Chat with us, powered by LiveChat
Blog

Haal meer uit je digitale werkplek

Innovaties op de online werkplek volgen elkaar in rap tempo op. Van nieuwe manieren om samen te werken en je mobiliteit te vergroten, tot technische innovaties zoals blockchain. Maar wat betekent dit voor de toekomst van jouw digitale werkplek? Hieronder lees je een aantal ontwikkelingen die jou kunnen helpen meer te halen uit je cloud werkplek.

Weg met de desktop

Als we het over een werkplek hebben, dan denken we vaak nog aan een desktop. Een traditioneel bureaublad met icoontjes voor jouw applicaties en bestanden. Maar werken in de cloud heeft hier verandering in gebracht. Belangrijke toepassingen zijn beschikbaar in een browser, of zelfs via een app op je smartphone. De rol van het bureaublad wordt daardoor steeds kleiner. Deze trend zet zich steeds vaker door tot het punt dat de browser zelf de belangrijkste werkplek wordt. Met direct toegang vanaf ieder apparaat tot al jouw data, binnen de cloud en daarbuiten.

De hybride werkplek

Veruit de meeste bedrijven gebruiken een combinatie van meerdere cloud toepassingen. Vaak zelfs een mix van publieke en private cloud platformen. Maar als gebruiker wil jij niet na hoeven te denken over welke toepassing in welke cloud is ondergebracht. Je wilt gewoon op een eenvoudige manier toegang hebben tot al je documenten en benodigdheden. En het liefst zonder dat je voor iedere applicatie opnieuw je wachtwoord moet invoeren. De moderne, digitale werkplek moet dus toegang faciliteren tot applicaties en data uit meerdere bronnen. Zodat jij je als gebruiker zonder gedoe kunt richten op je eigen werkzaamheden.

De gebruiker weer centraal

Nog te vaak worden discussies over de werkplek gevoerd vanuit het oogpunt van IT. Gesprekken gaan over server resources, netwerkprotocollen en andere technische zaken. Vreemd genoeg komt de gebruiker en de ondernemingsdoelstellingen dan weleens op de tweede plaats. Daar moet verandering in komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer hulpmiddelen beschikbaar waarmee je een werkplek kunt samenstellen op basis van functionele business requirements. In dienst van de ambities en groei van jouw bedrijf. Bovendien maken IT-managers en ‑dienstverleners met deze aanpak de toegevoegde waarde van hun werk veel beter inzichtelijk. Je weet bijvoorbeeld precies waar je aan toe bent met je IT-kosten. Een vast bedrag, per gebruiker, per maand.

Op maat voor ieder bedrijf

Iedere onderneming is uniek. Met een eigen visie, manier van werken en ambities.  Het is dan ook logisch dat iedere organisatie zijn eigen cloud werkplek nodig heeft. En dat wordt steeds laagdrempeliger. Bedrijven van iedere omvang stellen met behulp van tools, zoals de Cloud Configurator, eenvoudig een online werkplek samen. Op basis van functionele wensen en eisen. Voor een transparant, flexibel bedrag per maand.

Benieuwd naar de ideale cloud werkplek voor jouw organisatie? Stel online jouw cloud samen en ontdek hoe jij meer haalt uit je cloud werkplek.