen om jullie IT omgeving nog beter te beveiligen. Dit rapport nemen we gezamenlijk door, zodat alles ook écht duidelijk is.

Gezien de grote diversiteit aan pentesten, vereisten en omgevingen zal een Security consultant een maatwerk offerte opstellen. Deze is volledig aangepast aan jullie wensen.

Eshgro - Start je aanvraag

Start je aanvraag door het onderstaande formulier in te vullen.

Eshgro - voorbereiding

We nemen contact met je op om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden. Wil je graag aan de slag? Na akkoord kunnen wij direct beginnen met de voorbereidingen. 

Eshgro - Uitvoering

We voeren de pentest uit.

Eshgro - Resultaten

De resultaten hiervan verwerken we in een rapport. Hierin zullen we ook enkele aanbevelingen doen om jullie IT omgeving nog beter te beveiligen.

Eshgro - bespreken

Eshgro zal als partner het rapport persoonlijk met jullie doornemen, zodat alles ook écht duidelijk is. 

Veelgestelde vragen over Pentesten

Wat is een pentest?

Een pentest, oftewel penetratietest, is een gesimuleerde cyberaanval op je IT-systemen om kwetsbaarheden te identificeren en te testen. Het doel is om eventuele zwakke plekken in je netwerk, applicaties of andere systemen te vinden voordat kwaadwillende hackers dat doen.

Tijdens een pentest worden verschillende technieken en methoden gebruikt om potentiële beveiligingsgaten in systemen te vinden. Dit kan het testen van servers, webapplicaties, netwerken, en andere toegangspunten omvatten. Het eindresultaat is een gedetailleerd rapport met gevonden kwetsbaarheden en aanbevelingen voor verbetering.

De kosten van een pentest variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van je IT-omgeving, de scope van de test, en de specifieke vereisten van je organisatie. Om deze reden biedt Eshgro maatwerk offertes aan, volledig aangepast aan jouw unieke behoeften en omgeving.

De duur van een pentest hangt af van de omvang en complexiteit van de omgeving die wordt getest. Over het algemeen kan een standaard pentest variëren van enkele dagen tot een paar weken. Bij Eshgro zorgen we voor een efficiënte uitvoering om minimale verstoring en maximale resultaten te garanderen. Voor een nauwkeurige schatting van de tijdsduur voor jouw specifieke situatie, kun je contact opnemen met Eshgro.

Het wordt aanbevolen om minimaal jaarlijks een pentest uit te voeren. Echter, frequentere tests kunnen nodig zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de snelheid van technologische veranderingen binnen je organisatie, recente updates of wijzigingen in je systemen, of veranderende compliancevereisten.

Je bent in goed gezelschap

Ga naar de inhoud